Szatkownice kuchenne

Zainspiruj się blogiem expondo

Wybierając sprzęt gastronomiczny do swojej restauracji, bufetu, stołówki czy bistra warto postawić na doświadczoną, cenioną markę, taką jak Royal Catering. Oferowane przez nią produkty od lat towarzyszą kucharzom podczas codziennych zadań. Charakteryzują się długą żywotnością i niezawodnością. Urządzenia kuchenne posiadają praktyczne rozwiązania konstrukcyjne, które sprzyjają ergonomicznej pracy.

Tę dobrą tradycję kontynuuje opisywana szatkownica kuchenna. To bardzo uniwersalna maszyna gastronomiczna, która poradzi sobie z obróbką nie tylko warzyw i owoców, ale również różnego rodzaju mięs (od wołowiny, po drób i ryby). Dzięki niezwykle ostrym, trudnym do stępienia nożom, sprawdzi się podczas siekania twardych produktów takich jak marchew, seler naciowy, korzeń pietruszki i chrzanu.

Szatkownice kuchenne – niezastąpione w profesjonalnej gastronomii

Elektryczna szatownica kuchenna to idealny sprzęt do przygotowywania różnego rodzaju przecierów i papek dla niemowląt. Dzięki niej uzyskasz ziemniaczane puree lub poszatkujesz buraki na ćwikłę. Sprzęt od Royal Catering pomoże w zrobieniu farszu na pierogi czy krokiety – dokładnie rozdrobni i wymiesza kapustę oraz grzyby. Może również zastąpić tradycyjną tarkę i posłużyć do wykonania masy na placki ziemniaczane.

Ten wszechstronny, elektryczny rozdrabniacz do warzyw wykonany został w taki sposób, aby maksymalnie uprościć jego czyszczenie (zdejmowane elementy, antykorozyjne materiały, gładkie powierzchnie). Jego obsługa jest nie tylko prosta, ale i bezpieczna. Szczelna pokrywa wyposażona została w otwory, przez które dorzuca się lub dosypuje potrzebne składniki.

Gastronomiczny robot kuchenny do cięcia, mieszania i mielenia

Szatkownice kuchenne od Royal Catering to wysokiej jakości urządzenie gastronomiczne przeznaczone do użytku w całym sektorze HoReCa. Jednorazowo pozwala przygotować dużą ilość farszu, przecieru, puree itp. Sprawdzi się w zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego, restauracyjnych kuchniach, zakładowych stołówkach, jadłodajniach czy gospodarstwach agroturystycznych.

Ten uniwersalny rozdrabniacz do jarzyn charakteryzuje się przemyślaną konstrukcją. Elementy mające kontakt jedzeniem wykonano ze stali szlachetnej – materiału rekomendowanego przez instytucje zajmujące się kontrolą żywności. Sprzęt wykazuje właściwości antykorozyjne, dlatego jego poszczególne części można myć pod bieżącą wodą. W czyszczeniu pomocne są również gładkie powierzchnie, które łatwo zetrzeć.

Elektryczne szatownice kuchenne wyposażono w pokrywy. Posiadają one otwory do dorzucania/dosypywania składników. Dźwignia blokująca zwiększa bezpieczeństwo podczas pracy, a boczne uchwyty i zatrzaski utrzymują pojemnik w jednym miejscu. Na stabilizację pozytywnie wpływają również nóżki, dzięki którym szatkownicę gastronomiczną można bez przeszkód uruchomić np. na stole roboczym. Sprzęt łączy w sobie niemiecką jakość z atrakcyjną ceną.