Krajalnica do mięsa, serów, wędlin – charakterystyka
Elektryczna krajalnica do mięsa, wędlin i sera odnajdzie się zarówno w profesjonalnej gastronomii, jak i zaciszu domowej kuchni. Model RCAM-220PRO stworzono z uwzględnieniem potrzeb osoby obsługującej (bezpieczeństwo, wygoda) oraz z myślą o zmaksymalizowaniu wydajności pracy. Marka Royal Catering oddaje do użytku sprzęt funkcjonalny, o długiej żywotności.
Wydajna praca możliwa jest dzięki dużej mocy (120 W) oraz przemyślanej konstrukcji urządzenia. Nóż ze specjalnej stali stosowanej do produkcji ostrzy gastronomicznych ma średnicę 220 mm. Pewnie i szybko kroi (300 obr./min) produkty spożywcze w plastry o grubości 0-12 mm. Krajalnicę przystosowano do odkrawania płatów 130 mm (wys.) na 160 mm (szer.)
Zintegrowana ostrzałka pozwala w każdej sytuacji zachować pożądaną ostrość noża. Aby przygotować sprzęt do pracy, wystarczy skorzystać z półautomatycznej funkcji, która jest łatwo dostępna bez konieczności demontażu sprzętu.
Kompaktowa konstrukcja krajalnicy to jej niewątpliwa zaleta. Model RCAM-220PRO nie zajmuje wiele miejsca, a jego obsługę cechuje intuicyjność. Ergonomicznie pochylona powierzchnia na produkty pozwala kroić je bez zbędnego wysiłku ze strony obsługującego. Regulator grubości ma bardzo dużą podziałkę w milimetrach, co pomaga precyzyjnie ustawić pożądaną szerokość cięcia.
Bezpieczeństwo i higiena pracy została zapewniona przez osłonę na ostrza, specjalny popychacz do artykułów oraz obudowę wykonaną z anodowanego aluminium. Materiał jest biologicznie neutralny (bezpieczny dla żywności), nie poddaje się korozji, a także bardzo łatwy do umycia przy użyciu standardowych środków czyszczących.
Ergonomiczne elementy usprawniają obsługę maszynki do krojenia. Gałki i uchwyt z tworzywa sztucznego są bardzo poręczne, a gumowe nóżki gwarantują zachowanie stabilności krajalnicy nawet na śliskiej powierzchni, np. ze stali nierdzewnej.