+48 68 888 10 08
Pon. - Pt. 08:00 - 13:00
Liczba opinii: (5)

Produkt : EX10011963

|

Model : RCBM-30CF

Kocioł warzelny - 30 L - 2500 W - 25-100°C - stal nierdzewna - wyświetlacz LCD - timer

W obniżonej cenie
1299,00 zł 1399,00 zł
Oferta limitowana Cena zawiera 23% VAT.

Min. cena w zł z 30 dni przed obniżką: 1399,00 zł

Szt.
Rabat
Za produkt
3+
4%
1247,04 zł
5+
8%
1195,08 zł
10+
12%
1143,12 zł
Ostatnie sztuki
DARMOWA DOSTAWA ok. poniedziałek, 28 października
Gwarancja najniższej ceny
Royal Catering
Kluczowe informacje
  • Objętość – 30 l całkowitej pojemności
  • Prosta obsługa – tryb automatyczny i funkcja pamięci do 9 receptur idealne dla początkujących
  • Przyjazny dla użytkownika – wyświetlacz LCD do pokazywania temperatury, mocy i czasu warzenia
  • Siła – element grzejny maks. 2500 W na trzech etapach 700-1800-2500 W
  • Wygoda – łatwy demontaż i zastosowanie wysokiej jakości stali nierdzewnej
Szczegóły dostawy
Zwroty i gwarancja

SimosBir 10 miesięcy temu

Świetne narzędzie

Bardzo ładny estetycznie, solidny, wykonany z najlepszych materiałów. Łatwy w użyciu i czyszczeniu. Daje 25 litrów doskonałego piwa. Przybył na czas i w idealnym opakowaniu. Przydałoby się jeszcze kilka instrukcji z rysunkami i zdjęciami, nawet jeśli zostałyby dobrze zmontowane i bez problemów. Jestem naprawdę szczęśliwy.

Dane techniczne

Materiał
Stal nierdzewna
Kolor
Srebrny
Napięcie [V]
230
Typ wyświetlacza
LCD
Moc [W]
2,500
Pamięć
do 9 receptur
Minutnik – zakres czasu
0-180
Liczba elementów grzejnych
1
Minutnik
Tak
Kranik spustowy
Tak
Tryb ręczny
Tak
Funkcja memory
Tak
Pojemność
30 l
Wymiary (DxSxW)
36 x 44 x 90 cm
Waga
9.9 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
45 x 42 x 70 cm
Waga wysyłki
13 kg

Zakres dostawy

  • Kocioł warzelny do piwa
  • Pompa
  • Zbiornik wewnętrzny
  • Fałszywe dno
  • Rura łącząca z fałszywym dnem
  • Wewnętrzny uchwyt zbiornika
  • Filtr typu bazooka
  • Wskaźnik pojemności
  • Instrukcja obsługi

Opis produktu

Kocioł warzelny do piwa - 30 l - 2500 W

Kocioł warzelny do piwa nadaje się do profesjonalnego i domowego użytku (szczególnie przez początkujący piwowarów). Model RCBM-30CF marki Royal Catering jest przeznaczony do ręcznego i wspomaganego warzenia różnych rodzajów piwa: jasnego i ciemnego, górnej i dolnej fermentacji, pszenicznego i pils. 

Kocioł warzelny elektryczny – opis

Całkowita pojemność zbiornika wynosi 30 l. Dzięki niej można przygotować dużą ilość piwa na podstawie określonej receptury. Na zbiorniku jest widoczna skala litrów. Funkcja pamięci pozwala zapisać do 9 receptur własnych receptur, aby zachować powtarzalność procesu warzenia. Obsługę sprzętu ułatwiają wyświetlacz LCD i timer (zakres czasu 0-180 min).
Wysoka wydajność grzania to zasługa mocy do 2500 W. Kocioł warzelny do piwa wyposażono w nowoczesną płytkę drukowaną PCB, która umożliwia wybór temperatury w zakresie 25-100°C (do zagotowania). Zaawansowany system ochrony przed przegrzaniem TCO zapewnia bezpieczeństwo użytkowania. 
Wykonanie zbiornika i obudowy ze stali nierdzewnej sprawia, że sprzęt nie koroduje i jest wytrzymały. Gładka powierzchnia ułatwia mycie. Zastosowany materiał dzięki swojej biologicznej neutralności nie wpływa na zdrowie. 

