Darmowa przesyłka Najniższe ceny producenta 3 lata gwarancji konsumenckiej 30 dni na rezygnację

Jajowar - na 8 jajek - 2600 W

Royal Catering
Producent: Royal Catering
Artykuł nie jest obecnie dostępny!
Poinformuj mnie, gdy produkt będzie dostępny.

dostępny za: 5 tygodni

419,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

419,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

Masz pytania do tego produktu? Zadzwoń!
68 381 70 07

 
Moc 2600 W szybko nagrzewa wodę   Zakres temp. 30-110°C optymalny do gotowania...więcej
icon

Moc 2600 W szybko nagrzewa wodę

 

Zakres temp. 30-110°C optymalny do gotowania jajek

 

Idealny sprzęt do samoobsługi

icon
icon

Michał Orłowski
Ekspert kulinarny

Urządzenie testował Michał Orłowski Szef kuchni renomowanych restauracji w Sydney i Warszawie. Fachowiec i doświadczony praktyk. Tak jak nasi klienci.

icon

Łatwa obsługa

icon

Termostat

icon

Ochrona termiczna

Intuicyjna obsługa za pomocą dużego pokrętła i instrukcji gotowania

 

Automatyczny termostat utrzymuje żądaną temp.

 

Bezpieczne automatyczne wyłączanie przy przegrzaniu

icon

Gładką stal nierdzewną wygodnie się czyści

 

Elementy ruchome można myć w zmywarce

 

Nienagrzewające się uchwyty ułatwiają przenoszenie

icon

8 uchwytów do łatwego wyjmowania jajek

icon

Akcesoria

icon

Podstawki do wygodnego serwowania jajek

icon

Precyzja

icon

Haczyki pewnie unieruchamiają uchwyty

icon

Porada eksperta

Do wody zawsze dodaję soli. Zapobiega to pękaniu skorupek i ułatwia ich oddzielenie.

Przed gotowaniem kontroluję świeżość jaj, wkładając je do wody. Świeże jajko tonie.

 

Urządzenie do gotowania jajek RCEB-8T

Profesjonalny jajowar gastronomiczny marki Royal Catering przyda się w każdej hotelowej restauracji, barze lub bufecie. Będzie użyteczny też w firmach cateringowych. Urządzenie umożliwia gościom samodzielne gotowanie jajek lub podtrzymywanie ich ciepła. Dzięki temu sprzętowi Twoi klienci będą mogli przyrządzić potrawę według własnego gustu (np. jajka na twardo albo na miękko).

Jajowar Royal Catering 2600 W – charakterystyka

Duża efektywność modelu RCEB-8T jest osiągalna dzięki elementowi grzewczemu 2600 W. Błyskawicznie doprowadza on wodę do odpowiedniej temperatury roboczej. Wskazaną wartość utrzymuje automatyczny termostat. Oba te elementy sprawiają, że użytkownik dopasowując temperaturę do swoich potrzeb, szybko osiągnie pożądany efekt kulinarny.

Ergonomiczna obsługa jajowaru marki Royal Catering wynika z faktu, że dysponuje on ośmioma uchwytami, służącymi do wygodnego zanurzania i wyciągania jajek z wody. Każdy z nich oznaczono innym kolorem, co pozwoli łatwo zorientować się, które jajko należy do konkretnego klienta.

Swobodną kontrolę pracy urządzenia RCEB-8T zapewnia plastikowe pokrętło umożliwiające szybkie i precyzyjne określenie temperatury w zakresie 30 – 110°C. Dodatkowe wsparcie stanowi lampka kontrolna. Jej światło informuje, że woda nagrzewa się. Wygaśnięciem natomiast sygnalizowane jest osiągnięcie żądanej temperatury. Rozwiązania takie dają pewność, że proces gotowania przebiega w odpowiedni sposób.

Bezpieczeństwo użytkowania sprzętu od Royal Catering jest zagwarantowane przez niezawodny bezpiecznik termiczny. W przypadku, gdyby wskazana temperatura została przekroczona, element ten natychmiastowo wyłączy grzałkę. W praktyce wyklucza to perspektywę przegrzania się jajowaru.

Wysoka trwałość modelu RCEB-8T jest zasługą stali nierdzewnej. To z niej wykonano poszczególne elementy konstrukcji (obudowę, pokrywę, perforowaną płytę i uchwyty do jajek). Materiał ten charakteryzuje się odpornością na korozję i uszkodzenia mechaniczne. Ponadto bardzo łatwo utrzymać go w higienicznej czystości. Dokonując zakupu naszego produktu zyskujesz sprzęt, który służył będzie przez długie lata, wyglądając przy tym jak nowy.

Mobilność urządzenia do gotowania jajek marki Royal Catering wynika z jego kompaktowych rozmiarów oraz niedużej wagi. Pozwalają one swobodnie przenosić maszynę i ustawić w dogodnym miejscu.

