• Popularne
  • Budownictwo i majsterkowanie
  • Dom i ogród
  • Gastronomia
  • Rolnictwo
  • Spawalnictwo
  • Sport
  • Utrzymanie czystości i BHP
  • Warsztat samochodowy
  • Wellness i uroda

Sabrage, czyli jak otwierać szampana?

Szampan jest trunkiem kojarzącym się ze świętowaniem. Przez wzgląd na to, że jest silnie nasyconym dwutlenkiem…

Czytaj więcej

Jak zrobić owoce w czekoladzie? Przepis i sposoby

Wiele osób zgadza się, że owoce w czekoladzie to najlepsze połączenie dwóch smakołyków w historii. Nie…

Czytaj więcej

Jaka myjka ciśnieniowa będzie najlepszym wyborem?

Usuwanie uporczywych zabrudzeń na terenie podwórka lub ogrodu to temat, z którym z pewnością niejednokrotnie wielu…

Czytaj więcej

Szlifowanie drewna krok po kroku - poradnik eksperta

Szlifowanie drewna to podstawowy sposób obróbki tego materiału. Pomaga w przygotowaniu powierzchni do lakierowania czy malowania.…

Czytaj więcej

Jak zrobić domową siłownię - poradnik expondo

Siłownia w domu pomoże Ci utrzymać oczekiwaną formę fizyczną bez konieczności kupowania karnetu do klubu fitness.…

Czytaj więcej

Jaki ozonator wybrać? Przeznaczenie i zastosowanie ozonatorów

Ozonowanie to jeden z najskuteczniejszych sposobów dezynfekcji pomieszczeń. Z naszego artykułu dowiesz się, jaki wybrać ozonator do samochodu, a jaki do domu lub przedsiębiorstwa. Ponadt

Czytaj więcej
Gorące promocje

Najnowsze posty

Jak używać zaparzacza do kawy – Poradnik expondo

Zapach i smak aromatycznej, świeżo parzonej kawy jest tym, co nas – kawoszy stawia na nogi…

Czytaj więcej

Menu dla Twojego foodtrucka

Dobór dań oraz ich przyrządzenie to najważniejsze aspekty interesu foodtruckowego. Paradoksalnie, to właśnie tu klient swoim…

Czytaj więcej

Nazwij swojego foodtrucka – poradnik krok po kroku

„Frytkomafia”, „Król burgerów”, „Gorilla Barbecue” czy też może „Mistrz grillowania” – są to jedynie niektóre z chwytliwych nazw…

Czytaj więcej

Jak utrzymać ciepło potraw? Podgrzewacze gastronomiczne – przewodnik

Nie każdej potrawie służy podawanie na zimno. Wiele dań musi mieć odpowiednią temperaturę, zanim zostaną zaserwowane…

Czytaj więcej

Lodówka na napoje – przegląd chłodziarek gastronomicznych

Piwo, wino, cydr i napoje chłodzące powinny być serwowane w odpowiedniej dla nich temperaturze. Optymalna pozwoli…

Czytaj więcej

Gotowanie sous vide – poradnik krok po kroku

Francuskie określenie sous vide brzmi dla Ciebie tajemniczo? Aby odczarować pojęcie, przygotowaliśmy poradnik, z którego dowiesz się, z czym to się je.

Czytaj więcej

Nadziewarka do kiełbas – jaką maszynkę do robienia kiełbasy wybrać?

Współcześnie coraz większą popularnością cieszą się własne wyroby spożywcze. Jednym z najbardziej lubianych i cenionych przysmaków jest oczywiście domowa…

Czytaj więcej

Najlepszy grill elektryczny dla Twojej restauracji

Posiadasz może restaurację, bar lub food truck, w którym chcesz serwować pyszne specjały z grilla? Jeśli dopiero…

Czytaj więcej

Sprawdź nasze polecane posty

Co zabrać na camping, czyli niezbędny sprzęt biwakowy

Szum lasu, plusk wody w pobliskim strumieniu i śpiew ptaków. Właśnie tego możesz się spodziewać, podczas…

Czytaj więcej

Da się gotować bez garnków czy patelni? Tak! Poznaj 5 przepisów na dania z multicookera! 

Nie masz czasu na gotowanie, a może nie jesteś za pan brat z garnkami i patelniami?…

Czytaj więcej

Kuchenny Heavy Metal. Poznaj żeliwne naczynia: swoich nowych towarzyszy do zdrowego gotowania 

Bez czego nie ma mowy o dobrej kuchni? Oczywiście bez patelni i garnków! Tylko, które wybrać?…

Czytaj więcej

Wegetariańskie i wegańskie posiłki z mikrofalówki: pyszne i pożywne przepisy 

Wegetariańskie i wegańskie posiłki z mikrofalówki są świetną opcją dla każdego, kto chce jeść zdrowo, ale…

Czytaj więcej