Dyspensery do mleka

Poznaj nasz szeroki wybór produktów
Więcej kategorii

1 - 5 z 5 produktów

Nie znaleziono wyników dla danego filtra!

Dyspensery do mleka dla gastronomii

Profesjonalne dyspensery do mleka marki APS zapewnią zawsze świeży napój w hotelowym bufecie, restauracji, kawiarni czy barze. Doskonale sprawdzą się zwłaszcza podczas śniadań w formie szwedzkiego stołu oraz jako dodatek przy stanowisku z kawą czy herbatą na imprezie z cateringiem. Dzięki nim Twoi goście będą mogli samodzielnie dolać mleka do ulubionego napoju. Za sprawą dużej pojemności dozowniki umożliwią jednoczesną obsługę znacznej liczby gości.

W ofercie expondo znajdują się modele z porcelany oraz stali nierdzewnej. Wszystkie charakteryzują się bardzo atrakcyjnym designem, stylizowanym na tradycyjną wiejską kankę. Dzięki temu stanowić będą ozdobę każdego bufetu.

Zalety dyspenserów do mleka

Dyspensery do mleka posiadają szereg licznych zalet, dlatego bardzo przewyższają popularne dzbanki. Przede wszystkim zapewniają zawsze świeży, chłodny napój. Dodatkowo szczelne pokrywy zabezpieczają wnętrze przed kurzem, owadami itp. Dzięki stabilnej podstawie oraz praktycznemu sposobowi nalewania za pomocą kranika dużo łatwiej jest uniknąć rozchlapania napoju. Odbywa się to również dużo bardziej higienicznie, ponieważ nalewak nie styka się bezpośrednio ze szklankami lub filiżankami kolejnych gości. Samoobsługa pozwala odciążyć też personel danego lokalu, a klienci mają pełną swobodę korzystania z udostępnionego mleka w zależności od potrzeb.

W sąsiedztwie dozownika do mleka sprawdzi się świetnie dyspenser do czekolady , ponieważ pozwoli skomponować klientom ulubiony czekoladowo-mleczny napój!

Dyspensery do mleka z chłodzeniem

Oferowane przez markę APS dyspensery do mleka posiadają praktyczny system chłodzenia oparty na zastosowaniu specjalnych wkładów wymiennych. Są one bardzo wydajne i utrzymują niską temperaturę napoju przez długi czas. Dodatkowo dozowniki nie wymagają użycia energii elektrycznej, co przekłada się na ich oszczędność oraz dużą mobilność.

Zapewnienie mleku odpowiednio niskiej temperatury jest w gastronomii sprawą kluczową. Jako produkt naturalny, w wysokiej temperaturze będzie narażone na niekorzystną zmianę smaku i konsystencji. Szybciej ulegnie także zepsuciu. Dzięki dyspenserom do mleka z chłodzeniem zapewnisz więc swoim gościom zawsze świeży napój o doskonałym smaku!

Na co warto zwrócić uwagę przy czyszczeniu dyspensera do mleka?

Dyspensery po każdym użyciu powinny zostać dobrze umyte, ponieważ na pozostawionych resztkach dość szybko namnażają się bakterie. Mogą one popsuć smak mleka, przyspieszając jego kiśnięcie. Na szczęście mycie sprzętu nie przedstawia trudności. Opróżniony zbiornik należy wstępnie przepłukać, a następnie umyć za pomocą wody i łagodnego detergentu. Na końcu trzeba go bardzo dobrze wypłukać, ponieważ pozostałości płynu/proszku czyszczącego niekorzystnie wpływają na smak mleka i mogą zaszkodzić zdrowiu klientów.

W przypadku dyspenserów ze stali nierdzewnej warto nabłyszczyć obudowę odrobiną wody z octem. Będzie wtedy wyglądać olśniewająco!

Dyspenser do mleka, dyspenser do soków, dozownik do płatków – co je odróżnia?

Dyspensery do soków i mleka są dość podobnymi urządzeniami, ponieważ umożliwiają serwowanie gościom schłodzonych napojów. Te pierwsze mają jednak zazwyczaj zbiorniki wykonane z przezroczystych materiałów. Pozwala to atrakcyjnie zaprezentować klientom różnokolorowe napoje oraz ułatwia wybór odpowiadającego ich preferencjom. Nie trzeba wówczas dodatkowo opisywać dyspenserów.

W przypadku urządzeń do nalewania mleka świetnie sprawdzają się estetyczne dozowniki stylizowane na rustykalne kanki. Dzięki nim goście od razu rozpoznają przeznaczenie dyspensera. Mleko jest dodatkowo chronione przed działaniem promieni słonecznych, które przyspieszają jego rozwarstwianie.

Często wykorzystywane podczas bufetów śniadaniowych dyspensery do płatków mają bardzo podobną konstrukcję do dozowników do soków. Przejrzyste pojemniki umożliwiają gościom łatwy wybór danego rodzaju płatków. W przeciwieństwie do omówionych dyspenserów do napojów nie mają one jednak miejsca na lód czy wkład chłodzący, ponieważ suche płatki zbożowe mogą być z powodzeniem przechowywane w temperaturze pokojowej.

Jeżeli często serwujesz swoim gościom dania w formie szwedzkiego stołu lub posiadasz firmę cateringową, koniecznie sprawdź, jaka czekolada do fontanny będzie najlepsza!