Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów
2949,00 zł z VAT

Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów

Producent: Royal Catering | Nr artykułu: EX10010730 | Model: RCRO-1300

Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów
Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów
Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów
Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów
Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów
Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów
Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów
Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów
Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów
Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów
Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów
Zdjęcie 360°
Kliknij, aby otworzyć galerię
2949,00 zł

z VAT

  • Darmowa wysyłka

    ?

    Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

  • 30 dni na rezygnację

    ?
  • 3 lata gwarancji

Najważniejsze cechy produktu

  • Pojemność: 147 l
  • Timer do 120 minut
  • 8 półek
  • Stal nierdzewna
  • Moc 1000 W

Wędzarnia stalowa elektryczna o mocy 1000 W – opis

 

Dokładny termostat umożliwia ustawienie temperatury w skali od 0 do 110°C. Pozwala to na wybór jednej z dwóch metod wędzenia – gorącego (52 – 80°C), a także z równoczesnym pieczeniem (ponad 82°C). Zwyczajowo na ciepło i gorąco przygotowuje się np. tłuste ryby oraz inne produkty przeznaczone do bezpośredniego spożycia krótko po uwędzeniu.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Precyzyjny timer pozwala ustawić czas pracy w zakresie od 0 do 120 minut (im wyższa temperatura, tym krótszy czas wędzenia). Świecąca się pomarańczowa lampka sygnalizuje trwanie procesu, a jego zakończenie – sygnał dźwiękowy (alarm).

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Efektowna stal szlachetna, z której wykonano wędzarnię Royal Catering, to materiał trwały o długiej żywotności. Cechuje się odpornością na korozję, wysoką temperaturę, działanie zawartych w pożywieniu kwasów oraz mechaniczne uszkodzenia (np. zarysowania, obtłuczenia). Dzięki biologicznej obojętności jest ona zupełnie bezpieczna dla żywności mającej z nią kontakt. Gładką powierzchnię stali łatwo oczyścić za pomocą wody i detergentu.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Funkcjonalna szuflada służy do uzupełniania drewna w trakcie wędzenia. W razie potrzeby wygodnie nasypać do niej surowca i bezpiecznie (bez konieczności otwierania drzwi) wsunąć do środka w celu spalenia. Wędzarnia elektryczna odpowiednia jest do zrębków, trocin oraz niewielkich szczap pochodzących z drewna drzew liściastych oraz jałowca.

Pokaż więcejPokaż mniej
 

Praktyczne akcesoria wpływają na wygodę użytkowania modelu RCRO-1300. Wędzarnia posiada 8 wyjmowanych rusztów przeznaczonych do umieszczania na nich produktów do wędzenia. Wytopiony tłuszcz ścieka na tacę, a następnie do specjalnej miski, skąd łatwo go później usunąć. Spalanie surowca drzewnego przebiega w wysuwanym popielniku, a dym ulatnia się przewodem kominowym.

Pokaż więcejPokaż mniej

Wydajna wędzarnia elektryczna znajdzie zastosowanie w miejscach serwowania i przygotowania tradycyjnych specjałów – w profesjonalnej gastronomii, branży turystycznej: agroturystyka, zajazdy, ośrodki wypoczynkowe itp. Sprzęt od Royal Catering sprawdzi się także w prywatnym użytku. Trwały i solidny model RCRO-1300 jest urządzeniem na lata.

  • Świetna do przyrządzania ryb, mięsa, warzyw
  • Możliwość wędzenia na ciepło i gorąco
  • 8 rusztów do wielu produktów
  • Mocna, łatwa w czyszczeniu konstrukcja ze stali nierdzewnej
  • Praktyczna funkcja timer (do 120 minut)

Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów

Wędzarnia elektryczna przeznaczona jest do profesjonalnego użytku w firmach branży HoReCa: restauracjach, zajazdach, hotelach, gospodarstwach agroturystycznych itp. Sprawdzi się również jako wędzarnia domowa. Służy do grillowania, wędzenia na ciepło i gorąco rozmaitych produktów, m.in. sera, wędlin, drobiu, różnych mięs i ryb. Wędzarkę wykonano solidnie, a dzięki kompaktowym rozmiarom łatwo ją przenosić z miejsca na miejsce.

Wędzarnia stalowa elektryczna o mocy 1000 W – opis

Dokładny termostat umożliwia ustawienie temperatury w skali od 0 do 110°C. Pozwala to na wybór jednej z trzech metod wędzenia gorącego (52 – 80°C), a także z równoczesnym pieczeniem (ponad 82°C). Zwyczajowo na ciepło i gorąco przyrządza się tłuste ryby oraz inne produkty przeznaczone do bezpośredniego spożycia krótko po uwędzeniu.