Stabilność konstrukcji zapewniają gumowe nóżki. Dzięki nim jajowar trzyma się powierzchni roboczej, nie niszcząc jej poprzez porysowanie.

Gastronomiczny jajowar RCEB-8T to urządzenie, którego nie może zabraknąć w żadnej hotelowej restauracji, bufecie, barze czy firmie cateringowej. Ten niezawodny produkt doskonale spisze się podczas gotowania jajek, czyniąc cały proces łatwym, szybkim i bezpiecznym. Wysokiej jakości materiały i podzespoły użyte do stworzenia sprzętu są znakiem rozpoznawczy wszystkich artykułów, znajdujących się w ofercie oficjalnego sklepu marki Royal Catering. Sprawdź już dziś.

  • Wydajność – element grzewczy o mocy 2600 W szybko podgrzewa wodę
  • Niezawodność – automatyczny termostat utrzymuje wskazaną temperaturę
  • Bezpieczeństwo – bezpiecznik termiczny wyłącza urządzenie w przypadku osiągnięcia zbyt dużej temperatury
  • Trwałość – elementy konstrukcji wykonane zostały ze stali nierdzewnej, odpornej na uszkodzenia mechaniczne
  • Mobilność – niewielkie gabaryty i waga umożliwiają swobodne przenoszenie jajowaru
  • Stabilność – gumowe nóżki zapobiegają ślizganiu się po powierzchni

Jaka jest maksymalna pojemność tego urządzenia?

To urządzenie ma 8 litrów całkowitej pojemności.

Czy uchwyty i podstawki do jajek można myć w zmywarce do naczyń?

Tak, elementy te wykonano z materiałów nadających się do mycia w zmywarce.

Czy urządzenie jest mobilne?

Tak, dzięki swoim wymiarom oraz wadze jajowar swobodnie mieści się na każdym stanowisku pracy i można go wygodnie transportować.

Idealny na bufety i do kuchni restauracyjnych

Gotowanie jajek wydaje się być sprawą prostą. W ruchu restauracyjnym, przy bieżącym napływie zamówień czynność ta jednak może się okazać dość skomplikowana. Przede wszystkim trzeba poświęcić jeden z palników na gar z wodą, co przy dużym obłożeniu jest zawsze dla kucharza dość bolesne. W takim przypadku jajowar staje się wybawieniem. Można go wygodnie ustawić tam gdzie jest on najbardziej potrzebny. Przydaje sie rownież na bufecie śniadaniowym. Pozwala on gościom na przygotowanie sobie jajka w taki sposób, jaki najbardziej im odpowiada. W tym punkcie świetnym rozwiązaniem są pokolorowane uchwyty na jajka. Goście wtedy dokładnie wiedzą, które jajko jest ich, a w kuchni kucharz może dzięki temu zorganizować swoją pracę. Do tego wszystkiego przydaje się instrukcja zamieszczona na urządzeniu pokazująca jaki czas jest potrzebny do uzyskania porządanego efektu. Generalnie polecam nie tylko na bufety ale i do kuchni restauracyjnych.

Model RCEB-8T
Nr katalogowy 10010729
Stan artykułu Nowy
Materiał obudowy Stal nierdzewna
Materiał perforowanej płyty Stal nierdzewna
Napięcie 230 V
Moc 2600 W
Temperatura robocza 30 – 110°C
Ogranicznik temperatury 130°C
Wymiary zbiornika 29,9 x 23,8 x 15 cm
Pojemność zbiornika 8 l
Liczba uchwytów na jajka 8 szt.
Średnica uchwytu na jajka 4,5 cm
Liczba podstawek na jajka 4 szt.
Średnica podstawki na jajka 8,5 cm
Przewód zasilania 130 cm
Wymiary (DxSxW) 22,50 x 37,00 x 29,50 cm
Waga 5,05 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 42,00 x 26,00 x 35,00 cm
Waga wysyłki 5,90 kg

W naszej ofercie sprzedażowej znajdują się:

  • Jajowar RCEB 8T
  • Uchwyty do jajek – 8 szt.
  • Podstawki do jajek – 4 szt.
  • Instrukcja obsługi

Przed wysłaniem do klienta towar jest solidnie zapakowany, co zabezpiecza go w trakcie transportu.

Pytania i odpowiedzi

  • Kontakt
    Phone

    68 381 70 07
    pn. - pt. 7:00 - 17:00
    Expondo Blog

    Email

    info@expondo.pl
    Odpowiemy na Twoje pytanie tak szybko jak to możliwe
  • Płatność
    Płać szybko i bezpiecznie
    Przelewy24 PayPal Blik Przelew bankowy Mastercard Visa Płatność ratalna Za pobraniem
Wcześniej oglądane