Darmowa przesyłka Najniższe ceny producenta 3 lata gwarancji konsumenckiej 30 dni na rezygnację

Zestaw Blender ręczny - 500 W + Końcówka do blendera - 250 mm

Royal Catering
Producent: Royal Catering

Wysyłka natychmiastowa
czas dostawy ok. 1-3 dni roboczych

869,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

869,00 zł

z VAT | darmowa wysyłka

Masz pytania do tego produktu? Zadzwoń!
68 381 70 07

 
Zestaw – blender ręczny i trzepaczka Royal Catering W zestawie RCSM-SET1 od Royal Catering...więcej

Zestaw – blender ręczny i trzepaczka Royal Catering

W zestawie RCSM-SET1 od Royal Catering znajdują się blender ręczny RCSM-500-WP oraz końcówka RCMA-250, dzięki której możliwe jest miksowanie żywności także w głębokich pojemnikach. Sprzęt ten znajdzie zastosowanie w restauracjach, bistrach, barach, kawiarniach, lodziarniach oraz innych punktach z branży HoReCa. Umożliwia szybkie, komfortowe przygotowanie owocowych i warzywnych koktajli, smoothies, puree ziemniaczanego, zup, sosów, sałatek, kremów i ciast.  

Mikser zanurzeniowy RCSM-500-WP – charakterystyka

Szybkie działanie urządzenia Royal Catering zostało zapewnione dzięki dużej liczbie obrotów (od 4000 do 16000 na minutę). Regulacja gwarantuje wolne lub bardzo szybkie blendowanie, w zależności od potrzeb. Mikser zanurzeniowy ma moc 500 W, co pozwala mu wydajnie pracować. Naszym sprzętem przygotujesz napoje, dania i dodatki o gładkiej konsystencji.

Trzepaczka o długości 25 cm dociera na dno dużych pojemników i roztrzepuje kilka produktów równocześnie. Wykorzystane rozwiązanie jest bardzo pomocne w zakładach gastronomicznych przyjmujących wielu gości w jednym czasie. Element łatwo zamontować, wyróżnia się stabilnością i bezpieczeństwem. Wciśnięcie specjalnego przycisku sprawia, że sprzęt nie włączy się przypadkowo.

Różnej długości końcówki to akcesoria również pasujące do miksera zanurzeniowego. Dokupić można osobno następujące warianty:

  • RCMA-200 (nr katalogowy 1661)
  • RCMA-300 (nr katalogowy 1663)
  • RCMA-400 (nr katalogowy 1664)
  • RCMA-500 (nr katalogowy 1665)

Solidne materiały, które wykorzystano do modelu RCSM-500-WP, sprawdzą się w profesjonalnej eksploatacji. Trzepaczka wykonana jest ze stali nierdzewnej – materiału neutralnego dla żywności, a także odpornego na korozję. Blender ręczny ma obudowę zrobioną z wysokiej jakości tworzywa sztucznego.

Łatwe utrzymanie w czystości to zasługa przemyślanej konstrukcji sprzętu Royal Catering. Końcówkę można w prosty sposób zdemontować. Dzięki gładkiej powierzchni nie przywierają do niej zabrudzenia.

Dużą swobodę ruchu daje przewód zasilający o długości 220 cm. Włącznik zlokalizowano na rączce, co zwiększa ergonomię urządzenia. Ponadto sprzęt RCSM-500-WP wyposażono w przycisk pozwalający na automatyczną pracę (bez konieczności ciągłego dociskania włącznika).

Końcówka do blendera Royal Catering – opis

Długość wynosząca 25 cm sprawia, że element dociera na dno dużych pojemników i miksuje kilka produktów jednocześnie. Rozwiązanie jest bardzo praktyczne w zakładach gastronomicznych goszczących jednocześnie wielu klientów.

Prosty montaż, stabilność i bezpieczeństwo użytkowania to charakterystyczne cechy akcesorium RCMA-250. Jego konstrukcja zapewnia szybki demontaż oraz łatwe czyszczenie. Końcówka do blendera radzi sobie z produktami spożywczymi o maksymalnej średnicy 8,4 cm. Budowa sprawia, że jedzenie nie pryska podczas obróbki i znajduje się cały czas pod ostrymi nożami, które szybko przecinają np. owoce.

