Czym różni się frytownica indukcyjna od tradycyjnej elektrycznej? Odpowiedzią jest technologia indukcji. Sprawia ona, że frytownice bardzo szybko podgrzewają olej. Dzięki temu można zaoszczędzić nawet do 30% energii. Ponadto ciepło równomiernie rozkłada się w urządzeniu.
Podobnie jak wiele innych sprzętów gastronomicznych dostępnych w sklepie expondo.pl, także prezentowane frytownice wykonano z solidnej stali nierdzewnej. Materiał ten zdobył sobie ogromną popularność w całej branży HoReCa. Stało się tak za sprawą nie tylko jego właściwości mechanicznych (wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia i obicia), ale przede wszystkim łatwości w czyszczeniu.
Stal nierdzewna ma gładką powierzchnię o niewielkiej porowatości; nie przylegają do niej zabrudzenia. Ślady np. tłuszczu prosto usuniesz wodą z dodatkiem detergentu. Duże znaczenie ma również obojętność biologiczna; tworzywo nie wywiera wpływu ani na zdrowie, ani na właściwości odżywcze potraw.
Czym różni się frytownica indukcyjna od tradycyjnej elektrycznej? Odpowiedzią jest technologia indukcji. Sprawia ona, że frytownice bardzo szybko podgrzewają olej. Dzięki temu można zaoszczędzić...
dowiedzieć się więcej »
Zamknij okno
Frytownice indukcyjne
Czym różni się frytownica indukcyjna od tradycyjnej elektrycznej? Odpowiedzią jest technologia indukcji. Sprawia ona, że frytownice bardzo szybko podgrzewają olej. Dzięki temu można zaoszczędzić nawet do 30% energii. Ponadto ciepło równomiernie rozkłada się w urządzeniu.
Podobnie jak wiele innych sprzętów gastronomicznych dostępnych w sklepie expondo.pl, także prezentowane frytownice wykonano z solidnej stali nierdzewnej. Materiał ten zdobył sobie ogromną popularność w całej branży HoReCa. Stało się tak za sprawą nie tylko jego właściwości mechanicznych (wysokiej odporności na zarysowania, wgniecenia i obicia), ale przede wszystkim łatwości w czyszczeniu.
Stal nierdzewna ma gładką powierzchnię o niewielkiej porowatości; nie przylegają do niej zabrudzenia. Ślady np. tłuszczu prosto usuniesz wodą z dodatkiem detergentu. Duże znaczenie ma również obojętność biologiczna; tworzywo nie wywiera wpływu ani na zdrowie, ani na właściwości odżywcze potraw.