Ruszt elektryczny Royal Catering – opis
Gładka, płaska powierzchnia do grillowania ma duże wymiary – 39,8 x 59,8 cm. Dzięki jednolitej fakturze na płycie o grubości 12 mm można smażyć różnorodne potrawy (nawet naleśniki). Jest łatwa do utrzymania w higienicznej czystości. Jej wielkość daje sposobność błyskawicznego przygotowania wielu porcji.
2 efektywne elementy grzewcze o mocy 2 x 4000 W pozwalają szybko osiągnąć tafli temperaturę roboczą. Termostaty utrzymują ją na wybranym poziomie w zakresie od 50 do 365°C. Precyzyjne określenie wartości umożliwiają duże pokrętła. Za sprawą tego rozwiązania grille gastronomiczne Royal Catering gwarantują niezależne przyrządzanie różnych dań w jednym czasie. O działaniu sprzętu informują lampki kontrolne: zielona, pomarańczowa i czerwona. Zasilanie urządzenia wynosi 400V (3 fazy), co idealnie sprawdza się np. w restauracjach. Podana wartość jest korzystniejsza niż 230V, ponieważ dostarczana energia jest stała, współczynnik mocy wyższy, a wydajność lepsza.
Łatwe czyszczenie zapewniono dzięki sprawnemu systemowi odprowadzania tłuszczu. Płyta grillowa posiada szufladę na zużyty olej i inne tego typu resztki, którą prosto jest wyjąć i opróżnić. Z kolei ranty (8 cm) po bokach i z tyłu modelu RCG 60S zabezpieczają otoczenie przed pochlapaniem.
Kompaktowa konstrukcja o wymiarach 54 x 60 x 31 cm ze stali szlachetnej cechuje się wytrzymałością oraz odpornością na uszkodzenia (zarysowania, obicia). Regulowane nóżki (30‒35 mm) pozwalają zachować stabilność oraz nie rysują powierzchni podczas przesuwania sprzętu.
Płyta grillowa umożliwia sprawne przyrządzenie dużej liczby smażonych i opiekanych dań. Model RCG 60S sprawdzi się zarówno w gastronomii, jak i gospodarstwach domowych. Produkt Royal Catering to doskonałe rozwiązanie dla obróbki termicznej tostów, kanapek, boczku, kiełbasy, naleśników, tortilli oraz innych potraw i dodatków.