+48 68 888 10 08
Pon. - Pt. 08:00 - 13:00
Brak opinii Niech Twoja opinia będzie pierwsza

Produkt : EX18000475

|

Model : RCWF-15LE-H-SET

Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do kości + Klipsownica

4549,00 zł
Cena zawiera 23% VAT.
Wkrótce ponownie na stanie
Gwarancja najniższej ceny
Royal Catering
Kluczowe informacje
  • Wilk do mięsa – moc 600 W; wydajność 70 kg/h; bieg wsteczny; z akcesoriami
  • Nadziewarka do kiełbas – pojemność 15 l; moc 260 W; ze stali szlachetnej; 4 lejki w zestawie
  • Ręczna piła do kości – brzeszczot 46 cm; ze stali nierdzewnej; wygodny uchwyt
  • Klipsownica do kiełbas – ręczna obsługa; gumowe nóżki
  • Klipsy do klipsownicy – 3000 szt.; z aluminium
Szczegóły dostawy
Zwroty i gwarancja

Dane techniczne

Wymiary (DxSxW)
0 x 0 x 0 cm
Waga
0 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
0 x 0 x 0 cm
Waga wysyłki
0 kg

Zakres dostawy

  • Nadziewarka do kiełbas
  • Lejki – 4 szt. (16, 22, 32, 38 mm)
  • Przewód zasilający
  • Pedał nożny
  • Silikonowa uszczelka
  • Gniazdo sterowania
  • Wilk do mięsa
  • Taca na mięso – 1 szt.
  • Popychacz – 1 szt.
  • Sitko o średnicy otworów 5 mm – 1 szt.
  • Sitko o średnicy otworów 7 mm – 1 szt.
  • Noże krzyżowe – 2 szt.
  • Dysza do formowania kiełbasy – 1 szt.
  • Nakrętka zabezpieczająca - 1 szt.
  • Piła ręczna
  • Klipsownica
  • Klipsy – 3000 szt.
  • Instrukcje obsługi

Opis produktu

Zestaw urządzeń do wyrobu kiełbas RCWF-15LE-H-SET

Profesjonalny zestaw RCWF-15LE-H-SET stanowi niezastąpioną pomoc w każdym zakładzie masarskim i wszędzie tam, gdzie wyrabia się różnego rodzaju kiełbasy i wędliny. Komplet składa się z najpotrzebniejszych urządzeń: nadziewarki do kiełbas, wilka do mięsa, klipsownicy z zestawem klipsów oraz piły do kości. Wszystkie sprzęty pochodzą z asortymentu renomowanej marki Royal Catering.

