Darmowa przesyłka Najniższe ceny producenta 3 lata gwarancji konsumenckiej 30 dni na rezygnację
Frytownica - 10 litrów - ECO
Frytownica - 10 litrów - ECO
Frytownica - 10 litrów - ECO
Frytownica - 10 litrów - ECO
Video
360°

Frytownica - 10 litrów - ECO

Royal Catering
Producent: Royal Catering

Natychmiastowa wysyłka
czas dostawy ok. 1-2 dni robocze

349,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

349,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

Masz pytania do tego produktu? Zadzwoń!
68 381 70 07

 
Frytownica Royal Catering Elektryczna frytownica Royal Catering RCEF-10EY-ECO to...więcej

Frytownica Royal Catering

Elektryczna frytownica Royal Catering RCEF-10EY-ECO to profesjonalne urządzenie, które dobrze nadaje się do szybkiego i prostego przyrządzania frytek, warzyw oraz pieczywa. Prezentowany sprzęt sprawdzi się w punktach gastronomicznych, takich jak bary szybkiej obsługi czy food-trucki. Jego zaletę stanowi wysoka niezawodność.

Frytownica gastronomiczna - opis 

Dzięki zastosowaniu stali szlachetnej frytownica cechuje się wysoką wytrzymałością i łatwością w utrzymaniu czystości. Z jej gładkiej powierzchni bardzo prosto usuwa się zabrudzenia. Za sprawą mocy wynoszącej 3200 W można smażyć przekąski różnej wielkości i według własnego gustu. Produkty marki Royal Catering z serii ECO łączą w sobie atrakcyjną cenę i optymalną wydajność, przez co są oszczędne zarówno pod względem zużycia energii, jak i kosztu zakupu.

Solidny, 5,5-litrowy pojemnik na frytki zapewnia wystarczająco dużo miejsca do przygotowania znacznej ilości produktu. Zaokrąglone rogi umożliwiają szybkie i proste czyszczenie, gdyż resztki oleju nie zbierają się w zakamarkach. Zintegrowana automatyka sprawia, że obsługa urządzenia należy do prostych czynności. Za pomocą termostatu z łatwością ustawia się odpowiednią temperaturę (maks. 200°C).

Wytrzymały kosz, ze zdejmowaną rączką, o wymiarach 21 x 18,5 x 11 cm umożliwia szybkie przygotowanie dużej liczby frytek. Posiada on bardzo drobne oczka, które zapobiegają przedostawaniu się małych składników przyrządzanej potrawy do rozgrzanego tłuszczu. Zawieszenie kosza na specjalnym elemencie obudowy pozwala na prawie całkowite ocieknięcie z oleju.

Prezentowana frytownica posiada zimną strefę. Oznacza ona, że element grzewczy znajduje się bezpośrednio w oleju, a nie pod zbiornikiem. Dzięki temu rozwiązaniu tłuszcz szybko się nagrzewa i osiąga właściwą temperaturę, a resztki, które wpadły pod grzałkę, nie przypalają się. Rezultatem jest również zniwelowanie nieprzyjemnych zapachów wydzielanych podczas procesu smażenia.

Szukasz wydajnego sprzętu do smażenia w głębokim tłuszczu frytek, mięsa i warzyw? Frytownica marki Royal Catering to najlepsze rozwiązanie. Sprzęt doskonale odnajdzie się w profesjonalnej gastronomii, gdzie liczy się łatwa i wygodna obsługa urządzeń. 

  • 10-litrowy pojemnik umożliwiający przygotowanie dużej liczby frytek
  • Kosz o małych oczkach pozwalający usmażyć nawet niewielkie warzywa
  • Zimna strefa zapobiegająca przypalaniu się produktów znajdujących się na dnie urządzenia
  • Wykorzystanie stali szlachetnej zwiększającej solidność sprzętu i ułatwiające utrzymanie go w czystości
  • W pełni zautomatyzowana kontrola temperatury zapewniająca jej optymalne ustawienie

Jakie znaczenie ma zimna strefa?

