Piec konwekcyjny 2800 W od Royal Catering
Oferowany przez Royal Catering piec konwekcyjny o mocy 2800 W to propozycja przeznaczona dla profesjonalnej gastronomii. Sprawdzi się w restauracjach, barach, lokalach typu fast food, food truckach, kawiarniach oraz innych miejscach, gdzie serwuje się ciepłe posiłki. Umożliwia szybkie przygotowanie np. pizzy czy zapiekanek, wypiek bułek lub ciast.
Kuchenka konwekcyjna RCCO-3.0 – opis
Doskonałą skuteczność pieca RCCO-3.0 zapewniają wysoka moc grzewcza oraz wentylator, który wymusza ciągły obieg powietrza. Konwekcja sprawia, że pieczenie postępuje szybko i równomiernie, a produktów nie trzeba obracać. Pozwala oszczędzić energię i uzyskać lepsze efekty. Automatyczny termostat utrzymuje temperaturę na żądanym poziomie (maks. 250°C), a wbudowany programator ustawia czas pracy (od 0 do 120 min). Dzięki funkcji pary (włączana przyciskiem) można uzyskać wyjątkowo soczyste mięsa oraz miękkie i pulchne ciasta.
4 tacki w zestawie (3 ażurowe ruszty oraz aluminiowa blacha do pieczenia) umożliwiają rozpoczęcie pieczenia natychmiast po rozpakowaniu urządzenia. Odległość (w pionie) pomiędzy poszczególnymi półkami wynosi 7 cm – to w zupełności wystarcza, aby piec kilka pizz lub zapiekanek jednocześnie. Wkładanie i wyjmowanie potraw z pieca Royal Catering ułatwia dołączony w komplecie uchwyt do tac. Podświetlenie wnętrza ułatwia kontrolę gotowości przygotowywanych dań.
Wzorowa wytrzymałość modelu RCCO-3.0 to zasługa doskonałej jakości materiałów. Wnętrze piekarnika obudowane jest stalą nierdzewną odporną na wysoką temperaturę, estetyczną i łatwą w utrzymaniu. Drzwiczki pieca wyposażono w szybę z dwuwarstwowego szkła hartowanego z przestrzenią w środku (utrudnia utratę ciepła).
Na wygodę użytkowania wpływają gładkie powierzchnie urządzenia, które łatwo się czyści. Antypoślizgowe nóżki zapobiegają niechcianemu przesuwaniu się pieca konwekcyjnego Royal Catering, chroniąc jednocześnie przed zarysowaniem powierzchni. O bezpieczeństwo użytkowania dba także system zapobiegający przegrzaniu. Piec automatycznie wyłączy się, kiedy temperatura osiągnie nadmiernie wysoki stopień,
Piec RCCO-3.0 to praktyczne i uniwersalne rozwiązanie, które ułatwi pracę w każdej profesjonalnej kuchni. Zarówno restauracje, kawiarnie, jak i bary szybkiej obsługi docenią możliwość pieczenia na czterech poziomach jednocześnie, dużą wydajność i wygodę utrzymania urządzenia w czystości.