Fontanna czekoladowa - 4 piętra - 6 kg
1579,00 zł z VAT

Fontanna czekoladowa - 4 piętra - 6 kg

Producent: Royal Catering | Nr artykułu: EX10010559 | Model: RCCF-230W

Fontanna czekoladowa - 4 piętra - 6 kg
Fontanna czekoladowa - 4 piętra - 6 kg
Fontanna czekoladowa - 4 piętra - 6 kg
Fontanna czekoladowa - 4 piętra - 6 kg
Fontanna czekoladowa - 4 piętra - 6 kg
Fontanna czekoladowa - 4 piętra - 6 kg
Fontanna czekoladowa - 4 piętra - 6 kg
Fontanna czekoladowa - 4 piętra - 6 kg
Odtwórz film
Zdjęcie 360°
Kliknij, aby otworzyć galerię
1579,00 zł

z VAT

  • Darmowa wysyłka

    ?

    Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

  • 30 dni na rezygnację

    ?
  • 3 lata gwarancji

Najważniejsze cechy produktu

  • Profesjonalne urządzenie gastronomiczne – zapewnia dostęp do np. ciepłej czekolady, sosu, syropu lub roztopionego sera
  • Duża wydajność – energooszczędna grzałka o mocy 230 W
  • Optymalna pojemność – jednorazowe przygotowanie 6 kg roztopionej czekolady
  • Łatwa obsługa – dwa niezależne przełączniki (podgrzewanie w zakresie 30 – 110°C / uruchamianie ślimaka)
  • Solidna podstawa – obudowa ze stali szlachetnej

Element grzewczy o mocy 230 W, w który wyposażona jest fontanna czekoladowa RCCF-230W, szybko podgrzeje składnik do temperatury w zakresie 30 – 110°C oraz pozwoli utrzymać jego ciekłą konsystencję.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Dwa osobne przełączniki umożliwiają proste i niezależne sterowanie funkcjami urządzenia Royal Catering. Pierwszy włącza grzałkę, drugi uruchamia pracę obracającego się ślimaka, umieszczonego wewnątrz czteropoziomowej wieży. Poprzez jego rotację czekolada dostaje się do góry, po czym płynąc kaskadowo w dół, wlewa się do misy.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Wygodne czyszczenie i konserwacja fontanny founde to zasługa stali nierdzewnej, z której wykonane są misa, wieża oraz ślimak. Materiał ten wykazuje odporność na trwałe zabrudzenia, zarysowania i odkształcenia. Szybki montaż i demontaż poszczególnych podzespołów sprawiają, że można je dokładnie umyć.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Optymalna pojemność modelu RCCF-230W sprawia, że fontanna czekoladowa potrafi wytworzyć jednorazowo do 6 kg produktu spożywczego (czekolada, karmel, sos, syrop, roztopiony ser). W porównaniu z podobnym sprzętem konkurencyjnych marek, pojemność jest dwukrotnie większa.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Stabilną pracę prezentowanego urządzenia od Royal Catering zapewniają regulowane nóżki. Tłumią i amortyzują drgania, pozwalają też wypoziomować konstrukcję. Ciche działanie fontanny RCCF-230W daje pewność, że nie zakłóci ona przebiegu imprezy.

Pokaż więcej Pokaż mniej

  • Fontanna czekoladowa Royal Catering - Twój bilet do rozpoczęcia gastronomicznego biznesu
  • 4-piętrowa wieża, która zapewnia przepływ czekolady w sposób przypominający wodospad
  • Duża pojemność całkowita - aż 6 litrów czekolady
  • Konstrukcja ślimaka zapewniająca stabilny, pozbawiony rozprysków przepływ
  • Sprzęt Wykonany ze stali nierdzewnej, idealnej do gastronomii

Fontanna czekoladowa Royal Catering RCCF-230W

Profesjonalna fontanna czekoladowa marki Royal Catering to niezawodny produkt, którego nie powinno zabraknąć na wyposażeniu żadnej firmy cateringowej. Urządzenie znakomicie spisuje się podczas wszelkiego rodzaju uroczystości, takich jak wesela, bankiety, itp., oferując gościom dostęp do 6 kg ciepłej czekolady, sosu, syropu lub roztopionego sera. Wzbogacić nimi można różne przysmaki, a świetną propozycją są np. owoce maczane w czekoladzie. Model RCCF-230W charakteryzuje się dużą wydajnością, łatwością obsługi i utrzymania czystości. Odporny jest również na uszkodzenia mechaniczne.

Model
RCCF-230W
Nr katalogowy
1559
Stan artykułu
Nowy
Napięcie
230 V
Moc
230 W
Pojemność całkowita
6 kg
Pojemność misy
3 kg
Zakres temperatury
30 – 110°C
Piętra
4
Materiał fontanny
Stal szlachetna
Materiał obudowy
Stal szlachetna
Wymiary (DxSxW)
33,20 x 33,20 x 60,00 cm
Waga
5,90 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
69,00 x 38,00 x 38,00 cm
Waga wysyłki
8,00 kg
Rysunek techniczny

Element grzewczy 230 W szybko roztapia czekoladę

 

Duża poj. 6 kg sprawdzi się na większych przyjęciach

 

Atrakcyjna forma serwowania smakołyków

Wygodna i intuicyjna obsługa

Fontannę łatwo rozkręcić w celu umycia

Urządzenie testował Artur Siwiec Szef cukierni w renomowanych hotelach i restauracjach w Berlinie oraz Warszawie. Fachowiec z 20-letnim doświadczeniem.

