Produkt : EX10011748
|Model : RCIC-1800P6
Gotowy do wysyłki!
Dostawa ok. środa, 31 lipcaNa podstawie 16 opinii
Wszytko gra, jestem zadowolony
Brak opinii.
Urządzenie odpowiada dokładnie opisowi. Został dostarczony szybko i dobrze zapakowany. Wszystko od razu działa dobrze. Urządzenie jest obecnie używane codziennie. Jesteśmy z tego bardzo zadowoleni.
Wysokiej jakości płyta grzewcza, która jest bardzo wytrzymała dzięki obudowie ze stali nierdzewnej. Nie chwiejna zastawa kempingowa, ale pełnoprawny dodatkowy talerz. Mogę. Aha, nie ma co mówić o długotrwałym stosowaniu, ale na początek TOP.
Swoją opinię wystawiam po 1 miesiącu użytkowania. Jestem zadowolony z tej podwójnej płyty indukcyjnej, której używam w sali śniadaniowej do utrzymywania odpowiedniej temperatury jajecznicy i bekonu. Jego rozmiar jest dość mały (w porównaniu do innych), co jest zaletą. Nie generuje zbyt dużego hałasu i jest bardzo łatwy w użyciu.
świetny produkt, nie ma na co narzekać z biegiem czasu
Brak opinii.
Płyta indukcyjna jest estetyczna i solidna. Czyści się łatwo. Dla bezpieczeństwa mogą występować wskaźniki ciepła resztkowego. Zgodnie z instrukcją proszę Royal Catering o jej uzupełnienie. Rzeczywiście, jak przygotować jedzenie w trybie Power (moc w watach) lub trybie Temp (temperatura w °C)? Te dwie metody gotowania są niezależne. Aby podgrzać mleko, ustawiłbym je na 80°C. Maksymalna moc tylnej płyty wynosi 1700 W, co, jak sądzę, odpowiada temperaturze szybkiego nagrzewania wynoszącej 240°C. Polecam zakup tej płyty.
Nie wierzyłem w jego zalety w porównaniu z gazem....no tak!! Dokładnie utrzymuje wyświetlaną wartość T°.
Przede wszystkim muszę powiedzieć, że przeprowadziłem wiele badań i porównałem wiele marek. Wpadłem pomiędzy produktami Royal Catering i Hendi. Obydwa są świetne, ale muszę powiedzieć, że po kilku testach stało się jasne, że właściwie nikt poza domowymi piwowarami i kucharzami wok nie potrzebuje nadmiaru mocy Hendi. Natomiast RC ma wyjątkowo kompaktowy i przemyślany kształt, który pasuje nawet do najmniejszych mebli kuchennych, nie będąc nieporęcznym. Dużymi zaletami, które wcześniej były niedoceniane, są: 1. Absolutnie przyjemna i cicha praca tonu/głośnika wysokotonowego, co jest rzadkością wśród kuchenek indukcyjnych. 2. Szybka i skuteczna wentylacja. Nie jest to prosty timer po wyłączeniu urządzenia, ale raczej mierzy rzeczywistą temperaturę w urządzeniu i dzięki temu w 99% przypadków niemal natychmiast wyłącza wentylator (który generalnie jest cichszy niż u konkurencji). 3. Temperatury są utrzymywane dokładnie (z wyjątkiem 100°C, gdzie urządzenie zwykle osiąga 105-110°C i choć nie przełącza się ciągle, może przypalić niektóre potrawy). Urządzenie w zasadzie przełącza się znacznie rzadziej niż Hendi i ostrożniej podchodzi do temperatur. 4. Smażenie nie ma żadnych wad – przy dobrej patelni można osiągnąć temperaturę smażenia typową dla gospodarstw domowych równie szybko, jak w przypadku mocniejszych modeli. Nie dajcie się zwieść mocy 1800W – zastosowano tu znacznie lepsze cewki niż w tanich modelach, gdzie prawie nic nie przedostaje się. Potwierdzam rozmiar szpuli 22 cm. 5. Brak pisku cewki (występuje w dużej liczbie modeli). 6. Posiada przemyślany rozstaw wentylatorów na dole, który zasila wentylatory nawet wtedy, gdy nie wszystkie zewnętrzne nóżki są na swoim miejscu.
Tak. Kuchenki indukcyjne są łatwe w czyszczeniu, ponieważ jedzenie i płyny nie wylewają się na płytę. Jedynym nagrzanym miejscem jest punkt styku z garnkiem lub patelnią. Regularne czyszczenie urządzenia sprawia, że zachowuje ono swój atrakcyjny wygląd oraz funkcjonalność.
Tak. Potrzebujesz patelni i garnków kompatybilnych z kuchenkami indukcyjnymi. Idealnymi przykładami są naczynia z żeliwa, żeliwa emaliowanego i stali nierdzewnej. Te wykonane z aluminium, miedzi czy szkła nie nadają się, chyba że ich spody posiadają właściwości magnetyczne.