Darmowa przesyłka Najniższe ceny producenta 3 lata gwarancji konsumenckiej 30 dni na rezygnację

Opiekacz Salamander - 3250 W

Royal Catering
Producent: Royal Catering

Wysyłka natychmiastowa
czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

849,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

849,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

Masz pytania do tego produktu? Zadzwoń!
68 381 70 07

 
Wydajne grillowanie dzięki dużej mocy 3250 W   Obszerny ruszt...więcej
icon

Wydajne grillowanie dzięki dużej mocy 3250 W

 

Obszerny ruszt 34,5 x 43 cm pomieści wiele produktów

 

Świetny do zapiekanek, grzanek czy tostów

icon
icon

Michał Orłowski
Ekspert kulinarny

Urządzenie testował Michał Orłowski Szef kuchni renomowanych restauracji w Sydney i Warszawie. Fachowiec i doświadczony praktyk. Tak jak nasi klienci.

icon

Termostat

icon

Timer

icon

Stal nierdzewna

Termostat utrzymuje stałą temp. z zakresu 50-300°C

 

Praktyczny timer z alarmem: grzanie do 15 min

 

Obudowa ze stali nierdzewnej, która jest trwała i bezpieczna dla żywności

icon

Regulacja wysokości rusztu dla precyzji opiekania

 

Gładkie powierzchnie są wygodne do umycia

 

4 antypoślizgowe nóżki stabilizują sprzęt

icon

Nienagrzewające się uchwyty chronią przed poparzeniem

icon

Precyzja

icon

Intuicyjny panel kontrolny z 2 pokrętłami

icon

Łatwe czyszczenie

icon

Wyjmowana tacka na resztki ułatwia czyszczenie

icon

Porada eksperta

Zawsze używam funkcji timera. Gwarantuje to stałe rezultaty.

Świetne narzędzie do wykończenia potraw. Moim zdaniem absolutny must-have w każdej profesjonalnej kuchni.

 

Opiekacz Salamander - 3250 W

Oczaruj klientów Twojej restauracji, baru lub bistro smacznymi, gorącymi przekąskami przygotowanymi z opiekaczem Salamander od Royal Catering. Profesjonalny elektryczny piekarnik powstał z myślą o komercyjnym użytku w branży gastronomicznej. Posłuży do przyrządzenia tostów, bagietek lub różnego rodzaju zapiekanek.

Opiekacz do zapiekanek od Royal Catering – opis

Wydajny element grzewczy bardzo szybko osiąga pożądaną temperaturę dzięki mocy 3250 W, więc goście nie będą musieli długo czekać na świeże potrawy. Jej wartość reguluje się za pomocą pokrętła w zakresie od 50 do 300°C.

Termostat utrzymuje temperaturę na stałym poziomie podczas procesu grillowania. Wbudowany timer z sygnałem dźwiękowym sprawi, że Twoje potrawy będą zawsze gotowe we właściwym czasie od 0 do 15 minut

Stal nierdzewna, z której wykonano obudowę opiekacza Salamander jest bardzo łatwa w czyszczeniu. Dodatkowo za higienę odpowiada pojemnik na okruchami i inne pozostałości.

Wygoda użytkowania to zasługa chromowanego rusztu o powierzchni 34,5 x 43 cm, który w zależności od rodzaju żywności można umieścić w piekarniku na różnych poziomach, aby uzyskać optymalne rezultaty grillowania. Ponadto urządzenie jest nie tylko bardzo stabilne ale również łatwe w transporcie dzięki swojej kompaktowej konstrukcji.

Trwały, funkcjonalny model RCES-580H zda egzamin w barach szybkiej obsługi, food truckach oraz innych punktach gastronomicznych. Opiekacz typu Salamander pozwoli usprawnić przygotowywanie pysznych potraw serwowanych na gorąco.

  • Szybkie opiekanie – efektywna górna grzałka 3250 W
  • Regulacja temperatury – możliwość wyboru z zakresu 50-300° (termostat)
  • Precyzyjny timer – do 15 minut podgrzewania
  • Łatwe czyszczenie – budowa z trwałej stali szlachetnej
  • Mobilność – niewielka waga i rozmiary pozwalają na wygodne przenoszenie
  • Wygoda – wyjmowany ruszt oraz tacka na resztki
Model RCES 580
Nr katalogowy 1077
Stan artykułu Nowy
Zasilanie 230 V
Moc 3250 W
Materiał Stal nierdzewna
Timer Do 15 minut
Zakres temperatury 50-300°C
Wymiary rusztu 34,5 x 43,0 cm
Nóżki Gumowe
Wymiary (DxSxW) 42,50 x 58,00 x 39,50 cm
Waga 15,00 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 65,00 x 50,00 x 45,00 cm
Waga wysyłki 17,50 kg

Chrupiące podudzia z kurczaka

1:30 h

czas przygotowania

średni

poziom trudności

2

liczba porcji

Składniki

  • podudzia z kurczaka - 12 szt.
  • sos sriracha - 30 ml
  • ocet ryżowy - 30 ml
  • mirin - 30 ml
  • konfitura z czarnej
    porzeczki - 30 g
  • sól - 1 łyżeczka
  • mąka ryżowa - 100 g
  • skrobia ryżowa - 1 łyżeczka

Autorski przepis szefa kuchni Michała Orłowskiego.
Dołącz do naszego zespołu ekspertów,
dziel się doświadczeniami, korzystaj z porad.
Rozwijaj swój biznes i przyłącz się do nas!

Krok 1: Przygotowanie podudzi

Podudzia opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, oprószyć solą i odstawić do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie wymieszać mąkę ryżową ze skrobią i obtoczyć w tym kurczaka.

Krok 2: Przygotowanie sosu

Wymieszać srirachę, ocet ryżowy, mirin i konfiturę, zagotować, redukować aż sos zgęstnieje i odstawić do ostygnięcia.

Krok 3: Pierwszy etap pieczenia mięsa

Podudzia zapiekać w opiekaczu Salamander z Royal Catering ok. 15 minut aż się zezłocą i staną się chrupiące. W międzyczasie 3 razy obrócić.

Krok 4: Drugi etap pieczenia mięsa

Gdy podudzia będą chrupiące obtoczyć je w przygotowanym sosie i zapiekać kolejne 20 minut obracając co 5 minut.

Krok 5: Podanie

Przed podaniem mięso jeszcze raz posmarować sosem.

Oferujemy następujący komplet:

  • Opiekacz Salamander
  • Ruszt
  • Rączki – 2 szt.
  • Instrukcja obsługi

Sprzęt znajduje się w paczce, która zabezpiecza całość w czasie transportu.

faq

  • Kontakt
    Phone

    68 381 70 07
    pn. - pt. 7:00 - 17:00
    Expondo Blog

    Email

    info@expondo.pl
    Odpowiemy na Twoje pytanie tak szybko jak to możliwe
  • Płatność
    Płać szybko i bezpiecznie
    Przelewy24 PayPal Blik Przelew bankowy Mastercard Visa Płatność ratalna Za pobraniem
Wcześniej oglądane