Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do kości + Klipsownica
6099,00 zł z VAT

Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do kości + Klipsownica

Producent: Royal Catering | Nr artykułu: EX18000475 | Model: RCWF-15LE-H-SET

Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do kości + Klipsownica
Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do kości + Klipsownica
Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do kości + Klipsownica
Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do kości + Klipsownica
Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do kości + Klipsownica
Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do kości + Klipsownica
Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do kości + Klipsownica
Kliknij, aby otworzyć galerię
6099,00 zł

z VAT

  • Darmowa wysyłka

    ?

    Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

  • 30 dni na rezygnację

    ?
  • 3 lata gwarancji

Najważniejsze cechy produktu

  • Pojemność 15 l
  • Wydajność 70 kg/h
  • Brzeszczot 46 cm
  • Ręczna klipsownica
  • 3000 klipsów w zestawie

Efektywność sprzętu od Royal Catering to zasługa silnika o mocy 600 W. Zapewniając ruch obrotowy ślimaka i noża, umożliwia on pracę z wydajnością 70 kg/h. Parametry te sprawiają, że nasz wilk skutecznie zmieli duże porcje produktów spożywczych, przy zużyciu stosunkowo niewielkich ilości energii elektrycznej.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Ergonomia pracy z modelem RCFW 70-600ECO wynika z jego przemyślanej konstrukcji. Trójstopniowe pokrętło pozwala włączyć lub wyłączyć mielenie, a także zainicjować wsteczny ruch ślimaka. Ostatnia funkcja jest niezwykle użyteczna w przypadku, gdy wewnątrz maszyny utkwią fragmenty, których nie da się rozdrobnić. Element wpływający pozytywnie na jakość pracy to obszerna taca na produkty trafiające do podajnika. Jej wymiary pozwalają na to, by poddać jednorazowo obróbce bardzo duże porcje żywności, bez konieczności ciągłego ich dokładania. Wygodny popychacz z plastiku pozwala wsunąć żywność aż do samego ślimaka.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Uniwersalność maszynki do mięsa marki Royal Catering polega na tym, że przy jej pomocy da się mielić też inne składniki spożywcze np. warzywa, suszone owoce itp. Zależnie od potrzeb użytkownika można stosować ponadto sitka o różnym rozmiarze oczek. W zestawie znajdują się dwa takie akcesoria ze średnicami otworów 5 i 7 mm, a także dysza do robienia kiełbasy. W efekcie nasz sprzęt sprawdzi się podczas wielu kulinarnych wyzwań.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Ciche działanie wilka to zasługa gumowych nóżek amortyzujących wstrząsy oraz niezwykle szczelnej obudowy, wygłuszającej odgłosy silnika. Praca prezentowanego urządzenia jest o wiele cichsza niż można byłoby się tego spodziewać, biorąc pod uwagę parametry techniczne. Używając modelu RCFW 70-600ECO, nie odczujesz więc niedogodności związanych z hałasem.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Higiena podczas pracy z urządzeniem od Royal Catering wynika z kilku praktycznych rozwiązań technicznych. Obudowę oraz wszystkie elementy mające kontakt z żywnością wykonano z wysokiej jakości stali szlachetnej, czyli materiału odpornego na korozję, trwałe zabrudzenia i uszkodzenia mechaniczne. Ponadto wykazuje ona obojętność biologiczną, jest więc całkowicie bezpieczna dla zdrowia. Maszynę można bardzo łatwo zdemontować celem umycia.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Bezpieczeństwo w przypadku modelu RCFW 70-600ECO zapewnione zostało przez system wentylacji. W dolnej część obudowy znajdują się duże otwory, dzięki którym do wewnątrz nawiewane zostaje powietrze chłodzące silnik. Masz więc pewność, że sprzęt nie ulegnie przegrzaniu, a tym samym działał będzie bezawaryjnie.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Wydajny silnik o mocy 260 W napędza mechanizm przesuwający tłok cylindra, zapewniając szybką i efektywną pracę osobie obsługującej (nie trzeba kręcić korbą). Urządzenie od Royal Catering zasilane jest standardowym 1-fazowym napięciem 230 V.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Pojemny cylinder pozwala umieścić jednorazowo w maszynce 15 litrów farszu. Stal szlachetna, z której został wykonany, jest materiałem bardzo trwałym i odpornym, np. na działania kwasów, mechaniczne uszkodzenia i korozję. Cechuje ją biologiczna obojętność – a tym samym bezpieczeństwo dla żywności. Zbiornik łatwo wyjąć w celu oczyszczenia.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Funkcjonalny komplet lejków (średnica 16, 22, 32 i 38 mm), w który wyposażona została nadziewarka do kiełbas, usprawnia wyprodukowanie wielu gatunków wędlin. Dobranie odpowiedniego zależy od charakteru finalnego wyrobu, np. cienkie kabanosy, parówki i frankfurterki, średnia kiełbasa śląska lub podwawelska oraz grubsza kiełbasa krakowska czy mortadela.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Użyteczne bezstopniowe pokrętło umożliwia regulację prędkości posuwu tłoka. Wolniejsza będzie odpowiednia dla bardziej zbitej dziczyzny lub mięsa grubo zmielonego, szybszą wybiorą masarze przygotowujący np. parówki lub pasztetową.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Wygodną obsługę nadziewarki gwarantuje użycie pedału nożnego. Jego naciśnięcie uruchamia mechanizm wyciskający farsz, a puszczenie powoduje zatrzymanie tłoka (na dowolnym poziomie). Dzięki zastosowaniu wskazanego rozwiązania masarz ma dwie wolne ręce. Może nimi kontrolować napełnianie osłonek, zawiązywanie pętek itp. Urządzenie nadaje się do samodzielnej eksploatacji bez pomocników.

