Czy to ma być pizza sycylijska, czy nowojorska? My też nie możemy się zdecydować. Faktem jest, że podstawę stanowią sos pomidorowy i ser. Ty i Twoi klienci decydujecie, co będzie dalej. Dzięki mocy 2400 W profesjonalny piec do pizzy nagrzewa się niezawodnie i szybko do temperatury 50 - 400°C. Duża komora wewnętrzna z ognioodporną powierzchnią zapewnia optymalną dystrybucję ciepła i smaczną pizzę. Kompaktowe wymiary sprawiają, że piekarnik do pizzy pasuje do każdego blatu kuchennego i oferuje wystarczająco dużo miejsca na placek o średnicy 40 cm.
Piec do pizzy jest bardzo łatwy w obsłudze. Użyj oddzielnych przełączników, aby ustawić górne i dolne ciepło. Timer umożliwia wybór żądanego czasu pieczenia do 30 minut. Dzięki wyjątkowo dużym drzwiom na zawiasach bezpiecznie włożysz i wyjmiesz pizzę, nawet w wysokiej temperaturze. Szeroki, żaroodporny uchwyt solidnego sprzętu ze stali nierdzewnej ułatwia również obsługę w godzinach największego ruchu. Zawsze możesz zobaczyć przez okienko ze szkła hartowanego, czy pizza, tarte flambée i każde inne danie lub ciasto są już idealnie zarumienione.