Piła do kości - 1650 mm - 880 W
2892,00 zł

Piła do kości - 1650 mm - 880 W

Producent: Royal Catering | Nr artykułu: EX10010742 | Model: RCBS-1650.1ECO

Piła do kości - 1650 mm - 880 W
Piła do kości - 1650 mm - 880 W
Piła do kości - 1650 mm - 880 W
Piła do kości - 1650 mm - 880 W
Piła do kości - 1650 mm - 880 W
Piła do kości - 1650 mm - 880 W
Zdjęcie 360°
2892,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

  • Darmowa wysyłka

    ?

    Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

  • 30 dni na rezygnację

    ?

Najważniejsze cechy produktu:

  • Moc: 880 W
  • Szybkość cięcia: 15 mm/s
  • Szerokość cięcia 1-180 mm
  • Stół roboczy: 440x460 mm
  • Ø wielokrążka: 210 mm:
 

Silnik o mocy 880 W odpowiada za szybkie poruszanie się ostrza, co przekłada się bezpośrednio na dużą prędkość cięcia 15 mm/s. Wielokrążek znajdujący się w środku obudowy zapewnia napędzanie brzeszczotu do prędkości 15 m/s ‒ urządzenie poradzi sobie nawet z grubymi kośćmi i twardą żywnością, jak kawałkami karkówki z jagnięciny czy baraniny, żeberkami cielęcymi czy stekami wołowymi z antrykotu! Na górze umieszczono pokrętło regulacji naciągu, za jego pomocą użytkownik dopasuje siłę nacisku taśmy tnącej tak, aby pracować bezpiecznie i wygodnie.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Grubość cięcia od 1 do 180 mm maszyna osiąga za sprawą bocznego popychacza, który można odpowiednio ustawić i zablokować. W ten sposób formuje się porcje mięsa, kości itp. Skala do regulacji szerokości jest umieszczona na stoliku roboczym. Maksymalna wysokość obrabianego fragmentu to 250 mm (zależnie od szerokości mięsa), co sprawia, że piła do kości poradzi sobie nawet z dużymi kawałkami.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Popychacz z uchwytem zapewnia wygodną i bezpieczną eksploatację. Dzięki takiemu rozwiązaniu ręce podczas obsługi znajdują się z dala od ostrza. Drzwi pokrywy są zamykane w dwóch miejscach (na różnych wysokościach) pod stołem i nad nim dla lepszej ochrony przed przypadkowym otworzeniem. Przycisk bezpieczeństwa STOP, oprócz standardowych ON (włącznika) i OFF (wyłącznika), stanowi dodatkowy element modelu RCBS-1650.1ECO. Pozwala szybko przerwać zasilanie maszyny.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Stal węglowa – materiał elementu tnącego – idealnie nadaje się do bezpośredniego kontaktu z żywnością, skutkując bardzo dobrą jakością cięcia. Drugi brzeszczot w zestawie to część zapasowa piły do mięsa z kością. Kiedy część się zużyje, łatwo można ją wymienić, oszczędzając przy tym czas.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Trzy plastikowe ściągacze wewnątrz zapewniają zbieranie mączki kostnej i resztek żywności z poruszającego się ostrza. Są one umieszczone na dwóch różnych długościach piły, co pozwala zgromadzić większość odpadków. Wyjmowana taca na mączkę kostną i skrawki mięsa przyjmuje odpadki, które nie zalegają później w dolnej części urządzenia. Element można szybko wyciągnąć, a następnie umyć.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Prosta i sprawna obsługa to zasługa przemyślanego projektu, który powstał w wyniku prac naszych inżynierów w Niemczech. Wystarczy użyć przycisku „ON”, a taśma tnąca zacznie się obracać. Konstrukcję najważniejszych części maszyny zaplanowano w taki sposób, aby szybko i łatwo je zdemontować, co szczególnie pomaga podczas czyszczenia. Duży stół roboczy ma wymiary 440 x 460 mm, dzięki czemu nie wymaga dodatkowej powierzchni dla krojonej żywności.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Trwałą obudowę wykonano z grubego stopu aluminium i magnezu gwarantującego wytrzymałość i solidny wygląd, a jednocześnie niewielką wagę. Skuteczną wentylację zapewniają dolne otwory. Boczne umożliwiają dodatkowe chłodzenie, co wspomaga prawidłową pracę silnika. Stabilność urządzenia została osiągnięta za sprawą czterech grubych, gumowych nakładek na nóżki. Zastosowany materiał również doskonale uodparnia na drgania.

