Kocioł warzelny do piwa nadaje się do profesjonalnego i domowego użytku (szczególnie przez początkujący piwowarów). Model RCBM-30C marki Royal Catering jest przeznaczony do ręcznego i wspomaganego warzenia różnych rodzajów piwa: jasnego i ciemnego, górnej i dolnej fermentacji, pszenicznego i pils.
Kocioł warzelny elektryczny – opis
Całkowita pojemność zbiornika wynosi 30 l. Dzięki niej można przygotować dużą ilość piwa na podstawie określonej receptury. Na zbiorniku jest widoczna skala litrów.
Wysoka wydajność grzania to zasługa regulowanej mocy 700/1800/2500 W. Kocioł warzelny do piwa wyposażono w nowoczesną płytkę drukowaną PCB, która umożliwia wybór temperatury w zakresie 30-110°C. Zaawansowany system ochrony przed przegrzaniem TCO zapewnia bezpieczeństwo użytkowania.
Wykonanie zbiornika i obudowy ze stali nierdzewnej sprawia, że sprzęt nie koroduje i jest wytrzymały. Gładka powierzchnia ułatwia mycie. Zastosowany materiał dzięki swojej biologicznej neutralności nie wpływa na zdrowie.
DANE TECHNICZNE
Materiał
Stal nierdzewna
Tryb wstrzymania automatycznego
Nie
Pomiar aktualnej temperatury
Nie
Pojemność [l]
30
Tryb automatyczny
Nie
Kranik spustowy
Tak
Fałszywe dno
Nie
Pompa magnetyczna
Nie
Tryb ręczny
Nie
Funkcja memory
Nie
Zakres regulacji mocy ogrzewania [W]
N/A
Personalizacja przepisów
Nie
Pamięć
N/A
Napięcie [V]
230
Moc [W]
700/1800/2500
Moc [W]
700 / 1,800 / 2,500
Sezon
N/A
Uchwyty boczne
Tak
Zakres temperatur [°C]
30-110
Minutnik
Nie
Liczba elementów grzejnych
1
Typ wyświetlacza
N/A
Minutnik – zakres czasu
N/A
Wymiary (DxSxW)
30 x 39 x 69 cm
Waga
6.5 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
41 x 41 x 75 cm
Waga wysyłki
8.1 kg
Zakres dostawy
Kocioł warzelny do piwa
Instrukcja obsługi
CZĘSTO ZADAWANE PYTANIA
Czy można obsługiwać kocioł ręcznie jak pompę? Jaką ilość ziarna można włożyć do środka?
Ilość ziarna zależy od receptury. Nie ma na nie specjalnego miejsca. Sitko jest wyjmowane, więc nawet cały pojemnik można wypełnić ziarnem. W urządzeniu dostępny jest tryb ręczny – wszystko jest opisane w instrukcji.
Jak długo można trzymać w środku piwo? Czy trzeba je wyjąć w osobnej beczce po wyprodukowaniu? Czy kocioł utrzymuje piwo w chłodnej temperaturze? Czy można dołączyć dodatkową chłodnicę do tego sprzętu?
Oferujemy chłodnicę spiralną (nr katalogowy 10011526), która schładza piwo w 30 minut do 25-30°C. Następnie możesz wlać piwo do innego pojemnika.