Darmowa przesyłka Najniższe ceny producenta 3 lata gwarancji konsumenckiej 30 dni na rezygnację

Urządzenie do gotowania sous vide - 800 W - od 0 do 90°C

Royal Catering
Producent: Royal Catering

Wysyłka natychmiastowa
czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

499,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

499,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

RATY
już od 54,89zł

LEASING już od 60,85 zł
Masz pytania do tego produktu? Zadzwoń!
68 381 70 07

 
Duża poj. 10 l idealna dla gastronomii   Optymalna temp. gotowania 0-90°C...więcej
icon

Duża poj. 10 l idealna dla gastronomii

 

Optymalna temp. gotowania 0-90°C

 

Zdrowe przyrządzanie warzyw, owoców, mięsa

icon
icon

Michał Orłowski
Ekspert kulinarny

Urządzenie testował Michał Orłowski Szef kuchni renomowanych restauracji w Sydney i Warszawie. Fachowiec i doświadczony praktyk. Tak jak nasi klienci.

icon

Zdrowie

icon

Timer

icon

Łatwe czyszczenie

Metoda sous vide zachowuje witaminy i minerały

 

Precyzyjny czas gotowania (0-99h) dzięki timerowi

 

Gładkie powierzchnie łatwo utrzymać w czystości

icon

Jednoczesne gotowanie różnych produktów w szczelnych woreczkach

 

Cyfrowy panel z ekranem LED ułatwia obsługę

 

Nienagrzewające się uchwyty do przenoszenia

icon

Stojak z odpornej na korozję stali nierdzewnej

icon

Stal nierdzewna

icon

Wnętrze jest bardzo pojemne

icon

Termostat

icon

Żywność pozostaje soczysta

icon

Porada eksperta

Aby uzyskać idealny stopień przyrządzenia, przygotowuję steki dokładnie w 56°C.

Do worka dodaję zawsze zioła i przyprawy. Dzięki temu potrawy nabierają wspaniałego smaku oraz aromatu.

 

Urządzenie do gotowania sous vide Royal Catering

Urządzenie do gotowania sous vide zaprojektowano z myślą o przyrządzaniu żywności w niskiej temperaturze z użyciem woreczków. Dzięki pojemności użytkowej wynoszącej 8 l oraz mocy 800 W artykuł marki Royal Catering umożliwia przygotowanie w tym samym czasie wielu produktów spożywczych. Model RCSV-01 sprawdzi się zarówno w profesjonalnej, jak i domowej eksploatacji.

Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach – opis

Metoda sous vide polega na gotowaniu jedzenia w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach próżniowych. Umieszcza się je w kąpieli wodnej (lub parowej) i gotuje dłużej niż tradycyjną metodą – zwykle od 1 do 7, a nawet 48 godzin. Temperatura powinna wynosić od ok. 55°C (131°F) do 60°C (140°F) dla mięsa i odrobinę więcej dla warzyw, czyli dużo mniej niż standardowo. Produkt w maszynie Royal Catering poddaje się obróbce w równomierny sposób – jest soczysty i jednocześnie nieprzegotowany.

Duża funkcjonalność modelu RCSV-01 sprawia, że znajdzie on zastosowanie w hotelach, restauracjach, kawiarniach, barach z przekąskami, bistrach, lokalach typu fast food, firmach cateringowych, ulicznych stoiskach gastronomicznych i gospodarstwach domowych. Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach zapewnia przygotowanie zdrowych posiłków (szczególnie warzywnych i mięsnych) o wysokich wartościach odżywczych.

Gotowanie wielu artykułów w tym samym czasie to zasługa dużej pojemności wlewczej – 8 l i całkowitej wynoszącej 10 l. Rozwiązanie idealnie sprawdza się np. podczas serwowania śniadań w hotelu oraz pory lunchu w restauracji. W przypadku wykrycia zbyt niskiego poziomu wody wolnowar uruchamia alarm dźwiękowy. Funkcja timer umożliwia ustawienie czasu działania od 0 do 99 godzin. Dzięki niej odpowiednio dostosujesz okres pracy maszyny do przepisu kulinarnego. Urządzenie Royal Catering wyłącza się automatycznie po zakończeniu gotowania. Czas i temperatura są pokazane na wyświetlaczu LED.