Oceny i opinie

4.2

Na podstawie 5 opinii

Sortuj według :

10 miesięcy temu Opublikowano na Expondo Italy

Świetne narzędzie

Bardzo ładny estetycznie, solidny, wykonany z najlepszych materiałów. Łatwy w użyciu i czyszczeniu. Daje 25 litrów doskonałego piwa. Przybył na czas i w idealnym opakowaniu. Przydałoby się jeszcze kilka instrukcji z rysunkami i zdjęciami, nawet jeśli zostałyby dobrze zmontowane i bez problemów. Jestem naprawdę szczęśliwy.

Wyświetl oryginalną opinię

w zeszłym roku Opublikowano na Expondo Germany

Najlepsze urządzenie

Urządzenie robi dobre wrażenie, czysto wykonane. Jedyną sugestią ulepszeń byłaby szczegółowa instrukcja montażu. W przeciwnym razie nie mogę się doczekać piwa!

Wyświetl oryginalną opinię

3 lata temu Opublikowano na Amazon Germany

Warzenie piwa jest bardzo proste, począwszy od zacierania aż do zakończenia gotowania brzeczki łącznie z chłodzeniem

Zacząłem warzyć piwo wiosną 2021. Uwarzyłem kilka piw, każde z odpoczynkiem Rejestracja w urzędzie celnym Wcześniej zarejestrowałem się we właściwym urzędzie celnym. Obecnie (2021) rocznie zwolnione z podatku jest 200 litrów piwa do użytku prywatnego. Rejestracja zajęła nam 2 tygodnie do czasu otrzymania odpowiedzi z urzędu celnego. Ile litrów zaparzyłem, zapisuję w prostym arkuszu kalkulacyjnym Excel. Stół następnie raz do roku wysyłam do urzędu celnego. Do czajnika Czajnik ten ma pojemność 30 l i pozwala na zaparzenie za jednym razem ok. 25 l piwa. W zasadzie jest to automatyczna wlewarka posiadająca dodatkowe funkcje niezbędne do zaparzania. Problemem automatycznych maszyn do konserwowania jest to, że zacier ma tendencję do osiadania na dnie, jeśli nie jest stale mieszany. Taka maszyna doskonale nadaje się do produkcji piwa z zapaścią.W odróżnieniu od wlewarki słód znajduje się w osobnym pojemniku wewnętrznym. Napar zasysany jest przez dno, a następnie poza bok czajnika.Medycyna pracy Maszyna może pracować ręcznie lub automatycznie, w zależności od potrzeb.Zaparzacz posiada teraz następujące rozszerzone funkcje: - Trzymanie słodu Przechowywanie słodu w wewnętrznym czajniku z dwoma siódemkami.- Automatyczne mieszanie. Poprzez pompowanie. Urządzenie pompuje napar po okręgu i zapewnia przepływ, szczególnie w dolnej części czajnika. Oznacza to, że nic już nie będzie się palić.- Whirlpool Płyn przepuszczany jest wzdłuż boku czajnika, a następnie przez pokrywkę u góry do zacieru. Powoduje to wirowanie cieczy i jej spływanie rurą przelewową na dno, a stały wir pozwala na lepsze wykorzystanie zacieru. To powtarza mieszanie. W przeciwnym razie można to zrobić ręcznie za pomocą mieszadła do zaparzania.- Automatyczne zatrzaski Zapadki dla przepisu można ustawić automatycznie poprzez programowanie. Podchodzi się do nich jeden po drugim i nie musisz się o nic martwić. To cudowna ulga. Po zakończeniu zacierania maszyna staje się zauważalna. - Ludzie W kotle też zdarzają się ludzie. Aby to zrobić, podnieś wewnętrzny czajnik ze słodem w czajniku i zawieś go tutaj z przekręceniem. Teraz płyn spływa do czajnika i dodajemy polewę zgodnie z przepisem. To wypłucze resztę cukru z zacieru. - Zagotuj brzeczkę. Teraz zwiększasz temperaturę brzeczki i gotujesz. Tutaj również maszyna „skarży się", kiedy należy dodać chmiel. Maszyna przypomina o dodaniu chmielu. - Chłodzenie brzeczki (wymagana dodatkowa pętla chłodząca) Brzeczkę można teraz szybko schłodzić za pomocą pętli chłodzącej ( wąż), który należy wstawić. Teraz nadszedł czas, aby spuścić brzeczkę do wiadra fermentacyjnego lub beczki fermentacyjnej za pomocą kurka spustowego. Fermentację można rozpocząć natychmiast, co oznacza, że praca kotła dobiegła końca. Otrzymujemy automatyczny proces od zacierania do końca zagotowania brzeczki łącznie z chłodzeniem. To dużo. Teraz następuje kolejny ważny krok. Po przefermentowaniu brzeczki należy ją oczyścić, napełnić czajnik wodą i uruchomić pompę. Teraz pozwalam mu działać przez maszynę przez 60 minut. Następnie opróżnij.Teraz dzieje się to samo ponownie, ale ze środkiem dezynfekującym Oxiclean. Następnie ponownie spłucz i system będzie ponownie gotowy do użycia.Dlaczego natychmiastowe czyszczenie jest tak ważne? Brzeczka zawiera cukier, który między innymi powoduje sklejanie się pompy. Aby temu zapobiec, cukier musi wydostać się z pompy.Podsumowanie: Maszyna przejmuje cały proces od zacierania do końca zagotowania brzeczki. Czyść natychmiast po użyciu. Ekspres uwalnia Twoje ręce i przejmuje proces parzenia. Proces staje się bardziej precyzyjny dzięki celowemu podejściu do nacięć. Użytkownik tej maszyny + wężownica chłodząca ponosi dodatkowe koszty.Potrzebujesz także wiadra fermentacyjnego, butelek lub beczek. A także wrzeciono do piwa lub pryzmat. Worki chmielowe są pomocne. Środek dezynfekujący.

