Piła do kości - 1650 mm - 880 W
Producent: Royal Catering | Nr artykułu: EX10010742 | Model: RCBS-1650.1ECO
Najważniejsze cechy produktu
- Moc: 880 W
- Szybkość cięcia: 15 mm/s
- Szerokość cięcia 1-180 mm
- Stół roboczy: 440x460 mm
- Ø wielokrążka: 210 mm:
Silnik o mocy 880 W odpowiada za szybkie poruszanie się ostrza, co przekłada się bezpośrednio na dużą prędkość cięcia 15 mm/s. Wielokrążek znajdujący się w środku obudowy zapewnia napędzanie brzeszczotu do prędkości 15 m/s ‒ urządzenie poradzi sobie nawet z grubymi kośćmi i twardą żywnością, jak kawałkami karkówki z jagnięciny czy baraniny, żeberkami cielęcymi czy stekami wołowymi z antrykotu! Na górze umieszczono pokrętło regulacji naciągu, za jego pomocą użytkownik dopasuje siłę nacisku taśmy tnącej tak, aby pracować bezpiecznie i wygodnie.
Pokaż więcej Pokaż mniejGrubość cięcia od 1 do 180 mm maszyna osiąga za sprawą bocznego popychacza, który można odpowiednio ustawić i zablokować. W ten sposób formuje się porcje mięsa, kości itp. Skala do regulacji szerokości jest umieszczona na stoliku roboczym. Maksymalna wysokość obrabianego fragmentu to 250 mm (zależnie od szerokości mięsa), co sprawia, że piła do kości poradzi sobie nawet z dużymi kawałkami.
Pokaż więcej Pokaż mniejPopychacz z uchwytem zapewnia wygodną i bezpieczną eksploatację. Dzięki takiemu rozwiązaniu ręce podczas obsługi znajdują się z dala od ostrza. Drzwi pokrywy są zamykane w dwóch miejscach (na różnych wysokościach) pod stołem i nad nim dla lepszej ochrony przed przypadkowym otworzeniem. Przycisk bezpieczeństwa STOP, oprócz standardowych ON (włącznika) i OFF (wyłącznika), stanowi dodatkowy element modelu RCBS-1650.1ECO. Pozwala szybko przerwać zasilanie maszyny.
Pokaż więcej Pokaż mniejStal węglowa – materiał elementu tnącego – idealnie nadaje się do bezpośredniego kontaktu z żywnością, skutkując bardzo dobrą jakością cięcia. Drugi brzeszczot w zestawie to część zapasowa piły do mięsa z kością. Kiedy część się zużyje, łatwo można ją wymienić, oszczędzając przy tym czas.
Pokaż więcej Pokaż mniejTrzy plastikowe ściągacze wewnątrz zapewniają zbieranie mączki kostnej i resztek żywności z poruszającego się ostrza. Są one umieszczone na dwóch różnych długościach piły, co pozwala zgromadzić większość odpadków. Wyjmowana taca na mączkę kostną i skrawki mięsa przyjmuje odpadki, które nie zalegają później w dolnej części urządzenia. Element można szybko wyciągnąć, a następnie umyć.
Pokaż więcej Pokaż mniejProsta i sprawna obsługa to zasługa przemyślanego projektu, który powstał w wyniku prac naszych inżynierów w Niemczech. Wystarczy użyć przycisku „ON”, a taśma tnąca zacznie się obracać. Konstrukcję najważniejszych części maszyny zaplanowano w taki sposób, aby szybko i łatwo je zdemontować, co szczególnie pomaga podczas czyszczenia. Duży stół roboczy ma wymiary 440 x 460 mm, dzięki czemu nie wymaga dodatkowej powierzchni dla krojonej żywności.
Pokaż więcej Pokaż mniejTrwałą obudowę wykonano z grubego stopu aluminium i magnezu gwarantującego wytrzymałość i solidny wygląd, a jednocześnie niewielką wagę. Skuteczną wentylację zapewniają dolne otwory. Boczne umożliwiają dodatkowe chłodzenie, co wspomaga prawidłową pracę silnika. Stabilność urządzenia została osiągnięta za sprawą czterech grubych, gumowych nakładek na nóżki. Zastosowany materiał również doskonale uodparnia na drgania.
Pokaż więcej Pokaż mniej- Wysoka wydajność dzięki 880W mocy
- Dodatkowe ostrze w zestawie
- Przycisk STOP odłączający zasilanie sprzętu
- Zakres szerokości cięcia 1 - 180 mm
- Maks. wysokość cięcia: 250 mm
Piła do kości Royal Catering
Piła do kości to profesjonalny sprzęt marki Royal Catering do krojenia mięsa z kością, świeżych i mrożonych ryb oraz innych produktów na kawałki. Model RCBS-1650.1ECO dzięki swoim parametrom oraz solidnej konstrukcji jest niezastąpiony w rzeźni, sklepie mięsnym i lokalu gastronomicznym (np. restauracji), w którym przyrządza się duże ilości mięsa lub innych artykułów spożywczych wymagających wydajnego krojenia.
Piła do mięsa – charakterystyka
Piła do kości to niezastąpiony element wyposażenia rzeźni, masarni, sklepu mięsnego, restauracji i każdego innego miejsca związanego z obróbką mięsa i wędlin, który gwarantuje pracę na długie lata. Wysokie parametry i solidna konstrukcja czynią model RCBS-1650.1ECO marki Royal Catering profesjonalnym sprzętem do cięcia mięsa z kością, bez kości, świeżych oraz mrożonych ryb.
- Piłę do kości – 1 szt.
- Tacę – 1 szt.
- Taśmę tnącą – 2 szt. (jedną w urządzeniu, drugą zapasową)
- Klucz płaski
- Klucz imbusowy
- Instrukcję obsługi

Duża moc 880 W pozwala ciąć grube kości
Świetna do mięsa świeżego, mrożonego, ryb
Profesjonalny sprzęt do sklepów, masarni, rzeźni, restauracji

Łatwa regulacja naciągu taśmy

Praktyczna podziałka ułatwia odmierzanie porcji

Urządzenie testował Michał Orłowski Szef kuchni renomowanych restauracji w Sydney i Warszawie. Fachowiec i doświadczony praktyk. Tak jak nasi klienci.

