Ręczna nadziewarka do kiełbas Royal Catering służy do wyrobu swojskich wędlin w czterech rozmiarach. Pozioma konstrukcja sprawia, że urządzenie szczególnie nadaje się do twardego i grubo mielonego mięsa (w porównaniu z nadziewarkami pionowymi). Wydajna maszynka do kiełbasy RC-SFV5L świetnie sprawdzi się w restauracjach, supermarketach, sklepach mięsnych oraz gospodarstwach domowych.
Maszynka do kiełbasy – charakterystyka
Lejki do nadziewania, o średnicach 16, 22, 32 i 38 mm oraz wysokości 18 cm każdy, zapewniają produkcję cienkich kabanosów, jak i kiełbasy podwawelskiej o większej grubości.
Konstrukcja ze stali szlachetnej przy 5-litrowej pojemności cylindra sprawia, że urządzenie sprawdza się zarówno w małych masarniach, jak i w domu każdego miłośnika swojskich smaków. Dwie prędkości obsługi nadziewarki do kiełbas to zasługa 2-stopniowej skrzyni biegów.
Ergonomiczna korba pozwala ręcznie regulować siłę nacisku, ułatwiając płynne przesuwanie tłoka. Wyposażono go w wysokiej jakości silikonową uszczelkę, która chroni przed wyciekaniem farszu. Całość wygodnie zdemontujesz, co ułatwia mycie.
Solidna nadziewarka do kiełbas RC-SFV5L Royal Catering umożliwia wydajny wyrób kiełbas w dużym wyborze gatunków oraz z różnorodnych składników. Zamów już dziś sprzęt pod wskazany adres!
DANE TECHNICZNE
Materiał
Stal nierdzewna
Średnica cylindra [mm]
140
Urządzenie elektryczne
Nie
Wysokość cylindra [mm]
320
Pedał nożny
Nie
Pojemność cylindra [l]
5
Średnica lejka [mm]
16, 22, 32, 38
Długość lejka napełniającego [cm]
18
Lejki napełniające [szt.]
4
Kontrola szybkości
Tak
Wymiary (DxSxW)
53 x 32 x 20 cm
Waga
10.35 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
57.5 x 26.5 x 26.5 cm
Waga wysyłki
11.05 kg
Zakres dostawy
Nadziewarka do kiełbas
Lejki do napełniania – 4 szt.
Korba
Pierścień uszczelniający
Nakrętka kołpakowa
Instrukcja obsługi
CZĘSTO ZADAWANE PYTANIA
Czy nadziewarkę do kiełbas łatwo wyczyścić?
Tak, można ją łatwo rozmontować, a następnie umyć.