Darmowa przesyłka Najniższe ceny producenta 3 lata gwarancji konsumenckiej 30 dni na rezygnację

Kotleciarki

Zarówno w profesjonalnych restauracjach, jak i w przydrożnych bistrach szybkie przygotowywanie pysznych kotletów jest bardzo doceniane przez klientów. Dlatego wiele lokali gastronomicznych decyduje się zastąpić mozolne ubijanie tłuczkiem na obróbkę za pomocą kotleciarek. Dzięki nim cały proces trwa znacznie krócej, a mięso staje się puszyste, soczyste i łatwiejsze do zamarynowania oraz usmażenia. Szukasz urządzenia, z którym osiągniesz taki efekt? Wybierz sprzęt marki Royal Catering i usprawnij pracę w swojej restauracji.

Kotleciarki z tej kategorii zaprojektowano z myślą o intensywnym użytkowaniu w takich miejscach jak duże lokale gastronomiczne, sklepy masarskie czy supermarkety. Wykonano je z wysokiej jakości materiałów gwarantujących wieloletnią wytrzymałość. Ponadto dołożono wszelkich starań, aby obsługa urządzeń była prosta, a zarazem bezpieczna. Jeżeli potrzebujesz wyposażenia do obróbki żywności do restauracji lub sklepu, to skorzystaj z oferty krajalnic oraz wilków do mięsa w expondo.

Zarówno w profesjonalnych restauracjach, jak i w przydrożnych bistrach szybkie przygotowywanie pysznych kotletów jest bardzo doceniane przez klientów. Dlatego wiele lokali gastronomicznych... czytaj dalej »
Zamknij okno
Kotleciarki

Zarówno w profesjonalnych restauracjach, jak i w przydrożnych bistrach szybkie przygotowywanie pysznych kotletów jest bardzo doceniane przez klientów. Dlatego wiele lokali gastronomicznych decyduje się zastąpić mozolne ubijanie tłuczkiem na obróbkę za pomocą kotleciarek. Dzięki nim cały proces trwa znacznie krócej, a mięso staje się puszyste, soczyste i łatwiejsze do zamarynowania oraz usmażenia. Szukasz urządzenia, z którym osiągniesz taki efekt? Wybierz sprzęt marki Royal Catering i usprawnij pracę w swojej restauracji.

Kotleciarki z tej kategorii zaprojektowano z myślą o intensywnym użytkowaniu w takich miejscach jak duże lokale gastronomiczne, sklepy masarskie czy supermarkety. Wykonano je z wysokiej jakości materiałów gwarantujących wieloletnią wytrzymałość. Ponadto dołożono wszelkich starań, aby obsługa urządzeń była prosta, a zarazem bezpieczna. Jeżeli potrzebujesz wyposażenia do obróbki żywności do restauracji lub sklepu, to skorzystaj z oferty krajalnic oraz wilków do mięsa w expondo.

Zastosowanie kotleciarek w restauracji

Przygotowanie tradycyjnego schabowego wielu osobom kojarzy się z ubijaniem kawałka mięsa za pomocą tłuczka. Podczas gdy w domowej kuchni nie ma z tym problemu, to w poważnych punktach gastronomicznych unika się tej metody, głównie ze względu na długi czas obróbki oraz duże obciążenie mięśni, a także hałas i obniżenie jakości schabu czy karkówki. Dlatego w takich miejscach stosuje się kotleciarki.

Opisywane urządzenia cechują się znacznie cichszą pracą niż obróbka tłuczkiem. Jest to szczególnie pożądane w restauracjach, gdzie komfort klienta nie powinien być zakłócany przez odgłosy stukania z kuchni. Za sprawą maszyn do zmiękczania pracownicy nie są narażeni na przeciążenia podczas pracy. Wystarczy, że umieszczą kotlet we wlocie, a ostrza zajmą się wykonaniem zadania. Praca ze sprzętem do rozbijania jest też o wiele szybsza i pozwala zaoszczędzić bardzo dużo czasu, co docenią m.in. właściciele sklepów masarskich sprzedających gotowe porcje.

W przeciwieństwie do tłuczków, które miażdżą włókna w mięsie, kotleciarki nacinają je w celu zmiękczenia kotletów, steków czy bitek. Dzięki temu są one kruche, pulchne i soczyste, ponieważ zachowują wszystkie soki. Dodatkowo walory smakowe wzmacniają się, a delikatna struktura jest łatwiejsza do strawienia. Nacinanie włókien wpływa także na szybsze oraz dokładniejsza marynowanie i skrócenie czasu smażenia. Zużyjesz wówczas mniej energii elektrycznej czy gazu wykorzystywanych podczas obróbki termicznej, a to z kolei przełoży się na obniżenie kosztów.

Wydajne kotleciarki Royal Catering

Niemiecka marka Royal Catering to producent profesjonalnych urządzeń i sprzętów wykorzystywanych w najróżniejszych lokalach gastronomicznych – od restauracji, przez bary, aż po food trucki. Podobnie jak wiele innych produktów, tak i kotleciarki z tej kategorii cechują się wysoką jakością wykonania. Do ich stworzenia wykorzystano stal nierdzewną docenianą ze względu na swoją wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne oraz korozję. Jest ona też wygodna w czyszczeniu, ponieważ jej powierzchnia charakteryzuje się niewielką porowatością, przez co brud można z łatwością zetrzeć. Ponadto w gastronomii stal nierdzewna zyskała uznanie ze względu na biologiczną obojętność. Oznacza to, że materiał nie wchodzi w reakcję z żywnością, więc jest bezpieczny dla zdrowia.

Projektując kotleciarki Royal Catering, przemyślano również kwestię wydajności podczas pracy. W efekcie urządzenia posiadają dużą moc (np. 350 W), która gwarantuje wysokie obroty ostrzy umieszczonych w przystawkach. Wloty przystosowano z kolei do dużych kotletów i steków z wieprzowiny, wołowiny czy dziczyzny. O ochronę użytkownika dbają przemyślane zabezpieczenia jak wodoszczelna osłona na przełączniku. Pozwala ona na obsługę maszyny do rozbijania mokrymi rękoma. Nad stabilnością całości czuwają gumowe nogi. Zapobiegają one ślizganiu się sprzętu i pochłaniają wibracje, a także chronią powierzchnię roboczą przed zarysowaniem.

Skorzystaj z oferty sklepu expondo i wybierz do swojej restauracji czy sklepu wydajną kotleciarkę marki Royal Catering. Nie tylko pomoże Ci usprawnić pracę w kuchni, ale zapewni też Twoim gościom niepowtarzalne wrażenia smakowe. Przekonaj się o skuteczności urządzenia już dziś!

  • Kontakt
    Phone

    68 300 5000
    pn. - pt. 7:00 - 17:00
    Expondo Blog

    Email

    info@expondo.pl
    Odpowiemy na Twoje pytanie tak szybko jak to możliwe
  • Płatność
    Płać szybko i bezpiecznie
    Przelewy24 PayPal Blik Przelew bankowy Mastercard Visa Płatność ratalna Za pobraniem