Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Producent: Royal Catering | Nr artykułu: EX10010169 | Model: RCBS-1650
Najważniejsze cechy produktu
- Stal nierdzewna
- Moc: 750 W
- Szybkość cięcia: 15 mm/s
- grubość cięcia: 3-180 mm
- Stolik: 440 x 465 mm
Silnik o mocy 750 W rozpędza ostrze nawet do 15 m/s. Dzięki temu można w krótkim czasie pokroić m.in. grube kości udowe i goleniowe, żebrowe czy piszczelowe. Takie rozwiązanie zapewnia szybką pracę, dlatego też maszyna Royal Catering sprawdzi się w masarniach, rzeźniach oraz zakładach przetwórczych – wszędzie tam, gdzie istnieje potrzeba szybkiego cięcia dużej ilości mięsa, w tym mrożonego z kością. Proste użycie maszyny wymaga jedynie wciśnięcia przycisku ON.
Pokaż więcej Pokaż mniejWodoodporne przyciski ON/OFF zapewniają bezpieczną eksploatację nawet mokrymi rękami. Włącznik i wyłącznik pokryto przezroczystą gumową osłonką. Przycisk OFF pełni również funkcję wyłącznika bezpieczeństwa. Jego forma sprawia, że po włączeniu sprzętu zostaje wyciśnięty i użytkownik bardzo szybko zlokalizuje go w razie potrzeby.
Pokaż więcej Pokaż mniejWymienne ostrze ze stali nierdzewnej, o długości 1650 mm, gwarantuje precyzyjne i szybkie cięcie (15 m/min) kości, mięsa z kością oraz świeżego i mrożonego. Po umieszczeniu ich na szerokim stoliku, dociskane są do taśmy za pomocą popychacza z wygodnym uchwytem, jednocześnie chroniącym ręce przed urazami (są poza zasięgiem ostrza).
Pokaż więcej Pokaż mniejStal nierdzewna, z której wykonano stolik i element tnący, jest bardzo wytrzymała na uszkodzenia mechaniczne. Zastosowany materiał poleca się do kontaktu z żywnością, ponieważ zachowuje swoją biologiczną neutralność; nie wpływa na zdrowie. Ponadto wykazuje wysoką odporność na korozję. Solidna konstrukcja sprawia, że model RCBS-1650 zdaje egzamin w intensywnej eksploatacji. Gładką powierzchnię łatwo wyczyścić. Możliwość demontażu większości elementów sprawia, że użytkownik szybko i dokładnie ją umyje.
Pokaż więcej Pokaż mniejRegulacja szerokości cięcia od 3 do 180 mm pomaga dokładnie odmierzać np. fragment karkówki z jagnięciny i baraniny, precyzyjnie porcjować żeberka cielęce czy uzyskać równe steki wołowe oraz jednakowe porcje schabu wieprzowego. Wystarczy ustawić boczny popychacz, zablokować kawałek mięsa i go przeciąć.
Pokaż więcej Pokaż mniejObszerny stolik (440 x 465 mm) posiada dobrze widoczną skalę do regulacji grubości cięcia. Jego wymiary pozwalają wygodnie położyć duże fragmenty wołowiny, np. grzbietu z łopatką, części krzyżowej, udźca itp. Pokrętłem, umieszczonym przy podziałce, bezpiecznie i bezstopniowo dopasowuje się grubość ciętego mięsa lub kości. Piła do kości nadaje się do obróbki kawałków o wysokości od 215 do 245 mm.
