Darmowa przesyłka Najniższe ceny producenta 3 lata gwarancji konsumenckiej 30 dni na rezygnację

Urządzenie do gotowania sous vide - 1100 W - od 0 do 90°C

Royal Catering
Producent: Royal Catering

Wysyłka natychmiastowa
czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

479,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

479,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

Masz pytania do tego produktu? Zadzwoń!
68 381 70 07

 
Poręczny sprzęt do naczyń o poj. 5-22 l   Grzałka 1100 W...więcej
icon

Poręczny sprzęt do naczyń o poj. 5-22 l

 

Grzałka 1100 W szybko nagrzewa wodę zakresie 0-90°C

 

Zdrowe przyrządzanie warzyw, ryb, mięsa

icon
icon

Michał Orłowski
Ekspert kulinarny

Urządzenie testował Michał Orłowski Szef kuchni renomowanych restauracji w Sydney i Warszawie. Fachowiec i doświadczony praktyk. Tak jak nasi klienci.

icon

Timer

icon

Stal nierdzewna

icon

Ekran LED

Precyzyjny czas gotowania (0-99 h) dzięki timerowi

 

Stal nierdzewna jest trwała i bezpieczna dla żywności

 

Pełną kontrolę parametrów umożliwia ekran LED

icon

Jednoczesne gotowanie różnych produktów w szczelnych woreczkach

 

Alarm dźwiękowy w przypadku niskiego poziomu wody

 

Metoda sous vide zachowuje witaminy i minerały

icon

Nienagrzewający się uchwyt do zawieszania i przenoszenia

icon

Mobilność

icon

Czytelny panel sterowniczy ułatwia obsługę

icon

Łatwa obsługa

icon

Wygodna podziałka poziomu napełnienia

icon

Porada eksperta

Aby uzyskać idealny stopień wysmażenia, przygotowuję wcześniej steki dokładnie w 56°C.

Potrawy gotuję w jak najniższej temperaturze. Zapobiega to degradacji struktury, poprawia smak dań, a także zachowuje ich składniki odżywcze.

 

Urządzenie do gotowania sous vide Royal Catering

Urządzenie do gotowania sous vide zaprojektowano z myślą o przyrządzaniu żywności w niskiej temperaturze z użyciem woreczków. Dzięki pojemności użytkowej wynoszącej od 5 do 22 l oraz mocy 1100 W artykuł marki Royal Catering umożliwia przygotowanie w tym samym czasie wielu produktów spożywczych. Model RCSV-02 sprawdzi się zarówno w profesjonalnej, jak i domowej eksploatacji.

Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach – opis

Metoda sous vide polega na gotowaniu jedzenia w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach próżniowych. Umieszcza się je w kąpieli wodnej (lub parowej) i gotuje dłużej niż tradycyjną metodą – zwykle od 1 do 7, a nawet 48 godzin. Temperatura powinna wynosić od ok. 55°C (131°F) do 60°C (140°F) dla mięsa i odrobinę więcej dla warzyw, czyli dużo mniej niż standardowo. Produkt poddaje się obróbce w równomierny sposób – jest soczysty i jednocześnie nieprzegotowany.

Duża funkcjonalność modelu RCSV-02 sprawia, że znajdzie on zastosowanie w hotelach, restauracjach, kawiarniach, barach z przekąskami, bistrach, lokalach typu fast food, firmach cateringowych, ulicznych stoiskach gastronomicznych i gospodarstwach domowych. Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach zapewnia przygotowanie zdrowych posiłków (szczególnie warzywnych i mięsnych) o wysokich wartościach odżywczych.

Gotowanie wielu artykułów w tym samym czasie to zasługa dużej pojemności wlewczej – od 5 do 22 l. Rozwiązanie idealnie sprawdza się np. podczas serwowania śniadań w hotelu oraz pory lunchu w restauracji. W przypadku wykrycia zbyt niskiego poziomu wody wolnowar uruchamia alarm dźwiękowy. Funkcja timer umożliwia ustawienie czasu działania od 0 do 99 godzin. Dzięki niej odpowiednio dopasujesz okres pracy maszyny do przepisu kulinarnego. Urządzenie Royal Catering wyłącza się automatycznie po zakończeniu gotowania. Czas i temperatura są pokazane na wyświetlaczu LED.