Sprzęt idealny do samoobsługi

Uniwersalność: do czekolady, fondue, sosów, syropów

 

Cicha praca i odporna na wstrząsy konstrukcja

 

Ruchomy ślimak jest dobrze zabezpieczony

PRO TIP

Aby uzyskać najlepszy efekt, nigdy nie dodaję do czekolady płynów (mleka, śmietany, alkoholu itp.).

Optymalna temperatura podgrzania czekolady przy używaniu w pomieszczeniach to 50°C, a na zewnątrz 60°C.

Termostat

Termostat utrzymuje temp. w zakresie 30-110°C

Dekoracyjność

Bardzo efektowna 4-stopniowa kaskada

Stal nierdzewna

Stal nierdzewna jest trwała i bezpieczna dla żywności

Higiena

Stabilność

Opinię wystawił Michal Orlowski Expert Expondo (02-08-2018)

Zrób wrażenie na gościach

Każdy kucharz wie, że bufety jedynie z pozoru są łatwe i proste. W rzeczywistości są trudną sztuką. Trzeba nieźle się nagłowić, aby wystawić szereg dań, kanapek, snaków i deserów, tak aby były one nie tylko smaczne, ale również przez cały czas imprezy wyglądały apetycznie i atrakcyjnie. Urządzenia takie jak właśnie fontanna do czekolady sprawiają, że zwykłe naleśniki i kilka owoców na stole staje się wow. Goście są zachwyceni, a fontanna staje się bohaterem przyjęcia, któremu wszyscy chcą robić zdjęcia. Z kolei prostota obsługi znacząco ułatwia załodze pracę. Aby uruchomić fontannę, wystarczy nasypać czekolady i włączyć. Do czyszczenia natomiast trzeba tylko ruchome części i misy wypłukać ciepłą wodą i przetrzeć.

Szef kuchni w prestiżowych restauracjach w Sydney i Warszawie. Doświadczony i profesjonalny restaurator.

Jakie produkty mogą być zanurzane w czekoladzie?

Najpopularniejsze produkty do zanurzania to truskawki, ananasy,różnej wielkości pianki, winogrona, melony, wiśnie, precle,krakersy graham, ciasta francuskie, ciastka itd.

Napisz pierwszą opinię dla tego produktu



Zostaw recenzję
Oceny zostaną aktywowane po ich weryfikacji.

Pola oznaczone * są obowiązkowe.

Ekspert expondo

Nadal niezdecydowany/a?

Nasi eksperci chęcnie Ci pomogą!
68 300 5000
pn. - pt. 9:00 - 13:00
Podest do fontanny czekoladowej - LED - 2 piętra
Zamiast: 1999,00 zł
1279,00 zł
Ceny obejmują podatek VAT. Koszty wysyłek zagranicznych nie są uwzględnione.
Ten produkt
  • Profesjonalne urządzenie gastronomiczne – zapewnia dostęp do np. ciepłej czekolady, sosu, syropu lub roztopionego sera
  • Duża wydajność – energooszczędna grzałka o mocy 230 W
  • Optymalna pojemność – jednorazowe przygotowanie 6 kg roztopionej czekolady
  • Łatwa obsługa – dwa niezależne przełączniki (podgrzewanie w zakresie 30 – 110°C / uruchamianie ślimaka)
  • Solidna podstawa – obudowa ze stali szlachetnej

Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

Fontanna czekoladowa - 4 piętra - 6 kg

Fontanna czekoladowa - 4 piętra - 6 kg

1579,00 zł

Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

  • Profesjonalne urządzenie gastronomiczne – zapewnia dostęp do np. ciepłej czekolady, sosu, syropu lub roztopionego sera
  • Duża wydajność – energooszczędna grzałka o mocy 230 W
  • Optymalna pojemność – jednorazowe przygotowanie 6 kg roztopionej czekolady
  • Łatwa obsługa – dwa niezależne przełączniki (podgrzewanie w zakresie 30 – 110°C / uruchamianie ślimaka)
  • Solidna podstawa – obudowa ze stali szlachetnej
  • Efekty świetlne
  • Miejsce na przekąski
  • 16 kolorów i 6 efektów
  • 2 poziomy
  • Pilot

Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

Podest do fontanny czekoladowej - LED - 2 piętra

Podest do fontanny czekoladowej - LED - 2 piętra

Zamiast: 1999,00 zł 1279,00 zł

Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

  • Efekty świetlne
  • Miejsce na przekąski
  • 16 kolorów i 6 efektów
  • 2 poziomy
  • Pilot