Gastronomiczny zlewozmywak z trzema komorami – opis
Trzy komory, w jakie wyposażono model RCHS-5, zapewniają dokładne czyszczenie naczyń. Sprzęt od Royal Catering pozwala na zastosowanie tzw. trzyetapowej metody mycia. Poszczególne komory służą do:
- mycia z użyciem detergentu – zbiornik 1,
- płukania – zbiornik 2,
- dezynfekcji za pomocą gorącej wody lub środka chemicznego – zbiornik 3.
Duża wydajność to zasługa trzech pojemnych komór o zaokrąglonych rogach. Zostały one wyprofilowane w taki sposób, aby umożliwiać swobodne spływanie wody w kierunku syfonu. Każda z nich posiada następujące wymiary: 350 x 250 x 250 mm. Głębokie zbiorniki pozwalają jednorazowo umyć dużą liczbę naczyń, również tych o znacznych gabarytach.
Stal szlachetna, z której wykonano oferowany stół z trzema zlewami, jest biologicznie obojętna i dlatego polecana do kontaktu z żywnością. Gładkie powierzchnie łatwo utrzymać w higienicznej czystości. Stal nierdzewna posiada właściwości antykorozyjne. Nie odbarwia się i pozostaje błyszcząca przez wiele lat. Charakteryzuje się dużą odpornością na uszkodzenia mechaniczne oraz długą żywotnością.
Praktyczny rant, o wysokości 100 mm, umieszczono z tyłu zlewozmywaka. Chroni on ścianę przed chlapiącą wodą. Posiada specjalne otwory, zaprojektowane z myślą o szybkim i prostym podłączeniu kranu.
Regulowane nóżki (w zakresie od 25 do 60 mm) ułatwiają wypoziomowanie zlewu gastronomicznego nawet na nierównej powierzchni. Umożliwiają także dostosowanie wysokość modelu RCHS-5 do wzrostu osoby obsługującej zlewozmywak. Wpływają w ten sposób na wygodną pracę zgodną z zasadami ergonomii. Posiadają wzmocnienie, które zwiększają stabilność stołu do zmywania naczyń.
Komplet akcesoriów, jakie dołączone zostały do opisywanego trzykomorowego basenu gastronomicznego, pozwala złożyć stół ze zlewem w sposób samodzielny. W zestawie, oprócz nóżek, znajdują się również rury odpływowe, korki oraz sitka zatrzymujące resztki.
W profesjonalnych zmywalniach podstawą jest dobra organizacja pracy. Marka Royal Catering przedstawia sposób na szybkie i skuteczne czyszczenie zastawy stołowej, garnków, sztućców i innych akcesoriów – trzykomorowy stół ze zlewem RCHS-5. Nie tylko usprawnia on funkcjonowanie kuchni, ale pozwala również myć naczynia zgodnie z wymogami sanitarnymi.