Precyzyjny timer pozwala ustawić czas pracy w zakresie od 0 do 120 minut (im wyższa temperatura, tym krótszy czas wędzenia). Świecąca się pomarańczowa lampka sygnalizuje trwanie procesu, a jego zakończenie – sygnał dźwiękowy (alarm).

Efektowna stal szlachetna, z której wykonano wędzarnię Royal Catering, to materiał trwały o długiej żywotności. Cechuje się odpornością na korozję, wysoką temperaturę, działanie zawartych w pożywieniu kwasów oraz mechaniczne uszkodzenia (np. zarysowania, obtłuczenia). Dzięki biologicznej obojętności jest ona zupełnie bezpieczna dla żywności mającej z nią kontakt. Gładką powierzchnię stali łatwo oczyścić za pomocą wody i detergentu.

Funkcjonalna szuflada służy do uzupełniania drewna w trakcie wędzenia. W razie potrzeby wygodnie nasypać do niej surowca i bezpiecznie (bez konieczności otwierania drzwi) wsunąć do środka w celu spalenia. Wędzarnia elektryczna odpowiednia jest do zrębków, trocin oraz niewielkich szczap pochodzących z drewna drzew liściastych oraz jałowca.

Praktyczne akcesoria wpływają na wygodę użytkowania modelu RCRO-1300. Wędzarnia posiada 8 wyjmowanych rusztów przeznaczonych do umieszczania na nich produktów do wędzenia. Wytopiony tłuszcz ścieka na tacę, a następnie do specjalnej miski, skąd łatwo go później usunąć. Spalanie surowca drzewnego przebiega w wysuwanym popielniku, a dym ulatnia się przewodem kominowym.

Wydajna wędzarnia elektryczna znajdzie zastosowanie w miejscach serwowania i przygotowania tradycyjnych specjałów – w profesjonalnej gastronomii, branży turystycznej: agroturystyka, zajazdy, ośrodki wypoczynkowe itp. Sprzęt od Royal Catering sprawdzi się także w prywatnym użytku. Trwały i solidny model RCRO-1300 jest urządzeniem na lata.

Model
RCRO-1300
Nr katalogowy
1730
Stan artykułu
Nowy
Moc
1000 W
Temperatura grzania
0-110°C
Pojemność
147 l
Timer
0-120 min
Liczba rusztów
8
Odstęp między rusztami
9 cm
Przewód zasilający
1,2 m
Komora wędzarnicza
40 x 34 x 108 cm
Przewód kominowy
13 cm
Wymiary (DxSxW)
44,00 x 59,00 x 130,00 cm
Waga
39,50 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
53,50 x 47,00 x 124,50 cm
Waga wysyłki
42,00 kg
Rysunek techniczny
Zakres dostawy
  • Wędzarnia
  • Miska na tłuszcz
  • Popielnik
  • Taca na tłuszcz
  • Szuflada na zrębki wędzarnicze
  • Panel sterowniczy
  • Przewód kominowy
  • Ruszty (8 sztuk)

Duża moc 1000 W gwarantuje efektywne wędzenie

 

Szeroki zakres temperatury od 0 do ponad 100°C pozwala wędzić na ciepło i gorąco

 

Spora pojemność, ruszty i zestaw haków umożliwiają przyrządzanie kiełbas, ryb, serów, szynek

Solidny i efektywny piec wędzarniczy został wykonany z trwałej stali nierdzewnej

Dokładny termostat czuwa nad utrzymywaniem ustawionej temperatury

Urządzenie testował Michał Orłowski Szef kuchni renomowanych restauracji w Sydney i Warszawie. Fachowiec i doświadczony praktyk. Tak jak nasi klienci.

Solidne zamknięcie zapobiega przypadkowemu otwarciu drzwi w trakcie wędzenia

W obszernym wnętrzu łatwo przygotujesz jednocześnie dużą liczbę wędzonek

 

Użyteczna taca na ściekający olej oraz praktyczny popielnik ułatwiają sprzątanie po zakończonej pracy

 

Wędzarnia to sprzęt dla tradycyjnych restauracji, agroturystyki i miłośników swoiskich wyrobów

PRO TIP

Do wędzenia najlepsze jest drewno drzew liściastych, np. dębu lub olchy. Nie wolno stosować drewna drzew iglastych, gdyż nadają przykry smak terpentyny i oblepiają wędliny sadzą. Wyjątkiem jest aromatyczny jałowiec.

Peklowanie w solance pozwoli uzyskać wędzonkom atrakcyjną barwę oraz przedłuży ich trwałość. Dodanie do niej własnej mieszanki przypraw sprawi, że Twoje wyroby uzyskają niepowtarzalny smak i zapach.

