Podgrzewacz do czekolady / dyspenser Royal Catering RCSS-10
W chłodniejsze dni doskonale sprawdzają się rozgrzewające napoje. Między innymi z myślą o takich chwilach powstała
czekoladziarka Royal Catering. Przeznaczona jest do przyrządzania nie tylko czekolady pitnej, ale także ciepłego mleka, kawy, grzanego piwa oraz wina. Model RCSS-10 wykorzystuje wydajny system grzania z płaszczem wodnym. Nowoczesny wygląd sprawia, że podgrzewacz do czekolady stanowi atrakcyjny element wyposażenia każdego punktu gastronomicznego, np. bufetów, kawiarni, restauracji itp.
Czekoladziarka RCSS-10 od Royal Catering – opis
Wchodząc do kawiarni, każdy chciałby być witany zapachem gorącej czekolady. Kogo, zwłaszcza w chłodny dzień, nie przyciągnie aromat kawy czy herbaty? Czekoladziarka Royal Catering to profesjonalny sprzęt gastronomiczny pozwalający szybko podgrzać napoje na bazie mleka, kawy czy alkoholu. Podgrzewacz do czekolady RCSS-10 posiada ergonomiczny, nowoczesny kształt i znajdzie swoje zastosowanie w m.in. samoobsługowym bufecie, kawiarni, restauracji lub podczas różnych imprez czy przyjęć.
System grzania z płaszczem wodnym zapobiega przypalaniu się zawartości czekoladziarki. Grzałka o mocy 1000W szybko nadaje wybraną temperaturę wodzie znajdującej się między zbiornikiem a obudową, która z kolei przekazuje ciepło napojowi w pojemniku. Czekolada nie ma bezpośredniego kontaktu z elementem grzewczym, co czyni proces niezwykle bezpiecznym oraz minimalizuje ryzyko awarii.
Termostat umożliwia ustawienie temperatury w zakresie od 0 do 90°C oraz dopasowanie jej do podgrzewanego napoju za pomocą bezstopniowego pokrętła. Ponadto urządzenie podtrzymuje jej wartość na wybranym poziomie, abyś w każdej chwili mógł zaserwować gorący napój.
Stale poruszające się mieszadło (wolnoobrotowe) równomiernie rozprowadza ciepło w podgrzewanym napoju. Dzięki temu elementowi nie osiada on na dnie pojemnika i do niego nie przywiera. Ciągłe mieszanie w modelu RCSS-10 zapewnia jednorodną konsystencję gorącej czekolady, co ma wpływ na jej wygląd oraz smak.
Wytrzymały 10-litrowy zbiornik zmieści znaczną ilość mleka lub innego napoju. Taka pojemność pozwala jednorazowo przygotować i wydać wiele porcji bez ciągłego uzupełniania zawartości. Pojemnik wykonano poliwęglanu bez BPA. Materiał cechuje się bezpieczeństwem dla zdrowia, odpornością na zmiany temperatury oraz uszkodzenia mechaniczne. Dodatkowo, przezroczysty zbiornik w atrakcyjny sposób eksponuje gorącą czekoladę lub wino, działając na zmysły klientów. Można go zdjąć i wygodnie umyć.
Wygodną eksploatację czekoladziarki RCSS-10 zapewnia wysuwana podstawka na skapujące krople. Ociekacz wyciąga i opróżnia się bardzo szybko. Wyposażono go w pływak, dzięki czemu wiadomo, kiedy należy wylać wodę. Kranik pozwala wlać odpowiednią ilość płynu, a mocna uszczelka sprawia, że dozownik nie przecieka. 4 gumowe nóżki odpowiadają za stabilność oraz nie rysują powierzchni. Cykl pracy wynoszący od 8 do 12 godzin czyni podgrzewacz doskonałym do użytku komercyjnego.
Autoryzowany serwis na terenie całej Unii Europejskiej to jedna z oferowanych przez nas usług. Nie musisz się więc martwić o koszty ewentualnej naprawy. Urządzenie obejmuje 3-letnia gwarancja.