Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do kości + Klipsownica
Producent: Royal Catering | Nr artykułu: EX18000475 | Model: RCWF-15LE-H-SET
Najważniejsze cechy produktu
- Pojemność 15 l
- Wydajność 70 kg/h
- Brzeszczot 46 cm
- Ręczna klipsownica
- 3000 klipsów w zestawie
Efektywność sprzętu od Royal Catering to zasługa silnika o mocy 600 W. Zapewniając ruch obrotowy ślimaka i noża, umożliwia on pracę z wydajnością 70 kg/h. Parametry te sprawiają, że nasz wilk skutecznie zmieli duże porcje produktów spożywczych, przy zużyciu stosunkowo niewielkich ilości energii elektrycznej.
Pokaż więcejPokaż mniejErgonomia pracy z modelem RCFW 70-600ECO wynika z jego przemyślanej konstrukcji. Trójstopniowe pokrętło pozwala włączyć lub wyłączyć mielenie, a także zainicjować wsteczny ruch ślimaka. Ostatnia funkcja jest niezwykle użyteczna w przypadku, gdy wewnątrz maszyny utkwią fragmenty, których nie da się rozdrobnić. Element wpływający pozytywnie na jakość pracy to obszerna taca na produkty trafiające do podajnika. Jej wymiary pozwalają na to, by poddać jednorazowo obróbce bardzo duże porcje żywności, bez konieczności ciągłego ich dokładania. Wygodny popychacz z plastiku pozwala wsunąć żywność aż do samego ślimaka.
Pokaż więcejPokaż mniejUniwersalność maszynki do mięsa marki Royal Catering polega na tym, że przy jej pomocy da się mielić też inne składniki spożywcze np. warzywa, suszone owoce itp. Zależnie od potrzeb użytkownika można stosować ponadto sitka o różnym rozmiarze oczek. W zestawie znajdują się dwa takie akcesoria ze średnicami otworów 5 i 7 mm, a także dysza do robienia kiełbasy. W efekcie nasz sprzęt sprawdzi się podczas wielu kulinarnych wyzwań.
Pokaż więcejPokaż mniejCiche działanie wilka to zasługa gumowych nóżek amortyzujących wstrząsy oraz niezwykle szczelnej obudowy, wygłuszającej odgłosy silnika. Praca prezentowanego urządzenia jest o wiele cichsza niż można byłoby się tego spodziewać, biorąc pod uwagę parametry techniczne. Używając modelu RCFW 70-600ECO, nie odczujesz więc niedogodności związanych z hałasem.
Pokaż więcejPokaż mniejHigiena podczas pracy z urządzeniem od Royal Catering wynika z kilku praktycznych rozwiązań technicznych. Obudowę oraz wszystkie elementy mające kontakt z żywnością wykonano z wysokiej jakości stali szlachetnej, czyli materiału odpornego na korozję, trwałe zabrudzenia i uszkodzenia mechaniczne. Ponadto wykazuje ona obojętność biologiczną, jest więc całkowicie bezpieczna dla zdrowia. Maszynę można bardzo łatwo zdemontować celem umycia.
Pokaż więcejPokaż mniejBezpieczeństwo w przypadku modelu RCFW 70-600ECO zapewnione zostało przez system wentylacji. W dolnej część obudowy znajdują się duże otwory, dzięki którym do wewnątrz nawiewane zostaje powietrze chłodzące silnik. Masz więc pewność, że sprzęt nie ulegnie przegrzaniu, a tym samym działał będzie bezawaryjnie.
Pokaż więcejPokaż mniejWydajny silnik o mocy 260 W napędza mechanizm przesuwający tłok cylindra, zapewniając szybką i efektywną pracę osobie obsługującej (nie trzeba kręcić korbą). Urządzenie od Royal Catering zasilane jest standardowym 1-fazowym napięciem 230 V.
Pokaż więcejPokaż mniejPojemny cylinder pozwala umieścić jednorazowo w maszynce 15 litrów farszu. Stal szlachetna, z której został wykonany, jest materiałem bardzo trwałym i odpornym, np. na działania kwasów, mechaniczne uszkodzenia i korozję. Cechuje ją biologiczna obojętność – a tym samym bezpieczeństwo dla żywności. Zbiornik łatwo wyjąć w celu oczyszczenia.
Pokaż więcejPokaż mniejFunkcjonalny komplet lejków (średnica 16, 22, 32 i 38 mm), w który wyposażona została nadziewarka do kiełbas, usprawnia wyprodukowanie wielu gatunków wędlin. Dobranie odpowiedniego zależy od charakteru finalnego wyrobu, np. cienkie kabanosy, parówki i frankfurterki, średnia kiełbasa śląska lub podwawelska oraz grubsza kiełbasa krakowska czy mortadela.
Pokaż więcejPokaż mniejUżyteczne bezstopniowe pokrętło umożliwia regulację prędkości posuwu tłoka. Wolniejsza będzie odpowiednia dla bardziej zbitej dziczyzny lub mięsa grubo zmielonego, szybszą wybiorą masarze przygotowujący np. parówki lub pasztetową.
Pokaż więcejPokaż mniejWygodną obsługę nadziewarki gwarantuje użycie pedału nożnego. Jego naciśnięcie uruchamia mechanizm wyciskający farsz, a puszczenie powoduje zatrzymanie tłoka (na dowolnym poziomie). Dzięki zastosowaniu wskazanego rozwiązania masarz ma dwie wolne ręce. Może nimi kontrolować napełnianie osłonek, zawiązywanie pętek itp. Urządzenie nadaje się do samodzielnej eksploatacji bez pomocników.
Pokaż więcejPokaż mniejPraktyczne elementy zwiększają użyteczność sprzętu. Cztery antypoślizgowe nóżki zabezpieczają maszynę przed przesuwaniem się, ześlizgnięciem z blatu itp. Silikonowa uszczelka zapobiega wyciekaniu farszu, a wentyl odpowietrzający ułatwia uzyskanie wyrobu o jednolitej konsystencji (bez pęcherzyków powietrza).
Pokaż więcejPokaż mniejOstre i długie na 46 cm ostrze wpływa na komfortową i efektywną pracę. Brzeszczot wyposażony w wiele małych, ostrych zębów sprawnie przecina kości, mięso, a także świeżą i głęboko zamrożoną żywność. Model RCFS-2 tnie zarówno poprzez jego naciśnięcie, jak i pociągnięcie, co sprawia, że obsługa jest łatwa oraz nie wymaga dużego wkładu siły.
