Przykręć ręczną krajalnicę do warzyw z korbą do blatu w zaledwie kilku krokach. W zestawie znajduje się odpowiedni uchwyt. Dzięki ręcznej obsłudze z łatwością pokroisz owoce i warzywa bez podłączenia do prądu. Urządzenie idealnie sprawdzi się w każdej kuchni, na stoiskach gastronomicznych, w foodtruckach czy firmach cateringowych.
Krajalnica ręczna do warzyw działa bardzo prosto. Wystarczy, że umieścisz składniki w pojemniku z tyłu. Prasa następnie dociska je do tarczy tnącej. Przekręć ręczną korbą i pokrój warzywa. Zasobnik posiada pokrywę, która zapobiega wypadaniu składników podczas obracania.
Grubość cięcia ustawia się indywidualnie w zakresie 0,8 - 11 mm. Cienkie plastry ogórka lub papryki w grubszych plasterkach są szybko gotowe. Urządzenie doskonale tnie nawet twarde warzywa, takie jak marchewka czy kalarepa. Krajalnica do warzyw z korbą jest bardzo lekka i łatwa w transporcie. Wykonano ją z łatwej w pielęgnacji stali nierdzewnej. Aby umyć sprzęt, wystarczy po prostu odłączyć nóż od uchwytu.