Wysokiej jakości materiały zapewniają akcesorium Royal Catering długą eksploatację. Stal nierdzewna jest neutralna w kontakcie z żywnością, a także odporna na korozję. Do wykonania produktu użyto również solidnego tworzywa sztucznego.

Modele, do których pasuje końcówka, to:

  • RCSM-350-250 (nr katalogowy 1392)
  • RCSM-350-300 (nr katalogowy 1393)
  • RCSM-350-400P (nr katalogowy 1394)
  • RCSM-500-400 (nr katalogowy 1395)
  • RCSM-500-300P (nr katalogowy 1396)
  • RCSM-500-400P (nr katalogowy 1397)
  • RCSM-500-500P (nr katalogowy 1398)
  • Duża wydajność i szybkość działania – do 16000 obrotów na minutę
  • Uniwersalność – do przyrządzania potraw, dodatków, napojów
  • Solidność oraz łatwe czyszczenie – ramię z ostrzami ze stali nierdzewnej
  • Wygodne użytkowanie – przycisk blokady
  • Bezpieczeństwo – przycisk zapobiegający przypadkowemu uruchomieniu
  • 25-centymetrowa końcówka – ubijanie żywności w głębokich pojemnikach
  • Podwójne blendowanie – 2 elementy obrabiające składnik
  • Łatwy montaż – szybkie zakładanie i zdejmowanie trzepaczki z blendera

Czy w waszej ofercie znajdują się również inne akcesoria?

Tak, pełny asortyment końcówkę znajdziesz w zakładce Gastronomia - Urządzenia kuchenne - Blendery.

Czy kable jest wystraczająco długi, abym mógł się poruszać z blenderem po kuchni?

Tak, przewód zapewnia całkowita swobodę ruchów.

Dobry chef potrzebuje świetnych sprzętów

Lubię urządzenia w mojej pracy, które łączą w sobie kilka funkcji. A ten blender rozdrabnia, ubija i miesza.  Specjalny kształt końcówki i ostre noże zapewniają odpowiedni przepływ produktów, co ułatwia ich rozdrabnianie.  Jest też niezwykle łatwy w obsłudze. Posiada płynną regulację, co przydaje się w szczególności przy funkcji ubijania czy mieszania ciasta. Kolejnym atutem jest wygodny uchwyt, w którym znajduje się zabezpieczenie przed przypadkowym włączeniem urządzenia. Bardzo łatwo i szybko wymienia się końcówki. Na co dzień każdy w mojej cukierni używa tego blendera i na pewno będzie przydatny, a wręcz niezbędny w każdej kuchni.

Model Blender with whisk set
Nr katalogowy 18000262
Stan artykułu Nowy
Materiał obudowy blendera Plastik
Materiał trzepaczki do blendera Stal nierdzewna
Materiał końcówki do blendera Stal nierdzewna
Moc blendera 500 W
Napięcie/częstotliwość 230 V/50 Hz
Prędkość miksowania 4000-16000 obr./min
Dł. trzepaczki do blendera 25 cm
Dł. końcówki do blendera 25 cm
Średnica stopy końcówki do blendera 84 mm
Przewód zasilania 2,2 m
Wymiary (DxSxW) 16,50 x 74,00 x 12,00 cm
Waga 2,60 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 56,00 x 30,00 x 11,00 cm
Waga wysyłki 3,90 kg

Mus z białej czekolady z sercem malinowym

4:20 h

czas przygotowania

średni

poziom trudności

8

liczba porcji

Składniki

Biszkopt

  • jaja - 180 g
  • cukier kryształ - 90 g
  • mąka pszenna - 40 g
  • mąka ziemniaczana - 40 g
  • kakao - 10 g

Serce malinowe

  • puree z malin - 300 g
  • cukier - 50 g
  • agar - 3 g
  • żelatyna - 2 listki

Mus z białej czekolady

  • śmietana 36% - 300 g
  • cukier - 50 g
  • żółtka - 100 g
  • biała czekolada - 300 g
  • żelatyna - 5 listków
  • bita śmietana - 400 g

Sos malinowy

  • maliny - 300 g
  • cukier - 90 g

Dodatki

  • maliny
  • melisa
  • likier czekoladowy

Przygotuj

  • piekarnik
    z termoobiegiem rozgrzany do 180 stopni
  • worek do szprycowania
  • blender ręczny
    z końcówką do ubijania
    i rozdrabniania
  • obręcz cukiernicza do deserów
  • obręcz cukiernicza do wycinania kółek
  • folia rantowa do obręczy
  • sitko

Autorski przepis cukiernika Artura Siwca.
Dołącz do naszego zespołu ekspertów,
dziel się doświadczeniami, korzystaj z porad.
Rozwijaj swój biznes i przyłącz się do nas!

