Darmowa przesyłka Najniższe ceny producenta 3 lata gwarancji konsumenckiej 30 dni na rezygnację

Piec konwekcyjny - 4 poziomy - 2400W

Royal Catering
Producent: Royal Catering

Natychmiastowa wysyłka
czas dostawy ok. 1-2 dni robocze

1599,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

1599,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

Masz pytania do tego produktu? Zadzwoń!
68 381 70 07

 
Duża moc 2400 W idealna dla profesjonalnej gastronomii   4 poziomy do...więcej
icon

Duża moc 2400 W idealna dla profesjonalnej gastronomii

 

4 poziomy do pieczenia różnych dań jednocześnie

 

Doskonały do bułek, pizzy, zapiekanek i ciast

icon
icon

Michał Orłowski
Ekspert kulinarny

Urządzenie testował Michał Orłowski Szef kuchni renomowanych restauracji w Sydney i Warszawie. Fachowiec i doświadczony praktyk. Tak jak nasi klienci.

icon

2 wentylatory

icon

Szkło hartowane

icon

Widoczność

2 wentylatory równomiernie rozprowadzają gorące powietrze

 

Podwójne, hartowane drzwi zapobiegają utracie ciepła

 

Pełna kontrola pieczenia dzięki oświetleniu wnętrza

icon

Wnętrze z trwałej, bezpiecznej dla żywności stali nierdzewnej

 

Łatwe mycie dzięki gładkim powierzchniom

 

4 antypoślizgowe nóżki stabilizują sprzęt

icon

Precyzyjne ustawienie czasu pieczenia: 1-120 min

icon

Łatwe czyszczenie

icon

Łatwa regulacja temp. w zakresie do 300°C

icon

Stal nierdzewna

icon

Nienagrzewająca się rączka do drzwiczek

icon

Do pizzy o maks. średnicy 32 cm

 

Duża odległość 7,5 cm pomiędzy tacami

 

System ochrony przed przegrzaniem zapewniający bezpieczeństwo

icon

Uchwyt do tac chroni przed oparzeniem

icon

Ochrona

icon

Stabilność

icon

W zestawie 4 aluminiowe tace

icon

Akcesoria

icon

Porada eksperta

Częste czyszczenie pieca przedłuża jego żywotność i zapobiega przechodzeniu smaków oraz zapachów na kolejne potrawy.

Czyszczenie powinno odbywać się zawsze po całkowitym ostudzeniu sprzętu. Spryskanie gorącego pieca preparatem może skutkować uszkodzeniem powłoki.

 

Piec konwekcyjny 2400W od Royal Catering

Oferowany przez Royal Catering piec konwekcyjny o mocy 2400W to propozycja przeznaczona dla profesjonalnej gastronomii. Sprawdzi się w restauracjach, barach, lokalach typu fast food, food truckach, kawiarniach oraz innych miejscach, gdzie serwuje się ciepłe posiłki. Umożliwia szybkie przygotowanie np. pizzy czy zapiekanek, wypiek bułek lub ciast.

Kuchenka konwekcyjna RCCO-2.0 – opis

Doskonałą skuteczność pieca RCCO-2.0 zapewniają wysoka moc grzewcza oraz dwa wbudowane wentylatory, które wymuszają ciągły obieg powietrza. Sprawia to, że pieczenie postępuje szybko i równomiernie. Pozwala oszczędzić energię i uzyskać lepsze efekty. Automatyczny termostat utrzymuje temperaturę na żądanym poziomie (maks. 300°C), a wbudowany programator ustawia czas pracy (od 0 do 120 min). Podświetlenie wnętrza ułatwia kontrolę gotowości przygotowywanych dań.

4 aluminiowe tace w zestawie umożliwiają rozpoczęcie pieczenia natychmiast po rozpakowaniu urządzenia. Na każdej tacy zmieści się pizza o średnicy maks. 32 cm. Odległość (w pionie) pomiędzy poszczególnymi półkami wynosi 7,5 cm – to w zupełności wystarcza, aby piec kilka pizz lub zapiekanek jednocześnie. Wkładanie i wyjmowanie potraw z pieca Royal Catering ułatwia dołączony w komplecie uchwyt do tac.

Wzorowa wytrzymałość modelu RCCO-2.0 to zasługa doskonałej jakości materiałów. Wnętrze piekarnika obudowane jest stalą nierdzewną odporną na wysoką temperaturę, estetyczną i łatwą w utrzymaniu. Drzwiczki pieca wyposażono w solidny uchwyt (nie ma ryzyka poparzenia ręki przy otwieraniu) oraz szybę z dwuwarstwowego szkła hartowanego z przestrzenią w środku (utrudnia utratę ciepła).

