Darmowa przesyłka Najniższe ceny producenta 3 lata gwarancji konsumenckiej 30 dni na rezygnację

Fontanna czekoladowa - 5 pięter - 4 kg

Royal Catering
Producent: Royal Catering
Artykuł nie jest obecnie dostępny!
Poinformuj mnie, gdy produkt będzie dostępny.

dostępny za: 6 dni

699,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

699,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

Masz pytania do tego produktu? Zadzwoń!
68 381 70 07

 
Fontanna czekoladowa - 5 pięter - 4 kg Piętrowa fontanna czekoladowa służy do przygotowania...więcej

Fontanna czekoladowa - 5 pięter - 4 kg

Piętrowa fontanna czekoladowa służy do przygotowania fondue z ciepłej, płynnej czekolady lub innych składników o gładkiej konsystencji (np. roztopionego sera, karmelu, sosów, syropów lub ketchupu). Można w nich zanurzać różnorodne produkty w zależności od upodobań m.in. owoce, ciastka, naleśniki, gofry, pączki, lody czy pianki. Profesjonalny sprzęt od Royal Catering okaże się nieocenionym wyposażeniem firmy cateringowej, restauracji lub hotelu, zwłaszcza przy organizacji wesel, urodzin, bankietów oraz innych uroczystości. Elegancki model RCCF-210 ze stali szlachetnej stanie się atrakcją każdego przyjęcia!

Fontanna z czekolady Royal Catering – opis

Wydajna grzałka o mocy 160 W, w którą wyposażona jest fontanna czekoladowa, roztapia oraz szybko podgrzewa składnik do wybranej temperatury. Za otrzymanie ciekłej konsystencji odpowiada automatyczny termostat, który utrzymuje ją na stałym poziomie. Wytrzymała konstrukcja zapewnia długi okres użytkowania i cykl pracy 10-12 godzin.

Optymalna pojemność modelu RCCF-210 sprawia, że pracujące urządzenie od Royal Catering może wytworzyć jednorazowo aż  4 kg płynnego produktu (czekolada, karmel, sos, syrop, roztopiony ser itp.). Projekt ślimaka przekłada się na swobodny przepływ płynnej substancji bez ryzyka rozpryskiwania oraz zatorów.

Łatwe czyszczenie to zasługa gładkiej, minimalnie porowatej stali szlachetnej, z której wykonano fontannę. Ponadto, materiał ten nie ulega korozji oraz wykazuje odporność na zacieki, zarysowania i uszkodzenia mechaniczne, dzięki czemu zachowuje blask na długi czas. Nie wchodzi w reakcje z żywnością, co czyni go bezpiecznym dla zdrowia. Podstawę zrobiono  ze stali malowanej proszkowo. Urządzenie można bez problemu rozmontować, aby wymyć każdą część z osobna (misę, ślimaka, wieżę).

Komfort pracy ze sprzętem marki Royal Catering zapewniają antypoślizgowe nóżki, które nie rysują powierzchni oraz pozwalają zachować stabilność. Ciche działanie fontanny RCCF-210 daje pewność, że nie zakłóci ona przebiegu imprezy. Kompaktowe urządzenie zmieści się na dowolnej powierzchni roboczej, a niewielka waga (ok. 6 kg) ułatwia transport i przechowywanie. Przemyślana konstrukcja odpowiada za wygodny dostęp do czekolady ze wszystkich stron.

Bezpieczeństwo wynika z systemu ochrony przed przegrzaniem, który wyłączy urządzenie, gdy osiągnie ono zbyt wysoką temperaturę. Wspomagany jest przez specjalne otwory wentylacyjne schładzające silnik, znajdujące się w podstawie. Sprzęt posiada dwa przyciski, za pomocą których osobno uruchamia się silnik oraz grzałkę.

Trwała oraz wydajna fontanna czekoladowa sprawdzi się w czasie organizacji imprez okolicznościowych, dostarczając słodkie lub wytrawne fondue, czy pomagając przygotować różnego rodzaju desery. Dodatkowo kaskadowo spływająca czekolada oraz elegancki design urządzenia marki Royal Catering uatrakcyjnią przyjęcie. Profesjonalny model RCCF-210 zda egzamin w lokalach gastronomicznych, hotelach oraz firmach świadczących usługi cateringowe.

  • Szerokie zastosowanie – do fondue (czekolada, roztopiony ser, karmel, sosy, syropy lub ketchup)
  • Wydajność – grzałka o mocy 160 W
  • Duża pojemność – do 4 l składnika
  • Łatwe czyszczenie – szybki demontaż oraz trwała stal nierdzewna
  • Komfort pracy – cicha praca, przemyślana konstrukcja, stabilne nóżki oraz kompaktowe wymiary
  • Bezpieczeństwo – system ochrony przed przegrzaniem

Czy mogę użyć każdego rodzaju czekolady?

Możesz wybrać dowolny typ czekolady. Sprzęt od Royal Catering sprawdzi się także z innymi produktami o gładkiej, płynnej konsystencji takimi jak karmel, ser, syrop, sos itp.

Czy fontanna sama roztopi czekoladę?

Tak, nie trzeba jej wcześniej rozpuszczać.

Czy urządzenie jest bezpieczne?

Tak, bezpieczeństwo gwarantuje system ochrony przed przegrzaniem.

Czy fontannę trudno wyczyścić?

Odpowiednie czyszczenie maszyny jest bardzo ważne, ponieważ zastygnięta czekolada może spowodować zatrzymanie mechanizmu. Fontannę łatwo i szybko rozkłada się na części, co ułatwia mycie.

Jak długo fontanna może działać bez przerwy?

Fontanna może utrzymywać czekoladę w stanie płynnym w optymalnej temperaturze właściwie bez przerwy. Przeciętny czas użytkowania to 10-12 godzin, ale dłuższy okres nie stanowi problemu.

Model RCCF-210
Nr katalogowy 10010759
Stan artykułu Nowy
Materiał fontanny Stal nierdzewna
Materiał podstawy Stal malowana proszkowo
Maksymalna moc grzałki 160 W
Maksymalna moc grzałki i silnika 210 W
Zakres temperatury Do 110°C
Cykl  pracy 10-12 h
Pojemność całkowita 4 kg
Poziom hałasu 40 dB
Liczba pięter 5
Długość przewodu zasilającego 160 cm
Antypoślizgowe nóżki Tak
Szczotka w zestawie Tak
System ochrony przed przegrzaniem Tak
Wymiary (DxSxW) 35,00 x 32,50 x 61,00 cm
Waga 6,30 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 52,00 x 36,50 x 52,00 cm
Waga wysyłki 7,80 kg

Oferujemy następujący komplet:

  • Fontanna czekoladowa
  • Szczotka
  • Instrukcja obsługi

Sprzęt znajduje się w paczce, która zabezpiecza całość w czasie transportu.

Pytania i odpowiedzi

  • Kontakt
    Phone

    68 381 70 07
    pn. - pt. 7:00 - 17:00
    Expondo Blog

    Email

    info@expondo.pl
    Odpowiemy na Twoje pytanie tak szybko jak to możliwe
  • Płatność
    Płać szybko i bezpiecznie
    Przelewy24 PayPal Blik Przelew bankowy Mastercard Visa Płatność ratalna Za pobraniem
Wcześniej oglądane