Darmowa przesyłka Najniższe ceny producenta 3 lata gwarancji konsumenckiej 30 dni na rezygnację

Piła do kości - 1650 mm

Royal Catering
Producent: Royal Catering

Wysyłka natychmiastowa
czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

3449,00 zł   0,00 zł* taniej  
3449,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

3449,00 zł   0,00 zł* taniej  
3449,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

RATY
już od 149,46zł

LEASING już od 280,41 zł
Masz pytania do tego produktu? Zadzwoń!
68 381 70 07

 
Duża moc 750 W pozwala ciąć grube kości   Świetna do mięsa świeżego,...więcej
icon

Duża moc 750 W pozwala ciąć grube kości

 

Świetna do mięsa świeżego, mrożonego, ryb

 

Profesjonalny sprzęt do sklepów, masarni, rzeźni, restauracji

icon
icon

Michał Orłowski
Ekspert kulinarny

Urządzenie testował Michał Orłowski Szef kuchni renomowanych restauracji w Sydney i Warszawie. Fachowiec i doświadczony praktyk. Tak jak nasi klienci.

icon

Wydajność

icon

Regulacja

icon

Ochrona

Szybkie cięcie z prędkością 15 mm/s

 

Precyzyjnie odmierzone porcje - regulacja szerokości cięcia 3-180 mm

 

Mocna aluminiowa osłona chroni mechanizm

icon

Dzięki popychaczowi z uchwytem ręce są poza zasięgiem ostrza

 

Szeroki stolik 440 x 465 mm z wygodną podziałką

 

Wymienne, ząbkowane ostrze ze stali nierdzewnej

icon

Łatwa regulacja naciągu taśmy

icon

Bezpieczeństwo

icon

Wyjmowana szuflada na opiłki kości

icon

Precyzja

icon

Bezpieczne wodoodporne przyciski

icon

Porada eksperta

Dla bezpieczeństwa przy wymianie taśmy do cięcia zawsze odłączam prąd.

Ostrze co jakiś czas przecieram olejem roślinnym, co zapobiega jego zapiekaniu oraz korozji.

 

Piła do kości Royal Catering RCBS-1650

Profesjonalna piła do kości to sprzęt gastronomiczny, używany w masarniach, ubojniach, zakładach przetwórstwa mięsnego, a także w sklepach mięsnych i wędliniarskich. Urządzenie marki Royal Catering sprawdzi się również jako w m.in. restauracjach, jadłodajniach oraz stołówkach. Doskonale nadaje się do cięcia kości, świeżego i zamrożonego mięsa, ryb oraz innego jedzenia (kawałków o maks. szerokości 180 mm). Model RCBS-1650 charakteryzuje się mocą 750 W i ergonomicznym kształtem.

Elektryczna piła do cięcia kości RCBS-1650 – charakterystyka

Silnik o mocy 750 W rozpędza ostrze nawet do 15 m/s. Dzięki temu można w krótkim czasie pokroić m.in. grube kości udowe i goleniowe, żebrowe czy piszczelowe. Takie rozwiązanie zapewnia szybką pracę, dlatego też maszyna Royal Catering sprawdzi się w masarniach, rzeźniach oraz zakładach przetwórczych – wszędzie tam, gdzie istnieje potrzeba szybkiego cięcia dużej ilości mięsa i kości. Proste użycie maszyny wymaga jedynie wciśnięcia przycisku ON.

Wodoodporne przyciski ON/OFF zapewniają bezpieczną eksploatację nawet mokrymi rękami. Włącznik i wyłącznik pokryto przezroczystą gumową osłonką. Przycisk OFF pełni również funkcję wyłącznika bezpieczeństwa. Jego forma sprawia, że po włączeniu sprzętu zostaje wyciśnięty i użytkownik bardzo szybko zlokalizuje go w razie potrzeby. 

Wymienne ostrze ze stali nierdzewnej, o długości 1650 mm, gwarantuje precyzyjne i szybkie cięcie (15 mm/s) kości, mięsa z kością oraz świeżego i mrożonego. Po umieszczeniu ich na szerokim stoliku, dociskane są do taśmy za pomocą popychacza z wygodnym uchwytem, jednocześnie chroniącym ręce przed urazami (są poza zasięgiem ostrza).

Stal nierdzewna, z której wykonano stolik i element tnący, jest bardzo wytrzymała na uszkodzenia mechaniczne. Zastosowany materiał poleca się do kontaktu z żywnością, ponieważ zachowuje swoją biologiczną neutralność; nie wpływa na zdrowie. Ponadto wykazuje wysoką odporność na korozję. Solidna konstrukcja sprawia, że model RCBS-1650 zdaje egzamin w intensywnej eksploatacji. Gładką powierzchnię łatwo wyczyścić. Możliwość demontażu większości elementów sprawia, że użytkownik szybko i dokładnie ją umyje. 

Regulacja szerokości cięcia od 3 do 180 mm pomaga dokładnie odmierzać np. fragment karkówki z jagnięciny i baraniny, precyzyjnie porcjować żeberka cielęce czy uzyskać równe steki wołowe oraz jednakowe porcje schabu wieprzowego. Wystarczy ustawić boczny popychacz, zablokować kawałek mięsa i go przeciąć.