Pokaż więcej Pokaż mniejIntuicyjna i prosta obsługa maszyny do krojenia Royal Catering wynika z systemu naciągu. Za pomocą łatwo dostępnego górnego pokrętła z ogranicznikiem użytkownik komfortowo wyreguluje naprężenie piły taśmowej. Dodatkowym plusem podczas eksploatacji są trzy trwałe ściągacze do mączki kostnej i resztek. Mieszczą się one zarówno w górnej, jak i dolnej części urządzenia. Wyjmowana taca na mączkę i skrawki przyjmuje odpadki, które nie zalegają później w dolnej części urządzenia. Element można szybko wyciągnąć, a następnie umyć.
Pokaż więcej Pokaż mniejDrzwi pokrywy są zamykane w dwóch miejscach (na różnej wysokości – pod stołem i nad nim) dla lepszej ochrony przed przypadkowym lub niepowołanym otwarciem. Urządzenie wyróżnia się stabilnością podczas pracy dzięki wyprofilowanym nóżkom z gumowymi nakładkami od spodu redukującymi wibracje.
Pokaż więcej Pokaż mniejNajwyższa jakość sprzętu jest zapewniona za sprawą dużej wydajności. Ponadto piła do kości gwarantuje bezpieczną i bezwysiłkową obsługę. Konstrukcję wykonano niezwykle starannie – wypolerowano odlewy, zaokrąglono krawędzie oraz zamocowano zawiasy zamykające pokrywę sześcioma śrubami.
Pokaż więcej Pokaż mniej- Duża wydajność pracy – prędkość piły 15 m/s
- Bezpieczeństwo obsługi – popychacz z uchwytem sprawiającym, że ręce są poza zasięgiem brzeszczotu
- Uniwersalność – regulacja szerokości cięcia od 3 do 180 mm; możliwość obróbki kawałków o wysokości od 215 do 245 mm
- Łatwe utrzymanie w czystości i neutralność dla zdrowia – wysokiej jakości stal nierdzewna
- Ergonomia – ściągacze i taca gromadząca mączkę kostną
Piła do kości Royal Catering RCBS-1650
Profesjonalna piła do kości to sprzęt gastronomiczny, używany w masarniach, ubojniach, zakładach przetwórstwa mięsnego, a także w sklepach mięsnych i wędliniarskich. Urządzenie marki Royal Catering sprawdzi się również jako w m.in. restauracjach, jadłodajniach oraz stołówkach. Doskonale nadaje się do cięcia kości, świeżego i zamrożonego mięsa, ryb oraz innego jedzenia (kawałków o maks. szerokości 180 mm). Model RCBS-1650 charakteryzuje się mocą 750 W i ergonomicznym kształtem.
Elektryczna piła do cięcia kości RCBS-1650 – charakterystyka
Jeśli zachodzi potrzeba szybkiego i precyzyjnego przecinania kości, mięsa z kością, ryb oraz mrożonek, to piła RCBS-1650 marki Royal Catering będzie idealnym rozwiązaniem. Sprawdzi się jako wyposażenie masarni, ubojni oraz sklepów mięsnych, restauracyjnych kuchni itp. Moc silnika, szybkie cięcie, ostry brzeszczot i stalowa obudowa pozwalają na intensywną i wieloletnią eksploatację piły.
- Piłę do kości
- Tacę na mączkę kostną
- Ostrze
- Instrukcję obsługi

