Produkt : EX10010061
|Model : RCG 60
Dobra jakość, za rozsądną cenę. Szybka dostawa
CYBER WEEK SKOŃCZY SIĘ ZA
Na podstawie 9 opinii
Dobra jakość, za rozsądną cenę. Szybka dostawa
Grillowanie jest na nim idealne, mięso pozostaje soczyste w środku. Nie mogłem znaleźć kompletnego rozwiązania jak to wyczyścić, ponieważ stalowa płyta jest odbarwiona. Jakie jest rozwiązanie tego problemu? Postępowałem zgodnie z instrukcją obsługi. Czy przebarwienia są naturalne? Przekonałam się, że warto czyścić na ciepło. Byłbym szczęśliwy, gdybym mógł otrzymać kompletne rozwiązanie tego problemu od dystrybutora i producenta. Z góry dziękuję.
bardzo dobra, profesjonalna jakość, dziękuję za szybką dostawę.
Wszystko jest w tytule, użyte profesjonalnie to naprawdę dobry wybór.
Dobry produkt, a nawet ogrzewanie dzięki podwójnemu oporowi. Pranie trochę skomplikowane
bardzo dobry poza trudnym czyszczeniem, ponieważ wykonany jest z żeliwa zamiast stali nierdzewnej
ZBYT DUŻY DLA OSÓB.Masywny, talerz szybko nabiera koloru przypominającego spalony... Ale wysokiej jakości, profesjonalny materiał.
produkt o bardzo dobrej, profesjonalnej jakości, opis odpowiada rzeczywistości, w końcu będziemy grillować przez cały rok. Dziękuję Amazonowi za szybką dostawę
Zasadniczo jesteśmy zadowoleni z płyty siatkowej. Po przyprawieniu udało się upiec pierwsze kiełbaski. Na płytce brakuje nam włącznika. Zawsze należy wyciągnąć wtyczkę. Co więcej, osłona przeciwbryzgowa jest bardzo nisko osadzona. W rezultacie prawie nie spełnia swojego celu. Pytanie jest jakie to ok. 1 cm. gruba warstwa żelu/silikonu nie została jeszcze odebrana.
Odpowiedź od
Jest to rodzaj bezpiecznej dla żywności wazeliny, która chroni płytę grilla przed rdzą. Tłuszcz usuń drewnianą lub plastikową szpatułką, a następnie wytrzyj powierzchnię do czysta ręcznikiem. W razie potrzeby dokładnie umyj ją niewielką ilością płynu do mycia naczyń i wody.
Płyta grillowa staje się czarna lub żółta z powodu wysokich temperatur. Aby zapobiec powstawaniu takich plam, następnym razem nałóż olej i stopniowo zwiększ temperaturę. Do usunięcia plam użyj niewielkiej ilości wody z dodatkiem płynu do mycia naczyń i delikatnie umyj powierzchnię. W przypadku czarnych plam nałóż odrobinę octu na brudny obszar i pozostaw na 20 minut. Następnie dodaj trochę sody oczyszczonej i odczekaj kolejne 15 minut. Usuń plamy za pomocą twardej strony gąbki do mycia naczyń lub drobnego papieru ściernego, trąc w kierunku struktury płyty. Na koniec wyczyść całość wodą i dokładnie osusz. Użyj niewielkiej ilości wody, aby nie wniknęła w urządzenie.
Aby zapobiec powstawaniu rdzawych plam, w pierwszej kolejności unikaj pozostałości wody, kwasów (np. octu, soku z cytryny, sosów) lub substancji zawierających chlor (takich jak wybielacze). Utrzymuj płytę w czystości i suchości podczas codziennego użytkowania. Gdy grill nie jest używany przez dłuższy czas, nałóż na powierzchnię do smażenia smar przeznaczony do kontaktu z żywnością. Jeśli rdza nadal się tworzy, namocz dotknięty obszar niewielką ilością wody. Następnie usuń plamy za pomocą wełny stalowej, tarki do szorowania lub drobnego papieru ściernego. Zawsze pocieraj w kierunku struktury płyty. Do całkowitego pozbycia się rdzy świetnie nadadzą się również przemysłowe preparaty odkamieniające. Po wyczyszczeniu zneutralizuj wszelkie pozostałości kwasu alkalicznym środkiem czyszczącym.