Dyspensery do wina

Zainspiruj się blogiem expondo

Dyspenser do wina to niezbędne urządzenie w restauracji, hotelu, kawiarni, winiarni, pubie i bufecie, w którym serwuje się alkohole. Tego typu sprzęt doskonale sprawdza się w gastronomii, ponieważ umożliwia nalewanie kilku rodzajów wina wielu klientom jednocześnie. Marka Royal Catering oferuje różne modele produktu – mieszczące 2 lub 4 butelki, a największe warianty aż 6. Dzięki zastosowanemu rozwiązaniu możesz optymalnie przechowywać i serwować wina czerwone i białe lub pochodzące z wielu krajów, np. Francji, Włoch, Portugalii czy Węgier.

W sklepie expondo.pl znajdziesz także inne artykuły, które przydadzą się wszędzie tam, gdzie oferuje się wino: specjalne lodówki oraz podgrzewacze. Mając oba rodzaje sprzętu, podasz swoim gościom albo trunek o przyjemnie niskiej temperaturze, albo w formie zimowego grzańca

Jak działa dyspenser do wina?

Połączenie funkcji chłodzenia i dozowania sprawia, że dozownik do wina pozwala przechowywać otwarte butelki w optymalnych warunkach nawet przez 30 dni. Urządzenie podtrzymuje przez cały czas nie tylko świeżość, ale również niepowtarzalne walory smakowe. Modele marki Royal Catering umożliwiają maksymalne schłodzenie wina do 7°C za sprawą zastosowania czynnika R-134a. Sprzęt w tej kategorii wykorzystuje wymienny nabój gazowy o objętości 0,7 l.

Wygodne nalewanie wina jest możliwe za sprawą osobnych kraników przypadających na każdą butelkę. Wielkość porcji wynosi od 1 do 99 ml, co sprawia, że ilość alkoholu idealnie dopasujesz do wielkości kieliszków. Dodatkowo obsługę dyspensera do wina ułatwiają wyświetlacze LED pokazujące temperaturę panującą w komorze chłodniczej.

Solidny i elegancki design dyspenserów do wina

Wszystkie urządzenia gastronomiczne muszą charakteryzować się solidnością. Te, które znajdują się na widoku klientów restauracji, kawiarni czy pubu, powinny dodatkowo wyróżniać się przyciągającym uwagę, atrakcyjnym designem. Wymienione warunki spełniają dyspensery do wina marki Royal Catering. Do ich produkcji zastosowano lśniącą stal nierdzewną (lub w wybranych modelach stal) oraz szkło hartowane. Używając naszego sprzętu, będziesz mógł nalewać wino na oczach gości.

Decydując się na prowadzenie praktycznie każdego lokalu gastronomicznego, warto zaopatrzyć się w funkcjonalną maszynę do serwowania napojów. Niezależnie od tego, czy planujesz podawać swoim klientom alkohol, należy mieć uniwersalny dyspenser do soków. Nadaje się on także do lemoniady, mrożonej herbaty, orzeźwiającej wody z cytryną i miętą oraz innych bezalkoholowych napojów chłodzących.