Pokaż więcej Pokaż mniej

  • Wilk do mięsa – moc 600 W; wydajność 70 kg/h; bieg wsteczny; z akcesoriami
  • Nadziewarka do kiełbas – pojemność 15 l; moc 260 W; ze stali szlachetnej; 4 lejki w zestawie
  • Ręczna piła do kości – brzeszczot 46 cm; ze stali nierdzewnej; wygodny uchwyt
  • Klipsownica do kiełbas – ręczna obsługa; gumowe nóżki
  • Klipsy do klipsownicy – 3000 szt.; z aluminium

Zestaw urządzeń do wyrobu kiełbas RCWF-15LE-H-SET

Profesjonalny zestaw RCWF-15LE-H-SET stanowi niezastąpioną pomoc w każdym zakładzie masarskim i wszędzie tam, gdzie wyrabia się różnego rodzaju kiełbasy i wędliny. Komplet składa się z najpotrzebniejszych urządzeń: nadziewarki do kiełbas, wilka do mięsa, klipsownicy z zestawem klipsów oraz piły do kości. Wszystkie sprzęty pochodzą z asortymentu renomowanej marki Royal Catering.

Maszynka do mielenia mięsa RCFW 70-600ECO – charakterystyka

Komplet zawiera 2000 solidnych, aluminiowych klipsów. Ich wymiary (szerokość, grubość, wysokość) wynoszą 11,5 x 2 x 11 mm.

Model
RCWF-15LE-H-SET
Nr katalogowy
18000475
Stan artykułu
Nowy
Nadziewarka do kiełbas
Moc
260 W
Napięcie
230 V
Pojemność cylindra
15 litrów
Wysokość cylindra
400 mm
Średnica cylindra
225 mm
Średnica lejków
16, 22, 32 i 38 mm
Materiał cylindra i lejków
Stal szlachetna
Wilk do mięsa
Materiał
Stal szlachetna
Napięcie / Częstotliwość
230 V / 50 Hz
Moc
600 W
Efektywność mielenia
70 kg/h
Liczba sitek
2 szt.
Liczba noży
2 szt.
Wymiary tacy
13,8 x 19 cm
Średnica otworów w sitkach
5 mm i 7 mm
Średnica wlotu na mięso
45 mm
Poziom hałasu
67,2 dB
Rodzaj smarowania
Olej przekładniowy
Długość przewodu zasilania
1,25 m
Piła do kości
Materiał ostrza
Stal nierdzewna
Materiał ramy
Aluminium
Materiał uchwytu
PVC
Długość ostrza
46 cm
Grubość ostrza
0,7 mm
Klipsownica do kiełbas
 
Taca
Nie
Materiał
Stal
Liczba klipsów
1000 szt.
Grubość klipsowanego materiału
8 mm
Klipsy do klipsownicy
Materiał
Aluminium
Wymiary klipsa
11,5 x 2 x 11 mm
Wymiary (DxSxW)
0,00 x 0,00 x 0,00 cm
Waga
0,00 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
0,00 x 0,00 x 0,00 cm
Waga wysyłki
0,00 kg
Zakres dostawy
  • Nadziewarka do kiełbas
  • Lejki – 4 szt. (16, 22, 32, 38 mm)
  • Przewód zasilający
  • Pedał nożny
  • Silikonowa uszczelka
  • Gniazdo sterowania
  • Wilk do mięsa
  • Taca na mięso – 1 szt.
  • Popychacz – 1 szt.
  • Sitko o średnicy otworów 5 mm – 1 szt.
  • Sitko o średnicy otworów 7 mm – 1 szt.
  • Noże krzyżowe – 2 szt.
  • Dysza do formowania kiełbasy – 1 szt.
  • Nakrętka zabezpieczająca - 1 szt.
  • Piła ręczna
  • Klipsownica
  • Klipsy – 3000 szt.
  • Instrukcje obsługi

Czy wilk może być używany do mielenia produktów innych niż mięso?

Tak, urządzenie sprawdzi się podczas mielenia lub kruszenia warzyw, rozdrabniania grzybów, suszonych owoców, do przygotowania makaronu, do mielenia chili itp.

Jakich substancji można używać do smarowania części wewnętrznych?

Do tego celu możesz stosować każdego rodzaju olejów przekładniowych.

Czy piła do kości może być używana do cięcia innego jedzenia poza mięsem z kością?

Tak, brzeszczot zamontowany w oferowanej pile do kości może z łatwością przeciąć głęboko zamrożone produkty, świeże ryby, kawałki mięsa bez kości i inne produkty spożywcze.

Napisz pierwszą opinię dla tego produktu



Zostaw recenzję
Oceny zostaną aktywowane po ich weryfikacji.

Pola oznaczone * są obowiązkowe.

Ekspert expondo

Nadal niezdecydowany/a?

Nasi eksperci chęcnie Ci pomogą!
68 300 5000
pn. - pt. 9:00 - 13:00
Ten produkt
  • Pojemność 15 l
  • Wydajność 70 kg/h
  • Brzeszczot 46 cm
  • Ręczna klipsownica
  • 3000 klipsów w zestawie

Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do kości + Klipsownica

Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do...

6099,00 zł

Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

  • Pojemność 15 l
  • Wydajność 70 kg/h
  • Brzeszczot 46 cm
  • Ręczna klipsownica
  • 3000 klipsów w zestawie