Darmowa przesyłka Najniższe ceny producenta 3 lata gwarancji konsumenckiej 30 dni na rezygnację

Frytownica - 2 x 10 litrów - ECO

Royal Catering
Producent: Royal Catering

Natychmiastowa wysyłka
czas dostawy ok. 1-2 dni robocze

599,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

599,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

Masz pytania do tego produktu? Zadzwoń!
68 381 70 07

 
Frytownica 2 x 10 litrów Royal Catering Frytownica RCEF-10DY-ECO marki Royal Catering to...więcej

Frytownica 2 x 10 litrów Royal Catering

Frytownica RCEF-10DY-ECO marki Royal Catering to urządzenie, dzięki któremu można przygotować wiele rodzajów przekąsek, takich jak chrupiące frytki, warzywa czy sajgonki. Prezentowany produkt bardzo dobrze sprawdzi się w barach szybkiej obsługi oraz małych punktach gastronomicznych. Aczkolwiek swoje zastosowanie odnajdzie również w dużych restauracjach. Cechuje go znaczna niezawodność i solidność wykonania.

Frytownica RCEF-10DY-ECO - opis

Wykorzystana do produkcji urządzenia stal nierdzewna wysokiej jakości sprawia, że wykazuje ono odporność na uszkodzenia mechaniczne. Dodatkowo, dzięki gładkiej powierzchni, łatwo się czyści. Dwie wydajne grzałki, o mocy 3200 W każda, umożliwiają równoczesne smażenie frytek w dwóch komorach według własnych upodobań.

Za sprawą podwójnego pojemnika (2 x 10 litrów) maszyna zapewnia przygotowanie znacznej liczby produktu. Rogi pojemnika zostały specjalnie zaokrąglone, aby tłuszcz nie pozostawał w zakamarkach. W prezentowanym produkcie wykorzystano zintegrowaną automatykę umożliwiającą proste ustawienie dowolnej temperatury.

Dwa solidne kosze do smażenia, o wymiarach 21 x 18,5 x 11 cm każdy, zapewniają szybkie przygotowanie dużej ilości jedzenia. Ich struktura o drobnych oczkach powoduje, że małe frytki nie wpadną na dno urządzenia. Kosze da się umieścić na specjalnych elementach obudowy w taki sposób, że gotowy produkt niemal całkowicie ocieknie z tłuszczu.

Frytownice z serii ECO przekonują stosunkiem ceny do wydajności. Są bardzo oszczędne pod względem pobieranej energii i kosztów użytkowania. Urządzenia gastronomiczne marki Royal Catering cechują się możliwością wieloletniej eksploatacji, dzięki czemu frytownica Royal Catering RCEF-10DY-ECO została objęta długą gwarancją.Frytownica RCEF-10DY-ECO posiada zimną strefę. Oznacza ona, że element grzewczy znajduje się bezpośrednio w oleju, zamiast pod zbiornikiem do smażenia. Dzięki wykorzystaniu opisanego rozwiązania tłuszcz szybko się nagrzewa i osiąga odpowiednią temperaturę. Za sprawą zimnej strefy unika się przypalonych resztek frytek pod elementem grzewczym. Olej jest wtedy dłużej świeży, a proces smażenia nie powoduje silnego, nieprzyjemnego zapachu.

  • Dwa 10-litrowe pojemniki umożliwiające jednoczesne usmażenie znacznej liczby produktu
  • Dwa kosze o strukturze z drobnymi oczkami pozwalające przyrządzać nieduże kawałki warzyw
  • Zastosowanie stali szlachetnej nadające urządzeniu wytrzymałość i trwałość oraz usprawniające jego czyszczenie
  • Osobne termostaty umożliwiające ustawienie różnych temperatur w pojemnikach
  • Strefa zimna zapobiegająca przypalaniu resztek składników pod elementem grzewczym

Jakie znaczenie ma zimna strefa?

Frytownice, które ją posiadają są bardziej efektywne.

Jakiego materiału użyto do produkcji frytownicy, aby była trwała?

Obudowa została zrobiona ze stali nierdzewnej odpornej na korozję oraz uszkodzenia mechaniczne, a także obojętnej biologicznie, dzięki czemu można go wykorzystywać przy przygotowywaniu żywności.

Dobra grzałka jest jak serce

Ta frytownica ma wydajną grzałkę, a na dodatek posiada to, co powinno być standardem w tego rodzaju urządzeniach - strefę zimną zapobiegającą spalaniu się resztek. W poznańskich Larsach  miałem dwie 8-litrowe pojedyncze frytownice. Po wypróbowaniu tej chętnie bym je zamienił. Dla każdego, kto cierpi na brak miejsca w kuchni polecałbym zawsze frytownice dwukomorowe.
Bardzo wydajny element grzejny, który pozwala szybko osiągnąć wysoką temperaturę oleju oraz termostat, który stabilnie ją utrzymuje. Wyjmowane pojemniki na olej ułatwiają czyszczenie. Idealne dla małej gastronomii oraz jako uzupełnienie wyposażeniarestauracyjne  kuchni.

Model RCEF-10DY-ECO
Nr katalogowy 1255
Stan artykułu Nowy
Materiał Stal nierdzewna
Moc 2 x 3200 W
Napięcie 230 V
Minimalna pojemność wlewcza 2 x 4,5 l
Maksymalna pojemność wlewcza 2 x 5,5 l
Pojemność całkowita 2 x 10 l
Wymiary kosza (DxSxW) 21 x 18,5 x 11 cm
Wymiary (DxSxW) 43,50 x 56,50 x 28,00 cm
Waga 8,55 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 47,50 x 62,50 x 31,00 cm
Waga wysyłki 10,30 kg

Nasza oferta sprzedażowa obejmuje:

  • Frytownicę RCEF-10DY-ECO
  • Kosze z uchwytami – 2 szt.
  • Pokrywki – 2 szt.
  • Panele sterowania z termostatami – 2 szt.

Całość jest solidnie zapakowana, co zabezpiecza produkt podczas transportu.

Panierowane krążki cebulowe

0:30 h

czas przygotowania

łatwy

poziom trudności

4

liczba porcji

Składniki

  • cebula - 600 g
  • jajka - 3 szt.
  • mleko - 30 ml
  • mąka - 50 g
  • bułka tarta - 100 g
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Krok 1: Przygotowanie krążków

Cebulę obrać i pokroić w plastry (ok. 1 cm grubości). Oddzielić poszczególne krążki. Obtoczyć krążki w mące i przyprawić. Rozmieszać jajka z mlekiem na jednolitą masę i zanurzyć krążki. Następnie panierować w bułce tartej, pilnując, aby dokładnie pokryć całą powierzchnię. Jeśli to konieczne, jeszcze raz zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej.

Krok 2: Smażenie krążków

Smażyć na głębokim, rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Po wysmażeniu odstawić na minutę na papierowy ręcznik.

faq

  • Kontakt
    Phone

    68 381 70 07
    pn. - pt. 7:00 - 17:00
    Expondo Blog

    Email

    info@expondo.pl
    Odpowiemy na Twoje pytanie tak szybko jak to możliwe
  • Płatność
    Płać szybko i bezpiecznie
    Przelewy24 PayPal Blik Przelew bankowy Mastercard Visa Płatność ratalna Za pobraniem
Wcześniej oglądane