Osobne umieszczenie woreczków wewnątrz garnka zostało umożliwione za sprawą stojaka (separatora) ze stali nierdzewnej. Jest odporna na korozję i neutralna w kontakcie z żywnością.

Na szybkie osiągnięcie wymaganej temperatury pozwala wydajna, energooszczędna grzałka o mocy 800 W. Sprzęt dysponuje wyborem temperatury od 0 do 90°C z dokładnością 0,1°C. Tak szeroki zakres regulacji zapewnia dopasowanie parametru do konkretnego produktu żywnościowego. Wbudowany termostat utrzymuje wybraną wartość.  

Łatwe utrzymanie w czystości to cecha wynikająca z konstrukcji oraz gładkich powierzchni. Ze stali nierdzewnej o małej porowatości wykonano obudowę urządzenia do gotowania sous vide oraz wewnętrzny stojak, co także wspomaga mycie.

Kompaktowe wymiary wolnowaru Royal Catering (27 x 38 x 22,5 cm) i waga wynosząca jedynie 4 kg sprawiają, że można go dowolnie transportować oraz przechowywać w prosty sposób. Model RCSV-01 wyposażono w rączki z tworzywa sztucznego do wygodnego przenoszenia sprzętu.

Bezpieczna eksploatacja jest możliwa za sprawą odpornego na ciepło uchwytu pokrywy, który pozwala komfortowo otwierać i zamykać garnek. Antypoślizgowe nóżki zapewniają maszynie stabilność i nie rysują powierzchni.

Idealny zestaw z dodatkowymi akcesoriami stworzysz, dokupując osobno:

  • pakowarki próżniowe (nr katalogowe: 1403, 1404, 1405, 1406, 6153, 6154)
  • folię do pakowania próżniowego (nr katalogowe: 1679, 1681, 1683, 1671, 1672,1673)
  • worki do pakowania próżniowego (nr katalogowe: 1670, 1674, 1677, 1678, 1696, 1697, 1698, 1699)

Urządzenie do gotowania sous vide Royal Catering RCSV-01 to doskonały artykuł do profesjonalnej, jak i domowej kuchni. Dzięki niemu przygotujesz dania o wysokich walorach odżywczych m.in. z mięsa oraz warzyw. Duża pojemność wlewcza (8 l) i moc 800 W gwarantują wydajne gotowanie metodą sous vide wielu produktów jednocześnie.

  • Metoda sous vide – gotowanie w niskiej temperaturze pełnowartościowych posiłków
  • Szeroki zakres regulacji temperatury – od 0 do 90°C z dokładnością 0,1°C
  • Duża pojemność – wlewcza 8 l i całkowita 10 l
  • Odporność na korozję – stojak na woreczki i obudowa ze stali nierdzewnej
  • Timer – ustawienie temperatury dogodnej dla danego typu dania
  • Ergonomia – rączki do przenoszenia oraz antypoślizgowe nóżki
  • Niewielkie wymiary i waga – wygodny transport

Dlaczego metoda gotowania sous-vide jest lepsza?

Jest ona bardzo delikatna, ponieważ składniki przygotowywane są przez dłuższy czas w niskiej temperaturze. W rezultacie, żywność nie jest gotowana, a ponadto dzięki pakowaniu próżniowemu nie ma kontaktu z wodą. W ten sposób zachowuje strukturę, a także smak, składniki odżywcze oraz witaminy.

Czy urządzenie samo się wyłącza po upływie określonego czasu?

Tak, garnek sam się wyłącza, gdy upłynie czas ustawiony na timerze. Gdy w urządzeniu będzie za mało wody w czasie gotowania, poinformuje o tym sygnałem dźwiękowym.

Podstawa nowoczesnej kuchni

Urządzenie SV jest podstawą w każdej dobrej nowoczesnej kuchni. Zawsze idealnie ugotowane warzywa. Zawsze idealnie przyrządzone steki. To przy tradycyjnych metodach, przy dużym ruchu jest bardzo trudne do osiągnięcia. Pracowałem w niejednej restauracji, ale nie wyobrażam sobie obecnie kuchni bez takiego urządzenia. Do tego jest całkiem estetyczne i nie będzie trzeba chować go w kuchni. Zaletą są również kompaktowe rozmiary i precyzja, której oczekuje od tego typu urządzenia. Niby wygląd nie ma znaczenia, ale czasem aż kusi. Mnie skusiło.