Pokaż więcejPokaż mniej

Najważniejsze cechy

  • Wysoka wydajność dzięki 880W mocy
  • Dodatkowe ostrze w zestawie
  • Przycisk STOP odłączający zasilanie sprzętu
  • Zakres szerokości cięcia 1 - 180 mm
  • Maks. wysokość cięcia: 250 mm

Piła do kości Royal Catering

Piła do kości to profesjonalny sprzęt marki Royal Catering do krojenia mięsa z kością, świeżych i mrożonych ryb oraz innych produktów na kawałki. Model RCBS-1650.1ECO dzięki swoim parametrom oraz solidnej konstrukcji jest niezastąpiony w rzeźni, sklepie mięsnym i lokalu gastronomicznym (np. restauracji), w którym przyrządza się duże ilości mięsa lub innych artykułów spożywczych wymagających wydajnego krojenia.

Piła do mięsa – charakterystyka

Piła do kości to niezastąpiony element wyposażenia rzeźni, masarni, sklepu mięsnego, restauracji i każdego innego miejsca związanego z obróbką mięsa i wędlin, który gwarantuje pracę na długie lata. Wysokie parametry i solidna konstrukcja czynią model RCBS-1650.1ECO marki Royal Catering profesjonalnym sprzętem do cięcia mięsa z kością, bez kości, świeżych oraz mrożonych ryb.

  • Moc: 880 W
  • Dodatkowe ostrze
  • Wyłącznik bezpieczeństwa
  • Szerokość cięcia: 1-180 mm
  • Wysokość cięcia: do 250 mm
Model
RCBS-1650.1ECO
Nr katalogowy
10010742
Stan artykułu
Nowy
Materiał obudowy
Stop aluminium i magnezu
Materiał stołu
Stal szlachetna
Materiał brzeszczotu
Stal węglowa
Napięcie wejściowe
230 V / 50 Hz
Moc
880 W
Prędkość brzeszczotu
15 m/s
Prędkość cięcia
15 mm/s
Liczba brzeszczotów
2
Długość brzeszczotu
1650 mm
Zakres grubości cięcia
1 - 180 mm
Maks. wysokość cięcia
250 mm
Wymiary stolika
440 x 460 mm
Średnica wielokrążka
210 mm
Poziom hałasu
76,3 dB
Długość przewodu zasilającego
1,3 m
Wymiary (DxSxW)
48 x 49,5 x 87,5 cm
Waga
33,7 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
57 x 55 x 94 cm
Waga wysyłki
48,9 kg
Zakres dostawy
  • Piłę do kości – 1 szt.
  • Tacę – 1 szt.
  • Taśmę tnącą – 2 szt. (jedną w urządzeniu, drugą zapasową)
  • Klucz płaski
  • Klucz imbusowy
  • Instrukcję obsługi

Do jakich celów może być wykorzystana piła?

Piła do kości nadaje się do cięcia produktów głęboko mrożonych, mrożonych i świeżych: ryb, mięsa bez kości oraz innych artykułów spożywczych. Pozwala ona na dokładne odmierzenie np. kawałków karkówki z jagnięciny i baraniny, precyzyjne porcjowanie żeberek cielęcych czy uzyskanie równych steków wołowych z antrykotu oraz jednakowych porcji schabu wieprzowego.

Czy wewnętrzne elementy można wymontować z urządzenia dla łatwiejszego czyszczenia?

Wielokrążki, taśmę tnącą, ściągacze można wyjąć i umyć zawsze wtedy, kiedy jest to konieczne.

4.5 W oparciu o 2 opinii

Sortowanie

Zostaw recenzję
Oceny zostaną aktywowane po ich weryfikacji.

Pola oznaczone * są obowiązkowe.

Opinia od Amazon Customer (24-02-2019)
Opinia od Amazon Customer (24-02-2019) Remember it’s eu standard so u need to change into three pin plug

Machine does it job constantly . No nuisance noise or shaking. For the price it is the best. Only the problem is it’s safety switch at the lower part which need to be pressed by a bar to operate. But the screw bar is not stable

Opinia od Amazon Customer (29-01-2019)
Opinia od Amazon Customer (29-01-2019) Ottimo acquisto

Molto robusto e funzionale

Ten produkt
  • Moc: 880 W
  • Szybkość cięcia: 15 mm/s
  • Szerokość cięcia 1-180 mm
  • Stół roboczy: 440x460 mm
  • Ø wielokrążka: 210 mm:

Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

Piła do kości - 1650 mm - 880 W

Piła do kości - 1650 mm - 880 W

(2)
2892,00 zł

Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

  • Moc: 880 W
  • Szybkość cięcia: 15 mm/s
  • Szerokość cięcia 1-180 mm
  • Stół roboczy: 440x460 mm
  • Ø wielokrążka: 210 mm:
  • Stal nierdzewna
  • Moc: 750 W
  • Szybkość cięcia: 15 mm/s
  • grubość cięcia: 3-180 mm
  • Stolik: 440 x 465 mm

Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością

Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością

(1)
2999,00 zł

Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

  • Stal nierdzewna
  • Moc: 750 W
  • Szybkość cięcia: 15 mm/s
  • grubość cięcia: 3-180 mm
  • Stolik: 440 x 465 mm