Podgrzewacze do potraw

Zainspiruj się blogiem expondo

Elektryczny podgrzewacz do potraw Royal Catering wykonany jest z wytrzymałych, odpornych na wysokie temperatury materiałów. Doskonale utrzymuje ciepło, dzięki czemu przechowywane w nim dania długo pozostają świeże i gorące.

Prezentowane podgrzewacze gastronomiczne są trwałe oraz wydajne. Sprawdzą się w bufetach, małych kuchniach, barach, hotelowych stołówkach, restauracjach itp. Nadają się również jako wyposażenie firm cateringowych.

Niewielka waga własna podgrzewaczy stołowych pozwala wygodnie je przenosić. Dzięki temu tak dobrze sprawdzą się podczas różnych imprez czy festynów. Wyposażone zostały w pojemniki GN ze stali nierdzewnej. Element ten łatwo napełnić, wyjąć i wymyć.

Nowoczesny wygląd i wydajny system grzewczy: podgrzewacze do potraw

Gastronomiczne podgrzewacze do potraw charakteryzują się dużą uniwersalnością. Idealnie nadają się jako naczynie do zup czy gulaszu. W pojemnikach GN można przechowywać gotowe dania i przekąski, np. frytki (wcześniej przygotowane w smażalniku), mięsa i ryby (zrobione m.in. na płytach grillowych), czy świeże warzywa oraz owoce.

Pojemniki, w podgrzewaczach elektrycznych, wykonane zostały ze stali nierdzewnej, sprawdzającej się w kontakcie z żywnością. Zaletą zastosowanego materiału jest jego odporność na korozję, zarysowania czy obicia. Dodatkowo nadaje się on do przechowywania różnych produktów spożywczych. Zapach z ryby (po umyciu naczynia) nie przechodzi na nowo włożone danie.

Wygląd prezentowanych modeli zaplanowano w taki sposób, aby komponował się niemal z każdym wystrojem sali bankietowej, konferencyjnej, kuchni itp. Uniwersalne kolory, eleganckie materiały i opływowy kształt – to cechy opisujące design podgrzewaczy gastronomicznych Royal Catering.

Podgrzewacze do potraw – sprawdzony sprzęt dla dużej i małej gastronomii

Expondo zawsze dba o wysoki standard oferowanych produktów. Artykuły, zanim trafią na sklepowe półki, przechodzą szereg testów związanych z ich wytrzymałością, wydajnością i funkcjonalnością. Zasada ta dotyczy nie tylko sprzętu gastronomicznego, ale całego naszego asortymentu: w tym także urządzeń używanych w warsztatach czy branży przemysłowej.

Wszystkie podgrzewacze do potraw Royal Catering wykonane są z wysokiej jakości materiałów (m.in. ze stali nierdzewnej i trwałego tworzywa sztucznego). Dzięki temu prezentowane modele charakteryzują się odpornością na wysokie temperatury oraz uszkodzenia mechaniczne. Wymienione cechy mają pozytywny wpływ na wieloletnią sprawność naszych maszyn.

Podczas produkcji elektrycznych podgrzewaczy do potraw zastosowano sprawdzone udogodnienia, które zwiększają wygodę eksploatacji i wydajność sprzętu. Przechowywane w pojemnikach GN dania podgrzewane są za pomocą kąpieli wodnej. Dzięki temu żywność jest stale i równomiernie ogrzewana. Nowoczesny termostat kontroluje poziom temperatury, dlatego dania nie przypalą się.

Podobny system ogrzewania lub utrzymywania jednakowej temperatury wykorzystywany jest w innych naszych artykułach, np. podgrzewaczach do czekolady, bemarach, warnikach i garnkach do zup. Zapraszamy do zapoznania się z szeroką ofertą urządzeń gastronomicznych od Royal Catering.

Podgrzewacze do potraw charakteryzują się prostą obsługą i wytrzymałą budową. Innowacyjny termostat pozwala dokładnie oraz szybko ustawić wymaganą temperaturę. Wyjmowane pojemniki GN łatwo wymyć. Wszystkie wymienione cechy sprawiają, że elektryczne podgrzewacze doskonale sprawdzą się w dużej, profesjonalnej kuchni, małej restauracji czy jako wyposażenie firm cateringowych. W sklepie expondo.pl otrzymujesz tylko najlepszy sprzęt gastronomiczny.