Liczba opinii: (1)
Royal Catering

Zestaw Fontanna czekoladowa - 4 piętra - 6 kg + Podest - LED - 2 piętra

3549,00 zł
Cena zawiera 23% VAT.

Produkt : EX18000268

Cena zawiera 23% VAT.
Szt.
Rabat
Za produkt
1+
0%
3549,00 zł
3+
5%
3371,55 zł
5+
10%
3194,10 zł
10+
15%
3016,65 zł
Kluczowe informacje
  • Atrakcyjna ekspozycja czekolady – fontanna z kolorowymi efektami LED
  • Uniwersalność – do czekolady, sera, sosów itp.
  • Łatwość czyszczenia – gładka powierzchnia ze stali szlachetnej
  • Prosta obsługa – 2 przyciski i pilot
  • Funkcjonalność podstawy – wymiary umożliwiające ustawienie np. owoców
Szczegóły dostawy
Zwroty i gwarancja

Dane techniczne

Wymiary (DxSxW)
0 x 0 x 0 cm
Waga
0 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
0 x 0 x 0 cm
Waga wysyłki
0 kg

Zakres dostawy

  • Fontannę czekoladową
  • Akcesoria
  • Przewód zasilający
  • Podstawę LED
  • Pilot
  • Przewód zasilający podstawę
  • Elementy montażowe

Opis produktu

Zestaw Fontanna czekoladowa i podest

W skład zestawu RCCF-SET1 marki Royal Catering wchodzą fontanna czekoladowa i podest. Sprzęt podgrzewa czekoladę oraz umożliwia jej spływanie po piętrach. Nadaje się także do sera (np. do nachos), karmelu, syropów, sosów i innych produktów o podobnej konsystencji. Fontanna fondue to doskonała ozdoba każdego przyjęcia, wesela, urodzin, rocznicy i bankietu odbywających się w restauracji czy hotelu. Wrażenie wizualne dodatkowo jest wzmocnione przez akrylowy podest dysponujący lampą LED. Szesnaście barw oraz różne efekty świetlne niezwykle mocno przyciągają uwagę!

Fontanna czekoladowa – charakterystyka

Zestaw RCCF-SET1 złożony z fontanny czekoladowej oraz podestu umożliwia atrakcyjną ekspozycję słodkości i podświetlanie ich lampą LED. Sprzęt zapewnia 16 kolorów i różne efekty. Do fontanny fondue można także z powodzeniem wykorzystać np. ser, sosy, syropy itp. Produkt marki Royal Catering uświetni wesele, urodziny, bankiet, rocznicę oraz inne imprezy okolicznościowe.
Wydajny element grzewczy o mocy 230 W, w który wyposażono fontannę czekoladową, szybko podgrzeje składnik do temperatury w zakresie 30–110°C (wygodna regulacja) oraz pozwoli utrzymać jego płynną konsystencję. Wbudowany automatyczny termostat podtrzymuje parametr na wybranym poziomie. W razie osiągnięcia zbyt wysokiej temperatury grzanie wyłącza się. Otwory wentylacyjne pomagają chłodzić silnik.
Optymalna pojemność modelu sprawia, że fontanna czekoladowa potrafi stopić jednorazowo do 6 kg produktu spożywczego (czekolada, karmel, sos, syrop, rozpuszczony ser). W porównaniu z podobnym sprzętem konkurencyjnych marek, pojemność jest dużo większa. Okrągła misa zapewnia wygodny dostęp z każdej strony.
Dwa osobne przełączniki gwarantują proste i niezależne sterowanie funkcjami urządzenia Royal Catering. Pierwszy włącza grzałkę, drugi uruchamia pracę obracającego się ślimaka, umieszczonego wewnątrz czteropoziomowej wieży. Poprzez jego rotację czekolada dostaje się do góry, po czym płynąc kaskadowo w dół, wlewa się do misy. Rozwiązanie zapobiega pryskaniu czekolady i redukuje ryzyko zatkania fontanny.
Wygodne czyszczenie i konserwacja fontanny founde to zasługa stali nierdzewnej, z której wykonane są misa, wieża oraz ślimak. Materiał ten wykazuje odporność na trwałe zabrudzenia, zarysowania i odkształcenia. Szybki montaż i demontaż poszczególnych podzespołów sprawiają, że można je dokładnie umyć. Podstawę zrobiono z prostego w utrzymaniu czystości szkła akrylowego.
Stabilną pracę prezentowanego urządzenia od Royal Catering zapewniają regulowane nóżki. Tłumią i amortyzują drgania, pozwalają też wypoziomować konstrukcję, nie rysują blatów. Ciche działanie fontanny daje pewność, że nie zakłóci ona przebiegu imprezy.
Wśród 16 kolorów, którymi dysponuje podest do fontanny czekoladowej, są m.in. czerwony, żółty, zielony, cyjan, niebieski, magenta i biały. Użytkownik wybiera ten, najlepiej pasujący do scenerii imprezy lub zmienia je cyklicznie. Funkcje świetlne BRIGHTNESS, FLASH, STROBE, FADE, SMOOTH, FREQUENCY pozwalają regulować intensywność barwy światła i częstotliwość jej zmiany. Umożliwiają też włączenie trybu błysków, strobowania i płynnego przejścia pomiędzy kolorami. Dzięki nim ekspozycja fontanny czekoladowej będzie odpowiednio stonowana lub dynamiczna, zależnie od preferencji i okoliczności. Powierzchnia użytkowa podstawy składa się z dwóch pięter o średnicach: 100 cm (piętro dolne) i 65 cm (piętro górne). Rozmiary te pozwalają swobodnie ustawić na podeście przekąski, dania, owoce itp.
Bezprzewodowy pilot zapewnia wygodną obsługę sprzętu od Royal Catering. Za jego pomocą z odległości steruje się wszystkimi funkcjami oświetlenia LED. Takie rozwiązanie gwarantuje, że goście będą zaskoczeni niespodziewaną zmianą koloru lub efektu iluminacji. Trwała konstrukcja to zasługa szkła akrylowego, z którego podest został wykonany. Materiał ten jest bardzo lekki, a ponadto charakteryzuje się dużą wytrzymałością, udarnością i odpornością na rozbicia. Dzięki zastosowaniu takiego tworzywa urządzenie przez długi czas spełniać będzie swoje zadania. Kompaktowa budowa urządzenia o wymiarach 33,2 x 33,2 x 60 cm sprawia, że pasuje ono do praktycznie każdej powierzchni roboczej. Waga wynosząca 5,9 kg ułatwia przechowywanie i transport sprzętu. Podstawę można łatwo zdemontować oraz przenosić.

Oceny i opinie


5.0

Na podstawie 1 opinii

Sortuj według :

3 lata temu Opublikowano na Expondo Austria

Fantastyczny

Najpiękniejsze przyjęcie urodzinowe wszechczasów..., dziękuję bardzo

Wyświetl oryginalną opinię

Często zadawane pytania

Czy do tego urządzenia mogę użyć jakiejkolwiek czekolady?

Tak, możesz użyć czekolady dowolnej marki.

Czy sprzęt topi czekoladę?

Tak, fontanna topi czekoladę.

Zaufali nam eksperci na całym świecie
Ponad 16 lat
doświadczenia w e-commerce
3 MILIONY
osób kupiło nasze produkty