Obszerny stolik (440 x 465 mm) posiada dobrze widoczną skalę do regulacji grubości cięcia. Jego wymiary pozwalają wygodnie położyć duże fragmenty wołowiny, np. grzbietu z łopatką, części krzyżowej, udźca itp. Pokrętłem, umieszczonym przy podziałce, bezpiecznie i bezstopniowo dopasowuje się grubość ciętego mięsa lub kości. Piła do kości nadaje się do obróbki kawałków o wysokości od 215 do 245 mm.

Intuicyjną i prostą obsługę maszyny do krojenia Royal Catering wynika z systemu naciągu. Za pomocą łatwo dostępnego, górnego pokrętła z ogranicznikiem użytkownik komfortowo wyreguluje naprężenie piły taśmowej. Dodatkowym plusem podczas eksploatacji są trzy trwałe ściągacze do mączki kostnej i resztek. Mieszczą się one zarówno w górnej, jak i dolnej części urządzenia. Wyjmowana taca na mączkę i skrawki przyjmuje odpadki, które nie zalegają później w dolnej części urządzenia. Element można szybko wyciągnąć, a następnie umyć.

Obudowa z polerowanego aluminium charakteryzuje się lekkością, a przy tym dużą wytrzymałością na uszkodzenia mechaniczne. Materiał nadaje dodatkowo elegancki wygląd. W obudowie umieszczono otwory wentylacyjne chłodzące silnik. Drzwi pokrywy są zamykane w dwóch miejscach (na różnej wysokości – pod stołem i nad nim) dla lepszej ochrony przed przypadkowym lub niepowołanym otwarciem. Urządzenie wyróżnia się stabilnością podczas pracy dzięki wyprofilowanym nóżkom z gumowymi nakładkami od spodu redukującymi wibracje.

Najwyższa jakość sprzętu jest zapewniona za sprawą dużej wydajności. Ponadto piła do kości gwarantuje bezpieczną i bezwysiłkową obsługę. Konstrukcję wykonano niezwykle starannie – wypolerowano odlewy, zaokrąglono krawędzie oraz zamocowano zawiasy zamykające pokrywę sześcioma śrubami.

Jeśli zachodzi potrzeba szybkiego i precyzyjnego przecinania kości, mięsa z kością, ryb oraz mrożonek, to piła RCBS-1650 marki Royal Catering będzie idealnym rozwiązaniem. Sprawdzi się jako wyposażenie masarni, ubojni oraz sklepów mięsnych, restauracyjnych kuchni itp. Moc silnika, szybkie cięcie, ostry brzeszczot i stalowa obudowa pozwalają na intensywną i wieloletnią eksploatację piły.

  • Duża wydajność pracy – prędkość piły 15 mm/s
  • Bezpieczeństwo obsługi – popychacz z uchwytem sprawiającym, że ręce są poza zasięgiem brzeszczotu
  • Uniwersalność – regulacja szerokości cięcia od 3 do 180 mm; możliwość obróbki kawałków o wysokości od 215 do 245 mm
  • Łatwe utrzymanie w czystości i neutralność dla zdrowia – wysokiej jakości stal nierdzewna
  • Ergonomia – ściągacze i taca gromadząca mączkę kostną

Czy mogę używać piły do cięcia innej żywności niż mięso z kością?

Tak, brzeszczot w oferowanym sprzęcie z łatwością przetnie zmrożoną żywność, mrożone i świeże ryby, kawałki mięsa bez kości i inne produkty.

Czy piła ma w środku elementy, które można zdemontować?

Tak. Oba wielokrążki, ostrze i plastikowe ściągacze można wyjąć, kiedy jest to konieczne, a następnie łatwo umyć.

Model RCBS-1650
Nr katalogowy 1169
Stan artykułu Nowy
Materiał obudowy Stop aluminiowy
Materiał ostrza i stołu Stal nierdzewna
Liczba ostrzy 1
Zakres grubości cięcia 3-180 mm
Maksymalna wysokość cięcia 245 mm
Długość ostrza 1650 mm
Prędkość ostrza 15 m/s
Prędkość cięcia 15 mm/s
Moc 750 W
Zasilanie 230 V
Wymiary stołu 440 x 465 mm
Średnica rolek 215 mm
Poziom hałasu 73,5 dB
Przewód zasilający 1,55 m
Wymiary (DxSxW) 46,50 x 46,00 x 87,00 cm
Waga 37,00 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 57,50 x 56,00 x 103,50 cm
Waga wysyłki 52,50 kg

Sklep online expondo.pl oferuje następujący zestaw:

  • Piłę do kości
  • Tacę na mączkę kostną
  • Ostrze
  • Instrukcję obsługi

Urządzenie wysyłane jest w dobrze zabezpieczonej paczce.

Pytania i odpowiedzi

  • Kontakt
    Phone

    68 381 70 07
    pn. - pt. 7:00 - 17:00
    Expondo Blog

    Email

    info@expondo.pl
    Odpowiemy na Twoje pytanie tak szybko jak to możliwe
  • Płatność
    Płać szybko i bezpiecznie
    Przelewy24 PayPal Blik Przelew bankowy Mastercard Visa Płatność ratalna Za pobraniem
Wcześniej oglądane