Maszynka do mielenia mięsa RCFW 70-600ECO – charakterystyka

Komplet zawiera 2000 solidnych, aluminiowych klipsów. Ich wymiary (szerokość, grubość, wysokość) wynoszą 11,5 x 2 x 11 mm.
Efektywność sprzętu od Royal Catering to zasługa silnika o mocy 600 W. Zapewniając ruch obrotowy ślimaka i noża, umożliwia on pracę z wydajnością 70 kg/h. Parametry te sprawiają, że nasz wilk skutecznie zmieli duże porcje produktów spożywczych, przy zużyciu stosunkowo niewielkich ilości energii elektrycznej.
Ergonomia pracy z modelem RCFW 70-600ECO wynika z jego przemyślanej konstrukcji. Trójstopniowe pokrętło pozwala włączyć lub wyłączyć mielenie, a także zainicjować wsteczny ruch ślimaka. Ostatnia funkcja jest niezwykle użyteczna w przypadku, gdy wewnątrz maszyny utkwią fragmenty, których nie da się rozdrobnić. Element wpływający pozytywnie na jakość pracy to obszerna taca na produkty trafiające do podajnika. Jej wymiary pozwalają na to, by poddać jednorazowo obróbce bardzo duże porcje żywności, bez konieczności ciągłego ich dokładania. Wygodny popychacz z plastiku pozwala wsunąć żywność aż do samego ślimaka.
Uniwersalność maszynki do mięsa marki Royal Catering polega na tym, że przy jej pomocy da się mielić też inne składniki spożywcze np. warzywa, suszone owoce itp. Zależnie od potrzeb użytkownika można stosować ponadto sitka o różnym rozmiarze oczek. W zestawie znajdują się dwa takie akcesoria ze średnicami otworów 5 i 7 mm, a także dysza do robienia kiełbasy. W efekcie nasz sprzęt sprawdzi się podczas wielu kulinarnych wyzwań.
Ciche działanie wilka to zasługa gumowych nóżek amortyzujących wstrząsy oraz niezwykle szczelnej obudowy, wygłuszającej odgłosy silnika. Praca prezentowanego urządzenia jest o wiele cichsza niż można byłoby się tego spodziewać, biorąc pod uwagę parametry techniczne. Używając modelu RCFW 70-600ECO, nie odczujesz więc niedogodności związanych z hałasem. Higiena podczas pracy z urządzeniem od Royal Catering wynika z kilku praktycznych rozwiązań technicznych. Obudowę oraz wszystkie elementy mające kontakt z żywnością wykonano z wysokiej jakości stali szlachetnej, czyli materiału odpornego na korozję, trwałe zabrudzenia i uszkodzenia mechaniczne. Ponadto wykazuje ona obojętność biologiczną, jest więc całkowicie bezpieczna dla zdrowia. Maszynę można bardzo łatwo zdemontować celem umycia.
Bezpieczeństwo w przypadku modelu RCFW 70-600ECO zapewnione zostało przez system wentylacji. W dolnej część obudowy znajdują się duże otwory, dzięki którym do wewnątrz nawiewane zostaje powietrze chłodzące silnik. Masz więc pewność, że sprzęt nie ulegnie przegrzaniu, a tym samym działał będzie bezawaryjnie. Wydajny silnik o mocy 260 W napędza mechanizm przesuwający tłok cylindra, zapewniając szybką i efektywną pracę osobie obsługującej (nie trzeba kręcić korbą). Urządzenie od Royal Catering zasilane jest standardowym 1-fazowym napięciem 230 V.
Pojemny cylinder pozwala umieścić jednorazowo w maszynce 15 litrów farszu. Stal szlachetna, z której został wykonany, jest materiałem bardzo trwałym i odpornym, np. na działania kwasów, mechaniczne uszkodzenia i korozję. Cechuje ją biologiczna obojętność – a tym samym bezpieczeństwo dla żywności. Zbiornik łatwo wyjąć w celu oczyszczenia. Funkcjonalny komplet lejków (średnica 16, 22, 32 i 38 mm), w który wyposażona została nadziewarka do kiełbas, usprawnia wyprodukowanie wielu gatunków wędlin. Dobranie odpowiedniego zależy od charakteru finalnego wyrobu, np. cienkie kabanosy, parówki i frankfurterki, średnia kiełbasa śląska lub podwawelska oraz grubsza kiełbasa krakowska czy mortadela.
Użyteczne bezstopniowe pokrętło umożliwia regulację prędkości posuwu tłoka. Wolniejsza będzie odpowiednia dla bardziej zbitej dziczyzny lub mięsa grubo zmielonego, szybszą wybiorą masarze przygotowujący np. parówki lub pasztetową. Wygodną obsługę nadziewarki gwarantuje użycie pedału nożnego. Jego naciśnięcie uruchamia mechanizm wyciskający farsz, a puszczenie powoduje zatrzymanie tłoka (na dowolnym poziomie). Dzięki zastosowaniu wskazanego rozwiązania masarz ma dwie wolne ręce. Może nimi kontrolować napełnianie osłonek, zawiązywanie pętek itp. Urządzenie nadaje się do samodzielnej eksploatacji bez pomocników.

Oceny i opinie

Sortuj według :

Często zadawane pytania

Czy wilk może być używany do mielenia produktów innych niż mięso?

Tak, urządzenie sprawdzi się podczas mielenia lub kruszenia warzyw, rozdrabniania grzybów, suszonych owoców, do przygotowania makaronu, do mielenia chili itp.

Jakich substancji można używać do smarowania części wewnętrznych?

Do tego celu możesz stosować każdego rodzaju olejów przekładniowych.

Czy piła do kości może być używana do cięcia innego jedzenia poza mięsem z kością?

Tak, brzeszczot zamontowany w oferowanej pile do kości może z łatwością przeciąć głęboko zamrożone produkty, świeże ryby, kawałki mięsa bez kości i inne produkty spożywcze.

Zaufali nam eksperci na całym świecie
Ponad 16 lat
doświadczenia w e-commerce
3 MILIONY
osób kupiło nasze produkty