Pokaż więcejPokaż mniejSolidne wykonanie ręcznej piły do kości to zasługa materiałów. Stal nierdzewna, z której zrobiono brzeszczot, zapewnia dobrą wydajność cięcia oraz wysoką odporność na zniszczenia. Wytrzymałość piły Royal Catering osiągnięto także dzięki temu, że stal nie koroduje, zachowując lśniący wygląd nawet po dekadach. Także aluminiowa rama wykazuje wysoką odporność na korozję, co gwarantuje długie użytkowanie. Gładka i minimalnie porowata powierzchnia pozwala na higieniczną eksploatację. Biologiczna obojętność czyni sprzęt neutralnym dla żywności. W efekcie charakteryzuje się całkowitym bezpieczeństwem dla zdrowia.
Pokaż więcejPokaż mniejUniwersalna konstrukcja czyni piłę praktyczną w każdym miejscu. Za sprawą niewielkich wymiarów 66,5 x 2,2 x 18 cm urządzenie dopasujesz do swojego stanowiska pracy. Waga nieprzekraczająca 0,7 kg umożliwia jego wygodne przechowywanie i transport. Będąc wyjątkowo solidnym produktem, model RCFS-2 pozostaje lekki, co sprawia, że proces cięcia nie wymaga dużego wkładu siły. Piła do kości to unikalne narzędzie zarówno dla profesjonalistów, jak i amatorów.
Pokaż więcejPokaż mniejWygoda użytkowania osiągnięta została dzięki wysokiej jakości rękojeści. Jest ona nie tylko odporna na uderzenia i pęknięcia, ale czyni pracę bardzo komfortową. Uchwyt stanowi w dodatku zabezpieczenie dla rąk. Znajdują się poza zasięgiem brzeszczotu, co ogranicza ryzyko zranienia. Wygodna dźwignia zapewnia doskonałe napięcie ostrza w trakcie krojenia oraz umożliwia jego szybką i łatwą wymianę w razie potrzeby.
Pokaż więcejPokaż mniejUniwersalność zastosowania pozwala pakować za pomocą sprzętu także inne produkty, np. warzywa, owoce, pieczywo w różnego rodzaju osłonki na żywność. Klipsownica nadaje się do jelit, siatek oraz syntetycznych materiałów.
Pokaż więcejPokaż mniejProsta, manualna obsługa modelu RCWC-01 umożliwia sprawną i szybką pracę. Klipsy (1000 sztuk w zestawie) wystarczy nasunąć na szynę, a po ułożeniu kiełbasy w miejscu formowania klipsów, należy energicznie nacisnąć dźwignię. Pokrętło do regulacji pozwala ustawić siłę zacisku zgodnie ze swoimi potrzebami. Aby nie robić tego za każdym razem, można zabezpieczyć element przed rozregulowaniem dokręcając nakrętkę kontrującą.
Pokaż więcejPokaż mniejDuża stabilność wynika z szerokiej podstawy urządzenia na gumowych nóżkach. Opcja montażu do blatu lub podłogi dodatkowo zwiększa bezpieczeństwo użytkowania sprzętu od Royal Catering i gwarantuje, że nie będzie przesuwać się po powierzchni roboczej.
Pokaż więcejPokaż mniej- Wilk do mięsa – moc 600 W; wydajność 70 kg/h; bieg wsteczny; z akcesoriami
- Nadziewarka do kiełbas – pojemność 15 l; moc 260 W; ze stali szlachetnej; 4 lejki w zestawie
- Ręczna piła do kości – brzeszczot 46 cm; ze stali nierdzewnej; wygodny uchwyt
- Klipsownica do kiełbas – ręczna obsługa; gumowe nóżki
- Klipsy do klipsownicy – 3000 szt.; z aluminium
Zestaw urządzeń do wyrobu kiełbas RCWF-15LE-H-SET
Profesjonalny zestaw RCWF-15LE-H-SET stanowi niezastąpioną pomoc w każdym zakładzie masarskim i wszędzie tam, gdzie wyrabia się różnego rodzaju kiełbasy i wędliny. Komplet składa się z najpotrzebniejszych urządzeń: nadziewarki do kiełbas, wilka do mięsa, klipsownicy z zestawem klipsów oraz piły do kości. Wszystkie sprzęty pochodzą z asortymentu renomowanej marki Royal Catering.
Maszynka do mielenia mięsa RCFW 70-600ECO – charakterystyka
Elektryczna nadziewarka do kiełbasy – charakterystyka
Piła do mięsa - charakterystyka
Klipsownica ręczna do osłonek RCWC-01 ‒ charakterystyka
Klipsy do osłonek Royal Catering RCWC-01
Komplet zawiera 2000 solidnych, aluminiowych klipsów. Ich wymiary (szerokość, grubość, wysokość) wynoszą 11,5 x 2 x 11 mm.
- Nadziewarka do kiełbas
- Lejki – 4 szt. (16, 22, 32, 38 mm)
- Przewód zasilający
- Pedał nożny
- Silikonowa uszczelka
- Gniazdo sterowania
- Wilk do mięsa
- Taca na mięso – 1 szt.
- Popychacz – 1 szt.
- Sitko o średnicy otworów 5 mm – 1 szt.
- Sitko o średnicy otworów 7 mm – 1 szt.
- Noże krzyżowe – 2 szt.
- Dysza do formowania kiełbasy – 1 szt.
- Nakrętka zabezpieczająca - 1 szt.
- Piła ręczna
- Klipsownica
- Klipsy – 3000 szt.
- Instrukcje obsługi
Czy wilk może być używany do mielenia produktów innych niż mięso?
Tak, urządzenie sprawdzi się podczas mielenia lub kruszenia warzyw, rozdrabniania grzybów, suszonych owoców, do przygotowania makaronu, do mielenia chili itp.
Jakich substancji można używać do smarowania części wewnętrznych?
Do tego celu możesz stosować każdego rodzaju olejów przekładniowych.
Czy piła do kości może być używana do cięcia innego jedzenia poza mięsem z kością?
Tak, brzeszczot zamontowany w oferowanej pile do kości może z łatwością przeciąć głęboko zamrożone produkty, świeże ryby, kawałki mięsa bez kości i inne produkty spożywcze.
Z jakiego materiału została wykonana piła do kości, aby była bezpieczna i trwała?
Narzędzie wykonano ze stali nierdzewnej i aluminium, uchwyt z materiału PVC. Dzięki temu piła do kości jest bardzo trwała i bezpieczna.
Czy łatwo jest czyścić oferowaną piłę do kości?
Tak, prosta konstrukcja urządzenia ułatwia jego czyszczenie i konserwację.
Prowadzę sklep mięsny i zastanawiam się, czy ta klipsownica nadaje się do pakowania mięsa?
Tak. Klipsownica została zaprojektowana z myślą o różnych produktach żywnościowych.
Napisz pierwszą opinię dla tego produktu

