Nowoczesny wilk do mięsa niemieckiej marki Royal Catering to niezawodny sprzęt gastronomiczny, który sprawdzi się w barach, restauracjach, sklepach mięsnych i masarniach. Model RC-MM220 nadaje się do obróbki również innych produktów spożywczych oraz wyrobu wędlin.
Wilk gastronomiczny RC-MM220 – opis
Wydajność to zasługa obszernej tacy i efektywnego silnika o mocy 750 W, dzięki którym będziesz mógł sprawnie zmielić aż 180-220 kg mięsa w ciągu zaledwie godziny. Sprzęt pracuje stosunkowo cicho (70 dB).
Łatwa obsługa wilka do mięsa od Royal Catering wynika z jego konstrukcji. Sprzęt wyposażono w obroty wsteczne. Funkcja przydaje się w przypadku utknięcia mielonego produktu. Dzięki gumowym nóżkom maszynka stabilnie stoi na blacie roboczym.
Bezpieczeństwo i higiena w branży gastronomicznej to podstawa. Z tego względu inżynierowie z Royal Catering dołożyli wszelkich starań, by model RC-MM220 spełniał bardzo surowe wymogi. Elementy obudowy, sitka i nóż wykonano ze stali nierdzewnej, a popychacz z wysokiej jakości tworzywa sztucznego. Wykorzystane materiały są solidne i łatwe do utrzymania w czystości.
W zestawie z maszyną znajdują się 2 sitka o różnych oczkach (śr. 4,5 i 8 mm) i popychacz.
Niezawodny wilk do mięsa stworzono z myślą o zastosowaniu w gastronomii. Dzięki swym parametrom oraz przemyślanej konstrukcji model RC-MM220 poradzi sobie z niejednym wyzwaniem. Wybierz markowe produkty Royal Catering i dołącz do grona zadowolonych klientów z całej Europy.
DANE TECHNICZNE
Poziom hałasu [dB]
70
Średnica otworów w sitkach [mm]
4,5/8
Wydajność [kg/h]
180 - 220
Wymiary wlotu [mm]
52
Materiał popychacza
Plastik
Materiał obudowy
Stal nierdzewna
Materiał sitek i noży
Stal nierdzewna
Bieg wsteczny
Tak
Przewód zasilający [m]
1,5
Liczba sitek / noży [szt.]
3
Napięcie [V]
230
Moc [W]
750
Wymiary (DxSxW)
54 x 28 x 40 cm
Waga
23.75 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
58 x 47 x 37 cm
Waga wysyłki
30.35 kg
Zakres dostawy
Wilk do mięsa
Sitka o śr. otworów 4,5 i 8 mm
Popychacz
Instrukcja obsługi
CZĘSTO ZADAWANE PYTANIA
Czy muszę pokroić mięso przed zmieleniem?
Nie, chyba, że kawałki nie mieszczą się w otworze wlotowym.