Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
3865,00 zł z VAT | darmowa wysyłka

Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością

Producent: Royal Catering | Nr artykułu: EX10010169 | Model: RCBS-1650

Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Zdjęcie 360°
Kliknij, aby otworzyć galerię
3865,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

  • Darmowa wysyłka

    ?

    Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

  • 30 dni na rezygnację

    ?
  • 3 lata gwarancji

Najważniejsze cechy produktu

  • Stal nierdzewna
  • Moc: 750 W
  • Szybkość cięcia: 15 mm/s
  • grubość cięcia: 3-180 mm
  • Stolik: 440 x 465 mm
 

Silnik o mocy 750 W rozpędza ostrze nawet do 15 m/s. Dzięki temu można w krótkim czasie pokroić m.in. grube kości udowe i goleniowe, żebrowe czy piszczelowe. Takie rozwiązanie zapewnia szybką pracę, dlatego też maszyna Royal Catering sprawdzi się w masarniach, rzeźniach oraz zakładach przetwórczych – wszędzie tam, gdzie istnieje potrzeba szybkiego cięcia dużej ilości mięsa, w tym mrożonego z kością. Proste użycie maszyny wymaga jedynie wciśnięcia przycisku ON.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Wodoodporne przyciski ON/OFF zapewniają bezpieczną eksploatację nawet mokrymi rękami. Włącznik i wyłącznik pokryto przezroczystą gumową osłonką. Przycisk OFF pełni również funkcję wyłącznika bezpieczeństwa. Jego forma sprawia, że po włączeniu sprzętu zostaje wyciśnięty i użytkownik bardzo szybko zlokalizuje go w razie potrzeby. 

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Wymienne ostrze ze stali nierdzewnej, o długości 1650 mm, gwarantuje precyzyjne i szybkie cięcie (15 m/min) kości, mięsa z kością oraz świeżego i mrożonego. Po umieszczeniu ich na szerokim stoliku, dociskane są do taśmy za pomocą popychacza z wygodnym uchwytem, jednocześnie chroniącym ręce przed urazami (są poza zasięgiem ostrza).

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Stal nierdzewna, z której wykonano stolik i element tnący, jest bardzo wytrzymała na uszkodzenia mechaniczne. Zastosowany materiał poleca się do kontaktu z żywnością, ponieważ zachowuje swoją biologiczną neutralność; nie wpływa na zdrowie. Ponadto wykazuje wysoką odporność na korozję. Solidna konstrukcja sprawia, że model RCBS-1650 zdaje egzamin w intensywnej eksploatacji. Gładką powierzchnię łatwo wyczyścić. Możliwość demontażu większości elementów sprawia, że użytkownik szybko i dokładnie ją umyje. 

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Regulacja szerokości cięcia od 3 do 180 mm pomaga dokładnie odmierzać np. fragment karkówki z jagnięciny i baraniny, precyzyjnie porcjować żeberka cielęce czy uzyskać równe steki wołowe oraz jednakowe porcje schabu wieprzowego. Wystarczy ustawić boczny popychacz, zablokować kawałek mięsa i go przeciąć.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Obszerny stolik (440 x 465 mm) posiada dobrze widoczną skalę do regulacji grubości cięcia. Jego wymiary pozwalają wygodnie położyć duże fragmenty wołowiny, np. grzbietu z łopatką, części krzyżowej, udźca itp. Pokrętłem, umieszczonym przy podziałce, bezpiecznie i bezstopniowo dopasowuje się grubość ciętego mięsa lub kości. Piła do kości nadaje się do obróbki kawałków o wysokości od 215 do 245 mm.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Intuicyjna i prosta obsługa maszyny do krojenia Royal Catering wynika z systemu naciągu. Za pomocą łatwo dostępnego górnego pokrętła z ogranicznikiem użytkownik komfortowo wyreguluje naprężenie piły taśmowej. Dodatkowym plusem podczas eksploatacji są trzy trwałe ściągacze do mączki kostnej i resztek. Mieszczą się one zarówno w górnej, jak i dolnej części urządzenia. Wyjmowana taca na mączkę i skrawki przyjmuje odpadki, które nie zalegają później w dolnej części urządzenia. Element można szybko wyciągnąć, a następnie umyć.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Drzwi pokrywy są zamykane w dwóch miejscach (na różnej wysokości – pod stołem i nad nim) dla lepszej ochrony przed przypadkowym lub niepowołanym otwarciem. Urządzenie wyróżnia się stabilnością podczas pracy dzięki wyprofilowanym nóżkom z gumowymi nakładkami od spodu redukującymi wibracje.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Najwyższa jakość sprzętu jest zapewniona za sprawą dużej wydajności. Ponadto piła do kości gwarantuje bezpieczną i bezwysiłkową obsługę. Konstrukcję wykonano niezwykle starannie – wypolerowano odlewy, zaokrąglono krawędzie oraz zamocowano zawiasy zamykające pokrywę sześcioma śrubami.

Pokaż więcejPokaż mniej

  • Wysokiej jakości ostrze/brzeszczot ze stali nierdzewnej
  • Doskonała do mrożonego mięsa z kością i bez kości
  • Silnik o mocy 750 W porusza ostrze z prędkością 15 m/s
  • Duży zakres szerokości cięcia 3-180 mm, 245 mm wysokość cięcia
  • Obudowa z trwałego stopu anodowanego aluminium

Piła do kości Royal Catering RCBS-1650

Profesjonalna piła do kości to sprzęt gastronomiczny, używany w masarniach, ubojniach, zakładach przetwórstwa mięsnego, a także w sklepach mięsnych i wędliniarskich. Urządzenie marki Royal Catering sprawdzi się również jako w m.in. restauracjach, jadłodajniach oraz stołówkach. Doskonale nadaje się do cięcia kości, świeżego i zamrożonego mięsa, ryb oraz innego jedzenia (kawałków o maks. szerokości 180 mm). Model RCBS-1650 charakteryzuje się mocą 750 W i ergonomicznym kształtem.