Krok 1: Przygotowujemy biszkopt

Mąkę pszenną łączymy razem z mąką ziemniaczaną i kakao. Wszystko razem przesiewamy przez sitko. Wykładamy blachę papierem do pieczenia. Jajka razem z cukrem ubijamy około 12 minut. Kiedy jajka są ubite, wsypujemy powoli przesianą mąkę i delikatnie mieszamy szpatułką. Po wymieszaniu przekładamy masę na blachę i rozsmarowujemy na grubość około 5-6 mm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 10 minut. Po upieczeniu odstawiamy do schłodzenia i wycinamy po dwa kółka do jednego deseru.

Krok 2: Przygotowujemy serce malinowe

Puree z malin łączymy z cukrem i agarem w małym rondlu. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Przygotowujemy naczynie z rantem, gdzie będzie można wylać galaretkę na grubość około 4 mm. Puree z cukrem i agarem zagotowujemy, cały czas je mieszając, zdejmujemy z ognia i dodajemy wcześniej namoczoną żelatynę. Po połączeniu gotową galaretkę wylewamy do naczynia, w którym zastygnie. Chłodzimy w lodówce około 1 godziny. Po zastygnięciu wycinamy kółka, mniejsze niż obręcz, w której będzie składany deser.

Krok 3: Przygotowujemy mus z białej czekolady

W misce umieszczamy żółtka razem z cukrem i ubijamy ręczną rózgą około 2 minuty. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Czekoladę kruszymy na małe kawałki. Do garnka wlewamy śmietanę i zagotowujemy. Kiedy śmietana zaczyna się gotować, łączymy ją z utartymi żółtkami, cały czas mieszając na małym ogniu. Ten proces trwa około minuty. Garnek zdejmujemy z ognia i wsypujemy czekoladę, cały czas mieszając. Po połączeniu dodajemy namoczoną żelatynę i mieszamy do czasu jej rozpuszczenia. Garnek odstawiamy na bok, aby cała masa przestygła, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie ubijamy śmietanę i dodajemy ją po ostygnięciu masy.

Krok 4: Przygotowujemy sos malinowy

Maliny z cukrem zagotowujemy, cały czas mieszając, po czym blendujemy i przecieramy przez drobne sitko.

Krok 5: Składamy deser

Obręcz cukierniczą wykładamy folią rantową. Na dnie kładziemy wycięty biszkopt nasączony likierem czekoladowym. Mus czekoladowy nakładamy do worka do szprycowania i w 1/3 wypełniamy obręcz, szprycując na biszkopt. Na masę kładziemy wycięte serce malinowe, na które szprycujemy trochę musu czekoladowego i pośrodku umieszczamy ponownie biszkopt nasączony likierem. Wypełniamy do końca obręcz musem, wyrównujemy i schładzamy przez około 3 godziny. Po schłodzeniu przekrajamy na pół jeden z deserów i układamy na nim maliny. Następnie kładziemy go na talerzu, który dekorujemy sosem malinowym i listkami melisy.

Nasza oferta sprzedażowa zawiera:

  • Blender ręczny RCSM-500-WP
  • Trzepaczkę do blendera – 1 szt.
  • Końcówkę do blendera – 1 szt.
  • Instrukcję obsługi

Całość jest solidnie zapakowana, co zabezpiecza przesyłkę w trakcie transportu.

faq

  • Kontakt
    Phone

    68 381 70 07
    pn. - pt. 7:00 - 17:00
    Expondo Blog

    Email

    info@expondo.pl
    Odpowiemy na Twoje pytanie tak szybko jak to możliwe
  • Płatność
    Płać szybko i bezpiecznie
    Przelewy24 PayPal Blik Przelew bankowy Mastercard Visa Płatność ratalna Za pobraniem
Wcześniej oglądane