Wilki do mięsa

Zainspiruj się blogiem expondo

Elektryczny wilki to profesjonalny sprzęt gastronomiczny służący do mielenia mięsa różnego rodzaju (rybiego, drobiowego, wołowego, wieprzowego itp.) i gatunku (łopatka, antrykot, polędwica, rostbef itp.). Pomoże przygotować farsz do pasztetu oraz mięso na kotlety mielone. Jest niezastąpiony w takich miejscach jak burgerownie, stołówki, bistra czy restauracje. W przeciwieństwie do maszynek ręcznych, elektryczny wilk do mięsa gwarantuje dużą wydajność.

Opisywane urządzenie jest niezastąpione w przegotowaniu wyrobów wędliniarskich takich jak kiełbasy (zobacz również napełniacze do kiełbasy ze stali szlachetnej) czy mielonki. Materiały mające kontakt z żywnością wykonane zostały przede wszystkim z aluminium bądź stali szlachetnej. W sklepie expondo.pl znajdziesz także szereg dodatkowych, oryginalnych akcesoriów (sitka, ślimaki, szarpaki), które pozwolą Ci na przygotowanie mięsa o różnym stopniu przetworzenia.

Uniwersalne wilki do mięsa od Royal Catering

Maszynkę łatwo rozłożyć i umyć poszczególne jej elementy. Właściwości antykorozyjne sprawiają, że wilk do mięsa dobrze znosi kontakt z wodą i delikatnymi detergentami. Solidna konstrukcja osadzona została na antypoślizgowych nóżkach, które zwiększają jej stabilność. Sprzęt charakteryzuje się zwiększoną odpornością na obicia, otarcia, wgniecenia, co bezpośrednio przekłada się na jego długą żywotność.

Z wilków do mięsa, wspominanych nadziewarek do kiełbasy czy elektrycznych krajalnic od lat korzystają właściciele miejsc związanych z obróbką mięsa i wędlin. Skracają one czas potrzebny na obróbkę, a także podnoszą jakość produktów. Urządzenia gastronomiczne od Royal Catering to praktyczna pomoc w zakładach masarskich, restauracjach, przydomowych wędzarniach, gospodarstwach agroturystycznych i wielu innych miejscach.

Wykonane przez profesjonalistów – dedykowane profesjonalistom

Wilki do mięsa od Royal Catering to przede wszystkim duża wydajność i bardzo stabilna konstrukcja. Elektryczne maszynki do mielenia mięsa wyposażono w antypoślizgowe nóżki. Wykonano je z gumy, dlatego nie rysują powierzchni. Sprzęt może być bezpiecznie ustawiony np. na stole roboczym lub kuchennym blacie. Surowy, srebrny design doskonale komponuje się z pozostałym wyposażeniem gastronomicznym.

Royal Catering daje Ci do wyboru wilki do mielenia mięsa w dwóch wariantach: PRO oraz EXPERT. Przy projektowaniu obydwu serii priorytetem było bezpieczeństwo, wydajność oraz solidność. Dzięki tym trzem cechom wilki do mięsa dostępne w tej kategorii spełniają wymagania techniczne oraz jakościowe, jakie stawiane są przed urządzeniami eksploatowanymi przez branżę HoReCa.

Każdy wilk do mięsa od Royal Catering charakteryzuje się bardzo intuicyjną obsługą. Duże, ergonomiczne przyciski pozwalają szybko uruchomić lub zatrzymać maszynę. W razie konieczności prosto ją rozłożyć, co ułatwia przechowywanie oraz czyszczenie. Oryginalne elementy, takie jak ślimaki, szarpaki czy sitka wydłużają żywotność opisywanego sprzętu. W sklepie expondo.pl znajdziesz akcesoria w różnych wariantach poszerzające możliwości Twojego wilka do mięsa.