Skuteczna wentylacja chroni przed przegrzaniem

Dzięki popychaczowi z uchwytem ręce są poza zasięgiem ostrza
Szeroki stolik 440 x 465 mm usprawnia obróbkę
Wymienne, ząbkowane ostrze ze stali węglowej
Dla bezpieczeństwa przy wymianie taśmy do cięcia zawsze odłączam prąd.
Ostrze co jakiś czas przecieram olejem roślinnym, co zapobiega jego zapiekaniu oraz korozji.

Wydajność
Szybkie cięcie z prędkością 15 mm/s
Regulacja
Regulacja szerokości cięcia 1-180 mm
Ochrona
Mocna osłona chroni mechanizm
Bezpieczeństwo
Precyzja

Do jakich celów może być wykorzystana piła?
Piła do kości nadaje się do cięcia produktów głęboko mrożonych, mrożonych i świeżych: ryb, mięsa bez kości oraz innych artykułów spożywczych. Pozwala ona na dokładne odmierzenie np. kawałków karkówki z jagnięciny i baraniny, precyzyjne porcjowanie żeberek cielęcych czy uzyskanie równych steków wołowych z antrykotu oraz jednakowych porcji schabu wieprzowego.
Czy wewnętrzne elementy można wymontować z urządzenia dla łatwiejszego czyszczenia?
Wielokrążki, taśmę tnącą, ściągacze można wyjąć i umyć zawsze wtedy, kiedy jest to konieczne.
The machine working well. The cleaning is difficult.
Machine does it job constantly . No nuisance noise or shaking. For the price it is the best. Only the problem is it’s safety switch at the lower part which need to be pressed by a bar to operate. But the screw bar is not stable
Molto robusto e funzionale

Nadal niezdecydowany/a?
Nasi eksperci chętnie Ci pomogą!- Moc: 880 W
- Szybkość cięcia: 15 mm/s
- Szerokość cięcia 1-180 mm
- Stół roboczy: 440x460 mm
- Ø wielokrążka: 210 mm:
Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

Piła do kości - 1650 mm - 880 W
Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych
- Moc: 880 W
- Szybkość cięcia: 15 mm/s
- Szerokość cięcia 1-180 mm
- Stół roboczy: 440x460 mm
- Ø wielokrążka: 210 mm:
- Stal nierdzewna
- Moc: 750 W
- Szybkość cięcia: 15 mm/s
- grubość cięcia: 3-180 mm
- Stolik: 440 x 465 mm
Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych
- Stal nierdzewna
- Moc: 750 W
- Szybkość cięcia: 15 mm/s
- grubość cięcia: 3-180 mm
- Stolik: 440 x 465 mm
- Moc 165 W
- Prędkość 16 l / min
- Max. szer. worków 32 cm
- 4 rolki folii
- Stal nierdzewna i ABS
Produkt jest aktualnie niedostępny

Zestaw Pakowarka próżniowa - 165 W + Folia moletowana do pakowania...
- Moc: 260 W
- Pojemność: 15 l
- Pedał
- Stal nierdzewna
- 4 lejki w zestawie
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Nadziewarka do kiełbas - 15 l - elektryczna - 4 lejki - Royal Catering
- Wymiary: 30 x 20 cm
- Liczba: 100 szt
- Grubość: 100 µm
- Do wielokrotnego użytku
- Moletowane
Produkt jest aktualnie niedostępny

Worki moletowane do pakowania próżniowego - 100 szt. - 20 x 30 cm
- 750 W
- Obroty wsteczne
- Sitka
- Stal nierdzewna
- Wytrzymałość
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Wilk do mięsa - 750 W - 220 kg/h
- Moc: 850 W
- Wydajność: 140 kg/h
- Odpływ
- Wielkość otworu 6/8 mm
- Łatwe do czyszczenia
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Wilk do mięsa - 140 kg/h
- Stal nierdzewna
- Moc: 750 W
- Szybkość cięcia: 15 mm/s
- grubość cięcia: 3-180 mm
- Stolik: 440 x 465 mm
Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
- Forma 37 mm
- Ręczna obsługa
- Konstrukcja ze stali i ABS-u
- Do firmy i na imprezę
- Sprawna praca
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Maszyna do przypinek - 37 mm - 1000 szt.
- Moc: 260 W
- Pojemność: 15 l
- Pedał
- Stal nierdzewna
- 4 lejki w zestawie
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Nadziewarka do kiełbas - 15 l - elektryczna - 4 lejki - Royal Catering
- Moc: 900 W
- Prędkość: 3000 obr./min
- Średnica rury: 180 mm
- Wymiary pasa: 40 x 760 mm
- 6-stopniowa regulacja
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Szlifierka taśmowa do rur - 760 mm
- Maksymalne obciążenie: 400 kg
- Na piasek, ziemię, sadzonki drzew, gruz i wiele innych
- Przechylana skrzynia ułatwiająca opróżnianie
- 3 biegi + 1 bieg wsteczny
- Łatwe sterowanie w zasięgu uchwytu
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Taczka spalinowa / wywrotka - 6.5 KM - 400 kg