Wyświetl oryginalną opinię

w zeszłym roku Opublikowano na Expondo Switzerland

Działa świetnie

Brak opinii.

Wyświetl oryginalną opinię

9 miesięcy temu Opublikowano na Expondo Hungary

Dobra jakość, z jedną wadą konstrukcyjną

Urządzenie jest piękne i dobrej jakości. Ma jednak problem, że pod koszem filtra znajduje się 9 litrów wody. Zatem 9 litrów nie jest na słodzie. Uniemożliwia mi to gotowanie mniejszych porcji. 8-12 litrów jest niemożliwe, ale nawet przy większej porcji piwo będzie „rozcieńczone”.

Odpowiedź od

Cześć! Przykro nam, że masz problemy z domowym zbiornikiem siatkowym 30 l. rozwiązaliśmy ten problem, zapewniając pełny zwrot pieniędzy i aktywnie pracujemy nad zapobieganiem podobnym sytuacjom. Jeśli jest coś jeszcze, co możemy dla Ciebie zrobić, daj nam znać.
Wyświetl oryginalną opinię

Często zadawane pytania

Czy można obsługiwać kocioł ręcznie jak pompę? Jaką ilość ziarna można włożyć do środka?

Ilość ziarna zależy od receptury. Nie ma na nie specjalnego miejsca. Sitko jest wyjmowane, więc nawet cały pojemnik można wypełnić ziarnem. W urządzeniu dostępny jest tryb ręczny – wszystko jest opisane w instrukcji.

Jak długo można trzymać w środku piwo? Czy trzeba je wyjąć w osobnej beczce po wyprodukowaniu? Czy kocioł utrzymuje piwo w chłodnej temperaturze? Czy można dołączyć dodatkową chłodnicę do tego sprzętu?

Oferujemy chłodnicę spiralną (nr katalogowy 10011526), która schładza piwo w 30 minut do 25-30°C. Następnie możesz wlać piwo do innego pojemnika.

Zaufali nam eksperci na całym świecie
Ponad 16 lat
doświadczenia w e-commerce
3 MILIONY
osób kupiło nasze produkty