Elektryczna piła do cięcia kości RCBS-1650 – charakterystyka

Jeśli zachodzi potrzeba szybkiego i precyzyjnego przecinania kości, mięsa z kością, ryb oraz mrożonek, to piła RCBS-1650 marki Royal Catering będzie idealnym rozwiązaniem. Sprawdzi się jako wyposażenie masarni, ubojni oraz sklepów mięsnych, restauracyjnych kuchni itp. Moc silnika, szybkie cięcie, ostry brzeszczot i stalowa obudowa pozwalają na intensywną i wieloletnią eksploatację piły.

  • Duża wydajność pracy – prędkość piły 15 m/s
  • Bezpieczeństwo obsługi – popychacz z uchwytem sprawiającym, że ręce są poza zasięgiem brzeszczotu
  • Uniwersalność – regulacja szerokości cięcia od 3 do 180 mm; możliwość obróbki kawałków o wysokości od 215 do 245 mm
  • Łatwe utrzymanie w czystości i neutralność dla zdrowia – wysokiej jakości stal nierdzewna
  • Ergonomia – ściągacze i taca gromadząca mączkę kostną
Model
RCBS-1650
Nr katalogowy
1169
Stan artykułu
Nowy
Materiał obudowy
Stop aluminiowo-magnezowy
Materiał ostrza i stołu
Stal nierdzewna
Liczba ostrzy
1
Zakres grubości cięcia
3-180 mm
Maksymalna wysokość cięcia
245 mm
Długość ostrza
1650 mm
Prędkość ostrza
15 m/s
Prędkość cięcia
15 m/min
Moc
750 W
Zasilanie
230 V
Wymiary stołu
440 x 465 mm
Średnica rolek
210 mm
Przewód zasilający
1,55 m
Wymiary (DxSxW)
46,5 x 46 x 87 cm
Waga
37 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
57,5 x 56 x 103,5 cm
Waga wysyłki
52,5 kg
Rysunek techniczny
Zakres dostawy
  • Piłę do kości
  • Tacę na mączkę kostną
  • Ostrze
  • Instrukcję obsługi

Duża moc 750 W pozwala ciąć grube kości

 

Świetna do mięsa świeżego, mrożonego, ryb

 

Profesjonalny sprzęt do sklepów, masarni, rzeźni, restauracji

Łatwa regulacja naciągu taśmy

Wyjmowana szuflada na opiłki kości

Urządzenie testował Michał Orłowski Szef kuchni renomowanych restauracji w Sydney i Warszawie. Fachowiec i doświadczony praktyk. Tak jak nasi klienci.

Bezpieczne wodoodporne przyciski

Dzięki popychaczowi z uchwytem ręce są poza zasięgiem ostrza

 

Szeroki stolik 440 x 465 mm z wygodną podziałką

 

Wymienne, ząbkowane ostrze ze stali nierdzewnej

PRO TIP

Dla bezpieczeństwa przy wymianie taśmy do cięcia zawsze odłączam prąd.

Ostrze co jakiś czas przecieram olejem roślinnym, co zapobiega jego zapiekaniu oraz korozji.

Wydajność

Szybkie cięcie z prędkością 15 mm/s

Regulacja

Precyzyjnie odmierzone porcje - regulacja szerokości cięcia 3-180 mm

Ochrona

Mocna aluminiowa osłona chroni mechanizm

Bezpieczeństwo

Precyzja

Czy mogę używać piły do cięcia innej żywności niż mięso z kością?

Tak, brzeszczot w oferowanym sprzęcie z łatwością przetnie zmrożoną żywność, mrożone i świeże ryby, kawałki mięsa bez kości i inne produkty.

Czy piła ma w środku elementy, które można zdemontować?

Tak. Oba wielokrążki, ostrze i plastikowe ściągacze można wyjąć, kiedy jest to konieczne, a następnie łatwo umyć.

5 W oparciu o 1 opinii

Sortowanie

Zostaw recenzję
Oceny zostaną aktywowane po ich weryfikacji.

Pola oznaczone * są obowiązkowe.

Opinia od Amazon Customer (20-02-2015)
Opinia od Amazon Customer (20-02-2015) scie à os

un matériel de professionnel fort bien conçu, une qualité de fabrication comme on aimerai en trouver plus fréquemment. A conseiller sans hésitation.

Ekspert expondo

Nadal niezdecydowany/a?

Nasi eksperci chęcnie Ci pomogą!
68 300 5000
pn. - pt. 7:00 - 17:00
Ten produkt
  • Stal nierdzewna
  • Moc: 750 W
  • Szybkość cięcia: 15 mm/s
  • grubość cięcia: 3-180 mm
  • Stolik: 440 x 465 mm

Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością

Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością

(1)
3865,00 zł

Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

  • Stal nierdzewna
  • Moc: 750 W
  • Szybkość cięcia: 15 mm/s
  • grubość cięcia: 3-180 mm
  • Stolik: 440 x 465 mm
  • Wymiary: 620 x 40 mm
  • Ziarnistość: 180
  • Liczba: 5 sztuk

Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

Gesamtansicht von Schleifbänder - 620 mm - 180er Körnung

Taśma szlifierska - ziarnistość 180 - 620 mm

50,99 zł

Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

  • Wymiary: 620 x 40 mm
  • Ziarnistość: 180
  • Liczba: 5 sztuk