Na szybkie osiągnięcie wymaganej temperatury pozwala wydajna, energooszczędna grzałka o mocy 1100 W. Sprzęt dysponuje wyborem temperatury od 0 do 90°C z dokładnością 0,1°C. Tak szeroki zakres regulacji zapewnia dopasowanie parametru do konkretnego produktu żywnościowego. Wbudowany termostat utrzymuje wybraną wartość.  

Łatwe utrzymanie w czystości to cecha wynikająca z konstrukcji oraz gładkich powierzchni. Ze stali nierdzewnej o małej porowatości wykonano obudowę urządzenia do gotowania sous vide. Materiał jest obojętny w kontakcie z żywnością i odporny na korozję. 

Kompaktowe wymiary wolnowaru Royal Catering (12 x 9 x 36 cm) i waga wynosząca jedynie 2,2 kg sprawiają, że można go dowolnie transportować oraz przechowywać w prosty sposób. Model RCSV-02 wyposażono w dwufunkcyjną rączkę z tworzywa sztucznego: do wygodnego przenoszenia sprzętu oraz zakładania go na krawędzi garnka.

Idealny zestaw z dodatkowymi akcesoriami stworzysz, dokupując osobno:

  • pakowarki próżniowe (nr katalogowe: 1403, 1404, 1405, 1406, 6153, 6154)
  • folię do pakowania próżniowego (nr katalogowe: 1679, 1681, 1683, 1671, 1672,1673)
  • worki do pakowania próżniowego (nr katalogowe: 1670, 1674, 1677, 1678, 1696, 1697, 1698, 1699)

Urządzenie do gotowania sous vide Royal Catering RCSV-02 to doskonały artykuł do profesjonalnej, jak i domowej kuchni. Dzięki niemu przygotujesz dania o wysokich walorach odżywczych m.in. z mięsa oraz warzyw. Duża pojemność wlewcza (od 5 do 22 l) i moc 1100 W gwarantują wydajne gotowanie metodą sous vide wielu produktów jednocześnie.

  • Metoda sous vide – gotowanie w niskiej temperaturze pełnowartościowych posiłków
  • Szeroki zakres regulacji temperatury – od 0 do 90°C z dokładnością 0,1°C
  • Duża pojemność – od 5 do 22 l
  • Odporność na korozję – obudowa ze stali nierdzewnej
  • Timer – ustawienie temperatury dogodnej dla danego typu dania
  • Ergonomia – uchwyt o dwóch funkcjach (przenoszenie i zakładanie na sprzętu na krawędzi naczynia)
  • Niewielkie wymiary i waga – wygodny transport

Dlaczego metoda gotowania sous-vide jest lepsza?

Jest ona bardzo delikatna, ponieważ składniki przygotowywane są przez dłuższy czas w niskiej temperaturze. W rezultacie, żywność nie jest gotowana, a ponadto dzięki pakowaniu próżniowemu nie ma kontaktu z wodą. W ten sposób zachowuje strukturę, a także smak, składniki odżywcze oraz witaminy.

Czy urządzenie samo się wyłącza po upływie określonego czasu?

Tak, garnek sam się wyłącza, gdy upłynie czas ustawiony na timerze. Gdy w urządzeniu będzie za mało wody w czasie gotowania, poinformuje o tym sygnałem dźwiękowym.

