Garnek gastronomiczny – opis
Uniwersalność garnka sprawia, że odnajdzie się on w różnych punktach gastronomicznych, zarówno stacjonarnych, jak i mobilnych. Produkt jest niezbędny w restauracjach, barach, lokalach serwujących fast food, stołówkach, kantynach, food truckach oraz wielu innych miejscach. Sprawdzi się także podczas festiwali, festynów, jarmarków, targów i podobnych masowych imprez.
Znakomitej jakości stal nierdzewna to materiał, z którego zostały wykonane garnek i pokrywka. Tworzywo o bardzo długiej trwałości sprawdza się w profesjonalnej eksploatacji. Zastosowany rodzaj stali nie koroduje, wykazuje odporność na działanie wody oraz uszkodzenia mechaniczne. Zachowuje połysk nawet po dekadach użytkowania. Za sprawą gładkiej powierzchni o minimalnej porowatości garnek gastronomiczny można z łatwością myć. Biologiczna obojętność sprawia, że artykuł jest bezpieczny dla zdrowia i neutralny w kontakcie z żywnością.
3-warstwowe dno (tzw. „sandwich”) składa się z wewnętrznej oraz zewnętrznej warstwy stali nierdzewnej, między którymi umieszczono aluminium. Dzięki takiemu rozwiązaniu ciepło rozchodzi się w wydajny sposób po całym naczyniu. Krótszy o 20% czas gotowania pozwala zaoszczędzić 30% energii, co przekłada się na niższe rachunki.
Ergonomiczny kształt krawędzi (gładka i zakrzywiona) minimalizują ryzyko pochlapania otoczenia podczas opróżniania garnka. Okrągła forma, pozbawiona narożników, jest prosta do wyczyszczenia. Model RCST-12E3 umyjesz dowolnym płynem do naczyń lub w zmywarce.
Garnek ze stali nierdzewnej (pojemność 12 l), to uniwersalny element wyposażenia, którego nie powinno zabraknąć w żadnej profesjonalnej kuchni. Produkt marki Royal Catering idealnie zda egzamin w przyrządzaniu jedzenia dla wielu gości. Model RCST-12E3 nadaje się do różnych płyt grzewczych, w tym gazowych, elektrycznych, indukcyjnych, ceramicznych i halogenowych, jak również piekarników.