Obudowę gofrownicy profesjonalnej wykonano z solidnej i trwałej stali nierdzewnej. Prostokątne płyty do pieczenia dolna i górna są z żeliwa. Powłoka teflonowa sprawia, że gofry się nie przyklejają i możesz je łatwo wyjąć z foremek. Struktura płyt tworzy na cieście typowy wzór belgijskich gofrów.
Obie płyty szybko się nagrzewają dzięki mocy 1500 W i równomiernie pieką ciasto. Efektem procesu pieczenia są 3 chrupiące gofry belgijskie o grubości 23 mm. Za pomocą automatycznego termostatu precyzyjnie ustawisz żądaną temperaturę 50 - 300°C, a zintegrowany automatyczny system zajmie się całą resztą. Za pomocą poręcznych pokręteł elastycznie określisz stopień zarumienienia. Ustaw czas pieczenia między 0 - 5 min za pomocą funkcji timera. Dzięki temu zawsze masz optymalną kontrolę nad czasem przygotowania gofrów. Gdy czas się skończy, gofrownica włączy alarm.
Izolowany termicznie uchwyt gofrownicy gwarantuje bezpieczną obsługę podczas pieczenia. Przebiega przez całą szerokość urządzenia i jest poręczny. Możesz także szybko wyczyścić gofrownicę gastronomiczną. Ponieważ płyty pokryto powłoką nieprzywierającą, możesz w mgnieniu oka usunąć resztki ciasta i okruchy. Obudowę ze stali nierdzewnej łatwo wyczyścisz łagodnym detergentem. Wszystkie elementy sterujące są łatwo dostępne i możesz wyczyścić je szmatką. Wybierz gofrownicę od Royal Catering i oczaruj swoich gości wszelkiego rodzaju chrupiącymi goframi!