„Bella Italia” dzięki piecowi do pizzy opalanemu drewnem z kamieniem kordierytowym
Trzaskający ogień i pachnąca pizza – kto się oprze? Rozpieść swoich gości przysmakami z piecem do pizzy opalanego drewnem, który zapewnia niepowtarzalną atmosferę. Urządzenie szybko nagrzewa się do 190°C, więc idealnie nadaje się do pizzerii z dużą liczbą klientów. Czy to Napoli, Margherita czy Prosciutto – w tym piecu opalanym drewnem przekształcisz surowe ciasto w chrupiącą pizzę.
Pizza w kilka minut dzięki produktom Royal Catering
Wolisz Regina czy Don Giovanni? My też nie możemy się zdecydować. Na pewno będzie to coś z sosem pomidorowym i serem. Ty i Twoi klienci decydujecie, co jeszcze dodać na wierzch. W piecu opalanym drewnem szybko podgrzejesz szynkę, szpinak lub grzyby i upieczesz każde ciasto, aż będzie chrupiące. Dołączony kamień do pizzy z kordierytu zadba o doskonałe efekty. Materiał bardzo szybko się nagrzewa. Oznacza to, że kamień jest gotowy do pieczenia pizzy w mgnieniu oka. Po wszystkim jego powierzchnię szybko i łatwo wyczyścisz.
Termometr zamontowano w obudowie pieca do pizzy obok komina. Stale mierzy temperaturę wewnątrz. Jeśli spadnie, łatwo dorzucisz więcej drewna przez otwór wlotowy. Piec opalany drewnem jest stabilny i bezpiecznie stoi na 4 nóżkach. Aby ułatwić sobie transport, po prostu je złóż.