Precyzja

Precyzjny timer pozwala ustawić czas wędzenia w zakresie od 0 do 120 minut

Łatwa obsługa

Intuicyjna obsługa dzięki dużym pokrętłom oraz czytelnym kontrolkom

Higiena

Gładkie powierzchnie łatwo oczyścić za pomocą wody z detergentem

Timer

Stała temperatura

Pracuję z profesjonalnym sprzętem każdego dnia. W tym filmie zadbałem o to, aby dokładnie przetestować ten produkt. Możesz sprawdzić, w jaki sposób pracuje, a następnie zdecydować, który model wybrać do swojej firmy. Mam nadzieję, że mój film i wskazówki pomogą w jeszcze efektywniejszym prowadzeniu Twojej działalności.

Szef kuchni w prestiżowych restauracjach w Sydney i Warszawie. Doświadczony i profesjonalny restaurator.

Co mam zrobić, jeśli wędzarnia się zepsuje?

Urządzenie objęto 3-letnią gwarancją oraz autoryzowanym serwisem na terenie Europy. Wystarczy się z nami skontaktować!

Czy wędzarnię prosto wyczyścić?

Tak, ponieważ wykonano ją z odpornej na zabrudzenia i zacieki stali nierdzewnej.

1 W oparciu o 1 opinii

Sortowanie

Zostaw recenzję
Oceny zostaną aktywowane po ich weryfikacji.

Pola oznaczone * są obowiązkowe.

Opinia od Aaron Reid (07-09-2020)
Opinia od Aaron Reid (07-09-2020) The longer you look, bigger the disappointment.

When this product first arrived I had great first impressions. However the more you look at this machine the more disappointed you become. On the unit I recieved there was multiple issues;

1. Door was cracked at the weld
2. Temperature gauge inaccurate
3. The chimney is spot welded so leaks
4. The chimney is screwed on top however there's no sleeve between the inside and outside skin so the walls fill with smoke.
5. Where the thermostat enters the chamber should have some sort of grommet, so smoke enters the area with electrics which is a fire hazard.
6. The chimney has holes drilled in base where there shouldn't be
7. The thermostat is inaccurate and cuts off before desired temperature reached.
8. The metal has been very crudely cut around the door leaving a sharp edge.

Here are 8 reasons I will be returning the unit. What makes it worse is when you email to complain all you get back is a generic copy and paste email stating I can have it exchanged if I'm not happy.

Ekspert expondo

Nadal niezdecydowany/a?

Nasi eksperci chęcnie Ci pomogą!
68 300 5000
pn. - pt. 9:00 - 13:00
Hak do wędzenia ryb - podwójny - 5 szt.
179,00 zł
Ceny obejmują podatek VAT. Koszty wysyłek zagranicznych nie są uwzględnione.
Hak do wędzenia mięsa - 5 szt.
269,00 zł
Ceny obejmują podatek VAT. Koszty wysyłek zagranicznych nie są uwzględnione.
Hak do wędzenia ryb - podwójny
Zamiast: 49,99 zł
40,99 zł
Ceny obejmują podatek VAT. Koszty wysyłek zagranicznych nie są uwzględnione.
Hak do wędzenia mięsa
Zamiast: 69,00 zł
49,99 zł
Ceny obejmują podatek VAT. Koszty wysyłek zagranicznych nie są uwzględnione.
Hak do wędzenia ryb - wkręcany
Zamiast: 40,99 zł
27,99 zł
Ceny obejmują podatek VAT. Koszty wysyłek zagranicznych nie są uwzględnione.
Ten produkt
  • Pojemność: 147 l
  • Timer do 120 minut
  • 8 półek
  • Stal nierdzewna
  • Moc 1000 W

Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów

Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 8 rusztów

(1)
2949,00 zł

Gotowe do wysyłki. Czas dostawy wynosi ok. 1-3 dni roboczych

  • Pojemność: 147 l
  • Timer do 120 minut
  • 8 półek
  • Stal nierdzewna
  • Moc 1000 W
  • Materiał: Stal
  • Obciażenie do 5 kg
  • Zaostrzone końce
  • Kompaktowe rozmiary
  • Można myć w zmywarce

Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

Hak do wędzenia ryb - wkręcany - 5 szt.

Hak do wędzenia ryb - wkręcany - 5 szt.

139,00 zł

Wysyłka natychmiastowa. Czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

  • Materiał: Stal
  • Obciażenie do 5 kg
  • Zaostrzone końce
  • Kompaktowe rozmiary
  • Można myć w zmywarce