Duża moc 750 W pozwala ciąć grube kości
Świetna do mięsa świeżego, mrożonego, ryb
Profesjonalny sprzęt do sklepów, masarni, rzeźni, restauracji

Łatwa regulacja naciągu taśmy

Wyjmowana szuflada na opiłki kości

Urządzenie testował Michał Orłowski Szef kuchni renomowanych restauracji w Sydney i Warszawie. Fachowiec i doświadczony praktyk. Tak jak nasi klienci.

Bezpieczne wodoodporne przyciski

Dzięki popychaczowi z uchwytem ręce są poza zasięgiem ostrza
Szeroki stolik 440 x 465 mm z wygodną podziałką
Wymienne, ząbkowane ostrze ze stali nierdzewnej
Dla bezpieczeństwa przy wymianie taśmy do cięcia zawsze odłączam prąd.
Ostrze co jakiś czas przecieram olejem roślinnym, co zapobiega jego zapiekaniu oraz korozji.

Wydajność
Szybkie cięcie z prędkością 15 mm/s
Regulacja
Precyzyjnie odmierzone porcje - regulacja szerokości cięcia 3-180 mm
Ochrona
Mocna aluminiowa osłona chroni mechanizm
Bezpieczeństwo
Precyzja

Czy mogę używać piły do cięcia innej żywności niż mięso z kością?
Tak, brzeszczot w oferowanym sprzęcie z łatwością przetnie zmrożoną żywność, mrożone i świeże ryby, kawałki mięsa bez kości i inne produkty.
Czy piła ma w środku elementy, które można zdemontować?
Tak. Oba wielokrążki, ostrze i plastikowe ściągacze można wyjąć, kiedy jest to konieczne, a następnie łatwo umyć.
un matériel de professionnel fort bien conçu, une qualité de fabrication comme on aimerai en trouver plus fréquemment. A conseiller sans hésitation.

Nadal niezdecydowany/a?
Nasi eksperci chętnie Ci pomogą!- Stal nierdzewna
- Moc: 750 W
- Szybkość cięcia: 15 mm/s
- grubość cięcia: 3-180 mm
- Stolik: 440 x 465 mm
Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych
- Stal nierdzewna
- Moc: 750 W
- Szybkość cięcia: 15 mm/s
- grubość cięcia: 3-180 mm
- Stolik: 440 x 465 mm
- Moc: 880 W
- Szybkość cięcia: 15 mm/s
- Szerokość cięcia 1-180 mm
- Stół roboczy: 440x460 mm
- Ø wielokrążka: 210 mm:
Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

Piła do kości - 1650 mm - 880 W
Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych
- Moc: 880 W
- Szybkość cięcia: 15 mm/s
- Szerokość cięcia 1-180 mm
- Stół roboczy: 440x460 mm
- Ø wielokrążka: 210 mm:
- Wymiary 22 x 46 x 37,5 cm
- Moc: 850 W
- Wydajność: 120 kg / h,
- średnica oczek: 5/8 mm
- Popychacz do mięsa
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Wilk do mięsa - 200 kg/h - PRO
- Moc: 230 W
- Pojemność 10 litrów
- Pedał nożny
- Stal nierdzewna
- 4 lejki do napełniania
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Nadziewarka do kiełbas - 10 litrów - elektryczna
- Do mięsa, warzyw itd.
- Pojemność misy 6 l
- Moc 400 W
- Noże – stal nierdzewna
- Aluminiowa obudowa
Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

Kuter masarski - 6 l - 1460 obr./min
- Wymiary: 23 x 50 x 40 cm
- Moc: 1.100 W
- Wydajność: 220 kg/h,
- Średnica oczek 6/10/16 mm
- Popychacz do mięsa
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Wilk do mięsa - 220 kg/h - EXPERT
- Wymiary 200 x 60 x 96 cm
- 2 drzwi przesuwne
- Rant: 115 mm
- regulowane nóżki
- Stal nierdzewna
Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

Stół roboczy z szafką - 200 x 60 cm - 160 kg - rant
- Moc: 880 W
- Szybkość cięcia: 15 mm/s
- Szerokość cięcia 1-180 mm
- Stół roboczy: 440x460 mm
- Ø wielokrążka: 210 mm:
Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

Piła do kości - 1650 mm - 880 W
- Moc: 230 W
- Pojemność 10 litrów
- Pedał nożny
- Stal nierdzewna
- 4 lejki do napełniania
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Nadziewarka do kiełbas - 10 litrów - elektryczna
- Do mieszania mięsa
- Pojemność 28 l
- Przeźroczyste wieko
- Wyjmowane mieszadło
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Mieszałka do mięsa - ręczna - 28 l
- Moc: 260 W
- Pojemność: 15 l
- Pedał
- Stal nierdzewna
- 4 lejki w zestawie
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Nadziewarka do kiełbas - 15 l - elektryczna - 4 lejki - Royal Catering
- Ręczne działanie
- Stabilna podstawa
- Z regulacją nacisku
- Materiał wysokiej jakości
- Do 200 klipsów (brak w zestawie)
Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-2 dni roboczych

Ręczna klipsownica do wędlin - wysoka jakość - wszechstronność - Royal...