Pojemnik izotermiczny – charakterystyka
Duża pojemność sprzętu pozwala włożyć 1 pojemnik GN 1/2 o głębokości 200 mm lub kilka w różnych konfiguracjach:
- 1 pojemnik o głębokości 100 mm i 2 o głębokości 65 mm
- 3 pojemniki o głębokości 65 mm
- 2 pojemniki o głębokości 100 mm
- 1 pojemnik o głębokości 150 mm i 1 o głębokości 65 mm.
Utrzymuje on zarówno zimne, jak i gorące potrawy w optymalnej temperaturze ponad 4 godziny. Sprzęt ładuje się od góry.
Ergonomiczne rozwiązania sprawiają, że termoboks jest bardzo wygodny w użytkowaniu. Ma wyprofilowane uchwyty, plastikowy pasek oraz niewiele waży. Został wykonany z bardzo lekkiego, a jednocześnie odpornego na uszkodzenia mechaniczne i działanie chemikaliów polipropylenu spienionego (EPP). Tworzywo w 100% nadaje się do recyklingu i jest przyjazne dla środowiska.
Łatwość czyszczenia i bezpieczeństwo dla zdrowia to zasługa wysokiej gęstości materiału. Nie jest on porowaty, co zapobiega przedostawaniu się zanieczyszczeń biologicznych (powodujących nieprzyjemny zapach i zagrożenie mikrobiologiczne).
Pojemniki izotermiczne CAMBRO można ustawiać jeden na drugim, co zapewnia wygodniejszy transport i przechowywanie. Model EPP280BKST110 posiada z boku miejsce na etykiety, pozwalające szybko sprawdzić, jakie dania zawiera lub umieścić ulotkę z menu. Pojemnik termoizolacyjny to poręczny i lekki sprzęt, którego nie może zabraknąć w Twoim lokalu!