Nadal niezdecydowany/a?
Nasi eksperci chęcnie Ci pomogą!- Pojemność 15 l
- Wydajność 70 kg/h
- Brzeszczot 46 cm
- Ręczna klipsownica
- 3000 klipsów w zestawie
Produkt jest aktualnie niedostępny

Zestaw Wilk do mięsa - 70 kg/h + Nadziewarka do kiełbas - 15 l + Piła do...
Produkt jest aktualnie niedostępny
- Pojemność 15 l
- Wydajność 70 kg/h
- Brzeszczot 46 cm
- Ręczna klipsownica
- 3000 klipsów w zestawie
- Moc: 260 W
- pojemność 15 litrów
- Pedał nożny
- Stal nierdzewna
- 4 lejki do napełniania
Dostępny za: 4 tygodnie/tygodni

Nadziewarka do kiełbas - 15 litrów - elektryczna
- Moc: 230 W
- Pojemność 10 litrów
- Pedał nożny
- Stal nierdzewna
- 4 lejki do napełniania
Produkt jest aktualnie niedostępny

Nadziewarka do kiełbas - 10 litrów - elektryczna
- Ręczna obsługa
- Stabilna podstawa
- Mechanizm z dźwignią
- Stal nierdzewna
- W zestawie 1000 klipsów
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

Klipsownica do kiełbas - 1000 klipsów
- Ręczna obsługa
- 4 lejki w zestawie
- Pionowy napełniacz
- Pojemność: 15 l
- Stal nierdzewna
Produkt jest aktualnie niedostępny

Nadziewarka do kiełbas - 15 l - pionowa
- Ręczna obsługa
- 4 lejki w zestawie
- Pionowy napełniacz
- Pojemność: 7 l
- Stal nierdzewna
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

Nadziewarka do kiełbas - 7 l - pionowa