Frytownice, które ją posiadają są bardziej efektywne.

Jakiego materiału użyto do produkcji frytownicy, aby była trwała?

Obudowa została zrobiona ze stali nierdzewnej odpornej na korozję oraz uszkodzenia mechaniczne, a także obojętnej biologicznie, dzięki czemu można go wykorzystywać przy przygotowywaniu żywności.

Model RCEF-10EY-ECO
Nr katalogowy 1254
Stan artykułu Nowy
Materiał Stal szlachetna
Moc 3200 W
Napięcie 230 V
Pojemność całkowita 10 l
Pojemność wlewcza 5,5 l
Maks. temp. grzania  200°C
Wymiary kosza (DxSxW) 21 x 18,5 x 11 cm
Wymiary (DxSxW) 43,50 x 27,50 x 28,00 cm
Waga 4,55 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 48,00 x 32,50 x 31,00 cm
Waga wysyłki 5,55 kg

Fish and chips – filet z dorsza w cieście piwnym
z domowymi frytkami i sosem tatarskim

1:00 h

czas przygotowania

średni

poziom trudności

4

liczba porcji

Składniki

Dorsz w cieście

  • filet z dorsza - 800 g
  • piwo - 330 ml
  • mąka pszenna - 100 g (+50 g do panierowania)
  • ocet biały winny - 5 ml
  • sól
  • pieprz

Sos tatarski

  • majonez - 100 g
  • szalotka - 40 g
  • korniszony - 40 g
  • natka pietruszki - 1/4 pęczka
  • sól
  • pieprz

Dodatki

  • cytryna
  • kiełki rzodkiewki

Krok 1: Przygotowanie ryby

Dorsza pokroić na ok. 180-200 g porcje, opłukać pod zimną wodą i osuszyć. Przyprawić i obtoczyć w mące.

Krok 2: Przygotowanie ciasta

Mikserem dokładnie wymieszać mąkę z piwem. Oddzielić białka od żółtek i wmiksować żółtka w ciasto. W osobnej misce ubić na sztywno białka z odrobiną soli i delikatnie wkomponować w ciasto. Dodać ocet, przyprawić i delikatnie wymieszać ciasto szpatułką.

Krok 3: Smażenie ryby

Obtoczone w mące filety zanurzać w cieście, tak aby dokładnie pokryć całą ich powierzchnię. Powoli wkładać opanierowane filety na głęboki, rozgrzany tłuszcz. Smażyć do uzyskania złotego koloru. Po wysmażeniu odłożyć na minutę na papierowy ręcznik.

Krok 4: Przygotowanie frytek

Ziemniaki obrać i pokroić na słupki. Dokładnie opłukać pod zimną wodą i osuszyć. Smażyć na głębokim tłuszczu ok. 4 min do uzyskania złotego koloru. Po wysmażeniu dokładnie odcedzić i w miseczce przyprawić solą.

Krok 5: Przygotowanie sosu tatarskiego

Korniszony i szalotkę pokroić w drobną kostkę (ok. 2 mm). Pietruszkę posiekać. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem i przyprawić.

Krok 6: Konstruowanie dania

Na talerzu ułożyć frytki w „kopiec” i pożyć na nim ryby. W osobnym pojemniczku podać sos. Danie udekorować cytryną i kiełkami.

Oferta sprzedażowa obejmuje:

  • Frytownicę
  • Kosz z rączką
  • Instrukcję obsługi

Produkt starannie zapakowano w celu zabezpieczenia na czas transportu.

faq

  • Kontakt
    Phone

    68 381 70 07
    pn. - pt. 7:00 - 17:00
    Expondo Blog

    Email

    info@expondo.pl
    Odpowiemy na Twoje pytanie tak szybko jak to możliwe
  • Płatność
    Płać szybko i bezpiecznie
    Przelewy24 PayPal Blik Przelew bankowy Mastercard Visa Płatność ratalna Za pobraniem
Wcześniej oglądane