Fontanna czekoladowa Royal Catering RCCF-230W
Profesjonalna
fontanna czekoladowa marki Royal Catering to niezawodny produkt, którego nie powinno zabraknąć na wyposażeniu żadnej firmy cateringowej. Urządzenie znakomicie spisuje się podczas wszelkiego rodzaju uroczystości, takich jak wesela, bankiety, itp., oferując gościom dostęp do 6 kg ciepłej czekolady, sosu, syropu lub roztopionego sera. Wzbogacić nimi można różne przysmaki, a świetną propozycją są np. owoce maczane w czekoladzie. Model RCCF-230W charakteryzuje się dużą wydajnością, łatwością obsługi i utrzymania czystości. Odporny jest również na uszkodzenia mechaniczne.
Element grzewczy o mocy 230 W, w który wyposażona jest fontanna czekoladowa RCCF-230W, szybko podgrzeje składnik do temperatury w zakresie 30 – 110°C oraz pozwoli utrzymać jego ciekłą konsystencję.
Dwa osobne przełączniki umożliwiają proste i niezależne sterowanie funkcjami urządzenia Royal Catering. Pierwszy włącza grzałkę, drugi uruchamia pracę obracającego się ślimaka, umieszczonego wewnątrz czteropoziomowej wieży. Poprzez jego rotację czekolada dostaje się do góry, po czym płynąc kaskadowo w dół, wlewa się do misy.
Wygodne czyszczenie i konserwacja fontanny founde to zasługa stali nierdzewnej, z której wykonane są misa, wieża oraz ślimak. Materiał ten wykazuje odporność na trwałe zabrudzenia, zarysowania i odkształcenia. Szybki montaż i demontaż poszczególnych podzespołów sprawiają, że można je dokładnie umyć.
Optymalna pojemność modelu RCCF-230W sprawia, że fontanna czekoladowa potrafi wytworzyć jednorazowo do 6 kg produktu spożywczego (czekolada, karmel, sos, syrop, roztopiony ser). W porównaniu z podobnym sprzętem konkurencyjnych marek, pojemność jest dwukrotnie większa.
Stabilną pracę prezentowanego urządzenia od Royal Catering zapewniają regulowane nóżki. Tłumią i amortyzują drgania, pozwalają też wypoziomować konstrukcję. Ciche działanie fontanny RCCF-230W daje pewność, że nie zakłóci ona przebiegu imprezy.
Profesjonalna fontanna czekoladowa Royal Catering RCCF-230W to urządzenie wydajne, stabilne, trwałe i bardzo łatwe w obsłudze. Świetnie spisuje się podczas bankietów, urodzin, imprez weselnych oraz innych uroczystości tego typu. Zapewniając dostęp do ciepłej czekolady, sosu, syropu lub roztopionego sera, stanowi też niezwykle atrakcyjną wizualnie ozdobę stołu. Każda firma świadcząca usługi cateringowe powinna mieć ją na swoim wyposażeniu.