Podstawa nowoczesnej kuchni

Urządzenie SV jest podstawą w każdej dobrej nowoczesnej kuchni. Zawsze idealnie ugotowane warzywa. Zawsze idealnie przyrządzone steki. To przy tradycyjnych metodach, przy dużym ruchu jest bardzo trudne do osiągnięcia. Pracowałem w niejednej restauracji, ale nie wyobrażam sobie obecnie kuchni bez takiego urządzenia. Do tego jest całkiem estetyczne i nie będzie trzeba chować go w kuchni. Zaletą są również kompaktowe rozmiary i precyzja, której oczekuje od tego typu urządzenia. Niby wygląd nie ma znaczenia, ale czasem aż kusi. Mnie skusiło. 

Model RCSV-02
Nr katalogowy 1401
Stan artykułu Nowy
Napięcie 230 V
Moc 1100 W
Materiał obudowy Stal nierdzewna
Zakres temperatury 0 – 90°C
Zakres czasu 0 – 99 h
Min. pojemność wlewcza 5 l
Maks. pojemność wlewcza 22 l
Dokładność temperatury 0,1°C
Wyświetlacz LED
Wymiary (DxSxW) 12,00 x 9,00 x 36,00 cm
Waga 2,00 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 18,50 x 13,50 x 40,50 cm
Waga wysyłki 2,50 kg

Panna cotta z sosem z owoców leśnych

 

3:45 h

czas przygotowania

łatwy

poziom trudności

6

liczba porcji

Składniki

Panna Cotta

  • śmietana 36% - 300 ml
  • mleko 3,2% - 300 ml
  • cukier - 70 g
  • laska wanilii - 1 szt.
  • żelatyna w listkach - 5 szt.

Sos owocowy

  • truskawki - 350 g
  • maliny - 200 g
  • jeżyny - 100 g
  • cukier trzcinowy - 70 g

Dodatki

  • świeże owoce do dekoracji - truskawki, borówki amerykańskie, jeżyny, maliny
  • mięta
  • cukier puder

Przygotuj

  • garnek
  • pakowarka próżniowa
  • urządzenie do gotowania sous vide
  • lejek

Autorski przepis cukiernika Artura Siwca.
Dołącz do naszego zespołu ekspertów,
dziel się doświadczeniami, korzystaj z porad.
Rozwijaj swój biznes i przyłącz się do nas!

Krok 1: Gotujemy panna cottę

Żelatynę zalewamy zimną wodą. Mleko razem ze śmietaną wlewamy do garnka, wsypujemy cukier i przeciętą wzdłuż wanilię. Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia. Nie mieszamy zbyt energicznie, żeby nie powstała piana. Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia i wrzucamy namoczoną żelatynę, mieszając do czasu jej rozpuszczenia. Pozostawiamy panna cottę do ostygnięcia. Następnie wlewamy ją do szklanek przy pomocy lejka i wstawiamy do lodówki na około 3,5 godziny.

Krok 2: Przygotowujemy sos owocowy

Nagrzewamy wodę w sous vide do temperatury 82°C. Pokrojone owoce wkładamy do worka próżniowego, dosypujemy cukier. Wszystko pakujemy próżniowo, a następnie wkładamy do termocyrkulatora na 30 minut. Po wyjęciu pozostawiamy worek z owocami do ostygnięcia.

Krok 3: Składamy panna cottę

Schłodzoną panna cottę polewamy wymieszanym sosem owocowym i układamy na niej świeże owoce, dekorujemy miętą i posypujemy delikatnie cukrem pudrem.

W zestawie RCSV-02 znajdują się następujące elementy:

  • Urządzenie do gotowania sous vide
  • Przewód zasilający
  • Instrukcja obsługi

Komplet solidnie zapakowano, co chroni go podczas transportu.

faq

  • Kontakt
    Phone

    68 381 70 07
    pn. - pt. 7:00 - 17:00
    Expondo Blog

    Email

    info@expondo.pl
    Odpowiemy na Twoje pytanie tak szybko jak to możliwe
  • Płatność
    Płać szybko i bezpiecznie
    Przelewy24 PayPal Blik Przelew bankowy Mastercard Visa Płatność ratalna Za pobraniem
Wcześniej oglądane