Na wygodę użytkowania wpływają gładkie powierzchnie urządzenia, które łatwo się czyści. Antypoślizgowe nóżki zapobiegają niechcianemu przesuwaniu się pieca konwekcyjnego Royal Catering, chroniąc jednocześnie przed zarysowaniem powierzchni. O bezpieczeństwo użytkowania dba także system zapobiegający przegrzaniu. Piec automatycznie wyłączy się, kiedy temperatura osiągnie nadmiernie wysoki stopień.

Piec RCCO-2.0 to praktyczne i uniwersalne rozwiązanie, które ułatwi pracę w każdej profesjonalnej kuchni. Zarówno restauracje, kawiarnie, jak i bary szybkiej obsługi docenią możliwość pieczenia na czterech poziomach jednocześnie, dużą wydajność i wygodę utrzymania urządzenia w czystości.

  • Dobry do wielu dań – moc 2400W generuje temperaturę pieczenia do 300°C
  • Wydajność – dwa wentylatory odpowiadają za sprawną cyrkulację powietrza
  • Wygoda – do zestawu dołączone są 4 tace oraz uchwyt do ich wyjmowania
  • Praktyczność – wbudowany zegar pozwala zaprogramować czas pieczenia
  • Wytrzymałość – obudowa ze stali nierdzewnej, podwójne szkło hartowane
  • Bezpieczeństwo – automatyczne wyłączenie w razie ryzyka przegrzania

Jakiego materiału użyto, aby zapewnić bezpieczeństwo i wytrzymałość urządzenia?

Obudowa została wykonana ze stali nierdzewnej. Materiał ten nie rdzewieje i nie przebarwia się w zetknięciu z wodą. Ma większą wytrzymałość. Pozostaje jasny oraz błyszczący nawet przez dziesiątki lat użytkowania. Gładka i minimalnie porowata powierzchnia ułatwia utrzymanie higieny. Dodatkowo stal nierdzewna wykazuje się doskonałą odpornością na zużycie oraz uszkodzenia mechaniczne. Jest też biologicznie obojętna, bezpieczna dla zdrowia.

Co robić w razie awarii?

Oferujemy naszym klientom 3-letnią gwarancję oraz opiekę autoryzowanego serwisu na terenie całej Europy. Wystarczy się z nami skontaktować!

Model RCCO-2.0
Nr katalogowy 10010734
Stan artykułu Nowy
Materiał Stal nierdzewna, szkło hartowane
Moc 2400W
Napięcie/częstotliwość 230 V / 50 Hz
Zakres temperatury 0-300°C
Timer 0-120 min
Liczba wentylatorów 2
Liczba tac 4
Wymiary tacy 435 x 315 x 10 mm
Grubość tacy 1,3 mm
Odległość pomiędzy tacami 75 mm
Przewód zasilający 1260 mm
Wymiary wewnętrzne pieca 455 x 360 x 400 mm
Wymiary (DxSxW) 60,00 x 59,00 x 57,00 cm
Waga 37,15 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 66,00 x 65,00 x 67,00 cm
Waga wysyłki 40,50 kg

Żeberka wieprzowe pieczone w sosie BBQ

2:00 h

czas przygotowania

średni

poziom trudności

4

liczba porcji

Składniki

  • żeberka wieprzowe - 2 kg
  • ketchup łagodny - 500 ml
  • ketchup pikantny - 500 ml
  • sos Worchestershire - 50 ml
  • chilii - 10 g
  • pieprz czarny mielony - 1 g
  • czosnek - 30 g
  • sól spożywcza - 5 g

Krok 1: Przygotowanie marynaty BBQ

Dwa rodzaje kutchupu, sos Worchestershire, czosnek, chilli, pieprz i sól wymieszać.

Krok 2: Pieczenie żeberek

Żeberka zalać marynatą i ułożyć na blasze mięsem w górę. Wstawić do pieca nagrzanego do 150 °C na 1,5 h i co 30 min obracać.

Krok 3: Przygotowanie sosu BBQ

Zdjąć żeberka z blachy, a pozostały sos zblendować w blenderze na gładką masę.

Oferujemy następujący komplet:

  • Piec konwekcyjny
  • Taca – 4 szt.
  • Uchwyt do tacy
  • Instrukcja obsługi

Całość jest dobrze zabezpieczona na czas transportu.

faq

  • Kontakt
    Phone

    68 381 70 07
    pn. - pt. 7:00 - 17:00
    Expondo Blog

    Email

    info@expondo.pl
    Odpowiemy na Twoje pytanie tak szybko jak to możliwe
  • Płatność
    Płać szybko i bezpiecznie
    Przelewy24 PayPal Blik Przelew bankowy Mastercard Visa Płatność ratalna Za pobraniem
Wcześniej oglądane