Model RCSV-01
Nr katalogowy 1400
Stan artykułu Nowy
Napięcie 230 V
Moc 800 W
Materiał obudowy Stal nierdzewna
Zakres temperatury 0 – 90°C
Zakres czasu 0 – 99 h
Maks. pojemność wlewcza 8 l
Pojemność całkowita 10 l
Dokładność temperatury 0,1°C
Wyświetlacz LED
Wymiary (DxSxW) 27,00 x 38,00 x 22,50 cm
Waga 4,00 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 47,00 x 32,00 x 30,00 cm
Waga wysyłki 4,80 kg

Polędwiczka wieprzowa z noisette z marchwi,
vichy z cukinii i chipsami z selera

1:30 h

czas przygotowania

średni

poziom trudności

4

liczba porcji

Składniki

Polędwiczka wieprzowa sous vide

  • polędwiczka wieprzowa - 800 g
  • gałązka tymianku - 4 szt.
  • ząbek czosnku - 4 szt.
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Chipsy z selera

  • seler
  • olej do smażenia
  • sól

Noisette z marchwi

  • marchew - 200 g
  • ząbek czosnku - 1 szt.
  • gałązka tymianku - 1 szt.
  • masło - 10 g
  • sól
  • pieprz

Vichy z cukinii

  • cukinia - 200 g
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Dodatki

  • groszek wąsaty

Autorski przepis szefa kuchni Michała Orłowskiego.
Dołącz do naszego zespołu ekspertów,
dziel się doświadczeniami, korzystaj z porad.
Rozwijaj swój biznes i przyłącz się do nas!

Krok 1: Przygotowanie polędwiczki

Polędwiczkę opłukać i osuszyć. Nożem wyciąć wszystkie żyłki i ścięgna. Pokroić na porcje po ok. 180-200 g. Przyprawić solą i pieprzem, a następnie owinąć ciasno folią. Zapakować w woreczki do gotowania sous vide z czosnkiem i tymiankiem. Gotować w wannie sous vide przez ok. 2 h w temperaturze 55 °C. Przed podaniem rozwinąć z folii i obsmażyć.

Krok 2: Przygotowanie noisette z marchwi

Marchew obrać i za pomocą kulkownicy wydrążyć kulki. Zapakować próżniowo w woreczku do gotowania sous vide kulki z marchwi z masłem, tymiankiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Gotować w wannie sous vide w temperaturze 80°C przez ok. 15 min. Przed podaniem zasmażyć we frytownicy do uzyskania złotego koloru.

Krok 3: Przygotowanie vichy z cukinii

Obieraczką pokroić cukinię na szerokie plastry o grubości ok. 2 mm. Paski zwinąć w rolki, skropić oliwą z oliwek i przyprawić.

Krok 4: Przygotowanie chipsów z selera

Seler obrać, opłukać zimną wodą i osuszyć. Na krajalnicy skroić seler w cieniutkie plastry o grubości ok. 1 mm. Plastry zanurzyć w zimnej wodzie na ok. 10 min, odcedzić i dokładnie osuszyć. Smażyć na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Gotowe chipsy osuszyć na ręczniku papierowym i przyprawić.

Krok 5: Konstruowanie dania

Polędwiczkę po usmażeniu odstawić na kilka minut, aby odpoczęła. Przeciąć w poprzek i ułożyć na talerzu. Noisette z marchwi rozsypać po talerzu. Rolki z cukinii poukładać na wolnej przestrzeni. Udekorować danie chipsami z selera i groszkiem wąsatym.

 

W zestawie RCSV-01 znajdują się następujące elementy:

  • Urządzenie do gotowania sous vide
  • Osobny stojak
  • Przewód zasilający
  • Instrukcja obsługi

Komplet solidnie zapakowano, co chroni go podczas transportu.

Pytania i odpowiedzi

  • Kontakt
    Phone

    68 381 70 07
    pn. - pt. 7:00 - 17:00
    Expondo Blog

    Email

    info@expondo.pl
    Odpowiemy na Twoje pytanie tak szybko jak to możliwe
  • Płatność
    Płać szybko i bezpiecznie
    Przelewy24 PayPal Blik Przelew bankowy Mastercard Visa Płatność ratalna Za pobraniem
Wcześniej oglądane