Ruszt elektryczny Royal Catering – opis
Podwójna powierzchnia grillowa, częściowo gładka i częściowo ryflowana, sprawdza się w smażeniu różnorodnych produktów. Idealnie pasuje do mięsa. Rowki ułatwiają odprowadzanie tłuszczu oraz innych płynów z żywności. Ponadto nadają charakterystyczny wzór. Wykończenie powierzchni sprawia, że nie trzeba używać dużo tłuszczu, co czyni potrawy zdrowszymi. Ma duże wymiary – 40 x 60 cm – co zapewnia szybkie przygotowanie wielu porcji.
2 efektywne elementy grzewcze o mocy 2 x 3200 W pozwalają szybko osiągnąć tafli temperaturę roboczą. Termostaty utrzymują ją na wybranym poziomie w zakresie od 50 do 300°C. Precyzyjne określenie wartości umożliwiają pokrętła. Za sprawą tego rozwiązania grille gastronomiczne Royal Catering gwarantują niezależne przyrządzanie różnych dań w jednym czasie. O działaniu sprzętu informują lampki kontrolne: zielona, pomarańczowa i czerwona. Wbudowany bezpiecznik chroni przed przegrzaniem.
Łatwe czyszczenie zapewniono dzięki sprawnemu systemowi odprowadzania tłuszczu, którego wytapianie sprawia, że potrawy są zdrowsze. Płyta grillowa posiada szufladę na zużyty olej i inne tego typu resztki, którą wygodnie jest wyjąć i opróżnić. Z kolei ranty po bokach i z tyłu modelu RCG-60GB zabezpieczają otoczenie przed pochlapaniem.
Obudowa ze stali nierdzewnej cechuje się wytrzymałością oraz odpornością na uszkodzenia mechaniczne (np. zarysowania, obicia). Materiał jest odporny na korozję, gładki, zachowujący połysk nawet po dekadach użytkowania. Neutralne biologicznie tworzywo bardzo dobrze nadaje się do kontaktu z żywnością; nie wpływa na zdrowie. Nóżki pozwalają zachować stabilność oraz nie rysują powierzchni podczas przesuwania sprzętu.
Płyta grillowa umożliwia sprawne przyrządzenie dużej liczby smażonych i opiekanych dań. Model RCG-60GB sprawdzi się zarówno w gastronomii, jak i gospodarstwach domowych. Produkt Royal Catering to doskonałe rozwiązanie dla obróbki termicznej tostów, kanapek, boczku, kiełbasy, naleśników, tortilli oraz innych potraw i dodatków.