Obróbka mięsa i wędlin

Zainspiruj się blogiem expondo

Stal nierdzewna to wytrzymały stop, który stosuje się w bardzo wielu dziedzinach, w tym gastronomii. Meble ze stali nierdzewnej czy akcesoria kuchenne to jedne z wielu elementów, wykorzystywanych przez zawodowych kucharzy. Produkty marki Royal Catering do użytku w rzeźniach, masarniach i sklepach / stoiskach mięsnych zostały wykonane właśnie z tego materiału, podobnie jak inne elementy wyposażenia gastronomii. Oferta sklepu expondo.pl obejmuje m.in. sprzęt do gotowania oraz urządzenia chłodnicze.

Artykuły gastronomiczne, mające styczność z mięsem, muszą zachowywać najwyższe standardy higieniczne. Gładka powierzchnia zapewnia łatwe mycie pod strumieniem bieżącej wody, ale również szybkie wyczyszczenie szmatką. Tę właściwość posiadają nadziewarki do wędlin (pozwalające na domowy wyrób kiełbas), wilki do mięsa (czyli maszynki masarskie), a także taśmowe piły do kości i szatkownice kuchenne. Elektryczny rozdrabniacz dobrze nadaje się do przygotowywania różnego typu farszu, w tym mięsnego.

Stal szlachetna dla higienicznej obróbki mięsa i wędlin

Prezentowane urządzenia są bezpieczne w obsłudze i posiadają praktyczne rozwiązania ułatwiające pracę. Piła do kości została wyposażona w popychacz do przyciskania krojonych kawałków, a szpryce do kiełbas mają ruchome cylindry. Ułatwiają one napełnianie i czyszczenie sprzętu. Szybkie krojenie wędlin umożliwiają krajalnice do wędlin i serów (oraz wymienne tarcze do krajalnic). Wilki do mięsa sprawiają, że mielenie np. schabu czy karkówki jest bardzo wydajne.

Bezpieczna i komfortowa praca

Branża masarska potrzebuje sprzętu nie tylko bezpiecznego i solidnego, ale również wydajnego. W każdym zakładzie przetwórstwa mięsnego, gdzie priorytetem jest szybkość oraz dokładność, zda egzamin piła do kości. Wykorzystanie trwałych materiałów (stopu aluminium i stali szlachetnej) sprawia, że urządzenie cechuje się odpornością na uszkodzenia mechaniczne. Ponadto, dzięki gładkiej powierzchni, łatwo utrzymać je w higienicznej czystości. Piły do mięsa i kości posiadają ściągacze do mączki kostnej oraz pojemnik na resztki.

Sprzęt kuchenny dla gastronomii marki Royal Catering charakteryzuje się wysokim bezpieczeństwem użytkowania. Przed wejściem do sprzedaży produkty przechodzą surowe i szczegółowe kontrole. Sprawiają one, że klienci otrzymują wypróbowane artykuły wysokiej jakości.

Oferta sklepu expondo.pl to nie tylko wyposażenie masarni, ale również praktycznie całej gastronomii. Asortyment obejmuje m.in. wózki kelnerskie, szafy i stoły ze stali nierdzewnej. Dzięki temu materiałowi meble sprawdzą się podczas regularnej, codziennej pracy.

Marka Royal Catering oferuje duży wybór sprzętu do cięcia różnych artykułów spożywczych. Wśród nich znajdują się, oprócz krajalnic do owoców i warzyw, także krajalnice do kiełbas. Każde z tego typu urządzeń posiada ostre noże ze stali nierdzewnej.